Junioren Hoofdklasse Round-Up #1

Hoofdklasse A-jeugd

De openingsronde in de junioren Hoofdklassen zit er weer op. Dat de ploegen er zin in hadden, is te zien aan de uitslagen. Er werd veel gescoord en hier en daar leek het wel een strafworpengala. Een pittige speelronde 1.

Hoofdklasse A

KCC/SO natural A1 – DSC A1
Een absolute topwedstrijd direct bij de start van een nieuw Hoofdklasseseizoen in de zaal. De eerste helft was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij KCC het grootste gedeelte van de tijd aan de goede kant van de score zat door hoge percentages te schieten. Alleen bij 9-10 stond DSC voor. Vervolgens trokken de Capellenaren aan het begin van de tweede helft het initiatief naar zich toe en konden ze een gaatje van vier slaan. In de fase daarna werd de wedstrijd steeds meer een strafworpenwedstrijd – er werden er in totaal twaalf gegeven in de tweede helft (allemaal raak) – en kwam DSC dichterbij. Mede door twee schoten van Fabio van der Elzen stond het ineens 24-24 met nog 35 seconden op de klok. KCC kreeg een stip, DSC nam zijn tweede time-out, maar de stip werd alsnog verzilverd. Met een halve minuut te gaan ging DSC voor de gelijkmaker. Ook DSC forceerde een strafworp via Daan van Montfort en ook deze werd benut. Zo eindigt het duel in een gelijkspel, terwijl het voor KCC zal voelen als een nederlaag. (Uitslag: 25-25)

Achilles A1 – HKV/Ons Eibernest A1