Junioren Hoofdklasse Round-Up #1

Junioren Hoofdklasse Round-Up #1

Hoofdklasse A-jeugd

De openingsronde in de junioren Hoofdklassen zit er weer op. Dat de ploegen er zin in hadden, is te zien aan de uitslagen. Er werd veel gescoord en hier en daar leek het wel een strafworpengala. Een pittige speelronde 1.

Hoofdklasse A

KCC/SO natural A1 – DSC A1
Een absolute topwedstrijd direct bij de start van een nieuw Hoofdklasseseizoen in de zaal. De eerste helft was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij KCC het grootste gedeelte van de tijd aan de goede kant van de score zat door hoge percentages te schieten. Alleen bij 9-10 stond DSC voor. Vervolgens trokken de Capellenaren aan het begin van de tweede helft het initiatief naar zich toe en konden ze een gaatje van vier slaan. In de fase daarna werd de wedstrijd steeds meer een strafworpenwedstrijd – er werden er in totaal twaalf gegeven in de tweede helft (allemaal raak) – en kwam DSC dichterbij. Mede door twee schoten van Fabio van der Elzen stond het ineens 24-24 met nog 35 seconden op de klok. KCC kreeg een stip, DSC nam zijn tweede time-out, maar de stip werd alsnog verzilverd. Met een halve minuut te gaan ging DSC voor de gelijkmaker. Ook DSC forceerde een strafworp via Daan van Montfort en ook deze werd benut. Zo eindigt het duel in een gelijkspel, terwijl het voor KCC zal voelen als een nederlaag. (Uitslag: 25-25)

Achilles A1 – HKV/Ons Eibernest A1
Na een rumoerige week bij Achilles – er staan twee nieuwe coaches voor de groep – direct een degradatieclash in de derby tegen HKV/Ons Eibernest. Na zeven seconden lag de eerste bal er al in en ook in de tweede aanval was Achilles trefzeker. Dat initiatief werd beloond met een goede eerste helft, waarin de thuisploeg uitliep naar een 19-8 ruststand. HKV/Ons Eibernest gaf te weinig druk op de bal. In het tweede bedrijf veranderde er eigenlijk niks aan het spelbeeld, al scoorden de Eibers goed deze helft wel goed mee. Uiteindelijk werd het 28-18 dankzij veel damesgoals, maar de uitslag had groter kunnen zijn. Een sterk begin van Achilles, wat zit er nog meer in voor deze groep? (Uitslag: 28-18)

TOP/SolarCompleet A1 – Groen Geel A1
De Sassemers openen de competitie op een goede manier, Groen Geel was alleen in de openingsfase de betere ploeg. Zo kwamen de Wormernezen op 0-1, 1-2 en 2-3, maar na dit eerste kwartier kreeg TOP de controle over de wedstrijd door een goede aanvallende en verdedigende samenwerking. Veel ijver en veel overleg en voerden TOP van een ruststand van 15-6 naar een einduitslag van 29-15 in een wedstrijd waarin er veel te genieten viel voor het publiek en het spelplezier ervan af spatte. (Uitslag: 29-15)

Fortuna/Delta Logistiek A1 – DeetosSnel A1
Het publiek kon ook genieten in Delft, waar beide ploegen furieus startten. De eerste vier aanvallen leverden vier goals op. Wel had DeetosSnel moeite om in hun taak te blijven spelen; het werd te statisch en daardoor konden de Fortunezen in het tweede deel van de eersteh helft uitlopen naar 9-5 bij rust. De tweede helft veranderde dit spelbeeld nauwelijks, Fortuna had de overhand, maar na de time-out van de Dordtenaren op 17-12 kantelde de wedstrijd. DeetosSnel kwam terug tot 18-17, maar er waren kansen voor de gelijkmaker. Sven Golz bevestigde zijn vorm door er in de tweede helft zes in te gooien, maar het was niet genoeg. Fortuna komt met de schrik vrij, maar pakt de volle buit. Een verlies met perspectief voor DeetosSnel. (Uitslag: 18-17)

