Junioren Hoofdklasse Round-Up #1: Vliegende start voor DVO

Hoofdklasse A-jeugd

De zaalcompetitie is ook voor de Junioren Hoofdklasse begonnen en de toon is gezet. KZ/Thermo4U A1 en KV Wageningen A1 wisten met ruime cijfers de winst binnen te slepen, maar uitschieter was DVO/Accountor A1.

Hoofdklasse A:

DSC A1 – Achilles (HG) A1
In eigen huis was het DSC dat de voorsprong pakte, maar de gasten kwamen snel op gelijke hoogte. Daarna was Sterre Groen erg belangrijk voor Achilles, mede door haar goals kon de ploeg een voorsprong pakken en behouden tot aan rust. Van een 5-9 voorsprong liep het Haagse team uit naar een stand van 7-15. De vijftiende treffer was een prachtige combinatie tussen Cino Koene en Rick Pot, waarbij de bal op ‘fenomenale wijze’ door de korf ging, aldus coach Arjen van Nieuwenhuijzen. DSC kwam terug en scoorde vier doelpunten in een tijdsbestek van vijf minuten. Zo werd het verschil steeds kleiner. Noa Brusse wist voor Achilles nog twee achtereenvolgende doelpunten te maken en vanaf dat moment was de winst binnen. “Ik ben trots op de ploeg, omdat ze echt als team hebben gefunctioneerd en juist met veel lef en gogme hebben gespeeld”, zegt Van Nieuwenhuijzen (Achilles). (Uitslag 14-18)

SKF A1 – KZ/Thermo4U A1
In Veenendaal schoot Koog Zaandijk uit de startblokken en wist de ploeg in de eerste fase van de wedstrijd al een ruime voorsprong te pakken. Na een time-out kwam ook SKF in het spel, werd het scherper en kwam op schot. Het team wist in de buzzer van de schotklok nog een doelpuntje mee te pikken. De Koogers lieten hun voorsprong echter niet afpakken. Door een paar wissels aan de kant van de gasten bleef de ploeg aan de goede kant van de score. Lars Hoorn verliet het veld met negen doelpunten achter zijn naam. Ook Zoë Engel was op schot. Voor de thuisploeg was het nu vooral zaak om KZ onder de 30 goals te houden en dat lukte. “Ik vond het collectieve verdedigende werk van KZ erg knap. Wij hebben ook een prima prestatie geleverd, alleen hadden wij het aanvallend beter moeten doen en nog meer moeten leren van de fouten die wij maakten”, vertelt Niels van Vessem (SKF). (Uitslag 14-29)

TOP/SolarCompleet A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
De gasten pakten de eerste voorsprong, al gauw stond er een stand van 1-7 op het scorebord. Achteraf bleek dit verschil voor TOP niet meer te herstellen, maar de thuisploeg kon de achterstand wel iets dragelijker maken voor het rustsignaal. In de tweede helft kwamen beide partijen pas echt los. Onder leiding van Kris Boere die een hoog scoringspercentage haalde, behield Dalto een voorsprong van minimaal vijf doelpunten. “Wij hadden goede moed om direct punten te pakken, maar Dalto schoot erg zuiver”, vertelt Christiaan Germans (TOP). “Ik vind dat wij teveel tegengoals hebben gekregen, maar we mogen tevreden zijn over het aantal gescoorde doelpunten”, zegt Dalto-coach Rick Memelink. (Uitslag 23-29)

Fortuna/Delta Logistiek A1 – PKC/SWKGroep A1
Het was een wat ongebruikelijke week voor beide ploegen in verband met sterfgevallen binnen de clubs. Na de minuut stilte was het Fortuna dat een 7-1 voorsprong pakte. Jimmy Swikker was erg bepalend voor de thuisploeg in de eerste helft. PKC kwam terug tot op twee doelpunten verschil, maar al snel liet Fortuna haar kracht zien. In de tweede helft ging het duel alle kanten op. PKC had af en toe een inhaalslag, mede door Menno Remans die voor groot belang was voor zijn ploeg met acht doelpunten. Echter, Fortuna liet zich niet de kaas van het brood eten. De thuisploeg wilde verbeterpunten toepassen en zich beter aan de afspraken houden, maar dit lukte niet. Wel behielden de Delftenaren de voorsprong en kon het team de wedstrijd zo uitspelen. (Uitslag 24-19)

Stand Hoofdklasse A

W P
1. KZ A1 1 2