Stand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. TOP A1 1 2
1. Achilles A1 1 2
1. Fortuna A1 1 2
4. DSC A1 1 1
4. KCC A1 1 1
6. DeetosSnel A1 1 0
6. HKV/Ons Eibernest A1 1 0
6. Groen Geel A1 1 0


Hoofdklasse B

DOS’46 A1 – Oranje Wit A1
Het was als een tornado, zo ging DOS’46 in de beginfase tekeer. Na tien minuten stond het al 12-3, alles kwam eruit. Daarmee was de wedstrijd ook direct gespeeld, een ruststand van 21-10 was niet goed te maken voor Oranje Wit. Vooral het vak van Mart Vrielink blonk uit, in reboundend en aanvallend opzicht waren zij te goed. De Dordtenaren herpakten zich wel in de tweede helft en verloren deze maar met 15-12. Geheel ontevreden hoeft Oranje Wit niet te zijn; de dames Meike Driesprong en Ilse Zuijderwijk zetten hun tegenstanders goed onder druk en na die sterke beginfase van DOS’46 kwam Oranje Wit gewoon keurig mee. De Nijeveners kunnen tevreden zijn over de openingsronde met liefst 36 doelpunten en inclusief wissels waren er elf verschillende doelpuntenmakers. (Uitslag: 36-22)

LDODK/Rinsma Modeplein A1 – DVO/Accountor A1
Rommelig begon de wedstrijd tussen LDODK en DVO, waar uiteindelijk ook aardig wat doelpunten te vieren waren. De Bennekommers speelden de Friezen echter in de kaart in de beginfase, DVO korfbalde in een te hoog tempo, waardoor ze de bal te snel kwijt waren. Zo kon LDODK een voorsprong van 8-6 opbouwen, maar DVO stelde nog voor rust orde op zaken: 10-14. In de tweede helft kwamen de gasten niet meer in de problemen, het collectief van DVO was simpelweg beter. Het verschil werd gemaakt door de aanvallend betere dames en reboundende kracht van de heren. LDODK kwam strijdlustig voor de dag en zal gevoeld hebben dat er meer in had gezeten dan deze ruime nederlaag. (Uitslag: 17-27)

AVO A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
In de Marsdijkhal is het altijd een pittig potje, zo ervoer Dalto het dit weekend ook weer. Hoewel de Assenaren na vijf seconden spelen al een voorsprong te pakken hadden, speelde Dalto met volledige controle en ging na een 2-6 tussenstand rusten met 11-16. Bij 12-19 in het tweede bedrijf leek er niets aan de hand, maar AVO kroop dichterbij door vijf strafworpen. Ineens stond het 21-23 met nog vijf minuten te spelen, het was weer een echte wedstrijd. Op 22-24 benutte AVO weer een strafworp en kregen de Driebergenaren heel benauwd. De 23-25 was de bevrijdende treffer, maar het was billenknijpen voor Dalto, dat met liefst zeven doelpunten verschil voorstond. AVO toonde zich mentaal weerbaar, maar kon er geen punt uithalen. (Uitslag: 24-25)

Unitas/Perspectief A1 – SKF A1
De promovendus begon sterk tegen de ploeg uit Harderwijk. SKF was sterk, zuiver en fel in de duels. Een time-out bracht Unitas terug van 1-6 naar 5-7, maar daarna liep de Veenendaalse formatie toch weer uit naar 10-15. De tweede helft leek – niet de enige wedstrijd dit weekend – een strafworpenfestijn. SKF maakte in de tweede helft nog elf doelpunten, waarvan acht stippen van Cor Mantel. Daartegenover staan dertien doelpunten van Unitas, tot drie keer toe kwam het team nog terug tot een doelpunt onder aanvoering van Annelie de Korte. Maar een gelijkspel zat er niet meer in. (Uitslag: 23-26)

Stand in de Hoofdklasse B:
 

  W P
1. DOS'46 A1 1 2
1. DVO A1 1 2
1. SKF A1 1 2
1. Dalto A1 1 2
5. AVO A1 1 0
5. Unitas A1 1 0
5. LDODK A1 1 0
5. Oranje Wit A1 1 0


Datum: 27 november 2018 uur
Door: Redactie Korfbal.nl