Junioren Hoofdklasse Round-Up #1: Vliegende start voor DVO

Junioren Hoofdklasse Round-Up #1: Vliegende start voor DVO

Hoofdklasse A-jeugd

De zaalcompetitie is ook voor de Junioren Hoofdklasse begonnen en de toon is gezet. KZ/Thermo4U A1 en KV Wageningen A1 wisten met ruime cijfers de winst binnen te slepen, maar uitschieter was DVO/Accountor A1.

 

Hoofdklasse A:

DSC A1 – Achilles (HG) A1
In eigen huis was het DSC dat de voorsprong pakte, maar de gasten kwamen snel op gelijke hoogte. Daarna was Sterre Groen erg belangrijk voor Achilles, mede door haar goals kon de ploeg een voorsprong pakken en behouden tot aan rust. Van een 5-9 voorsprong liep het Haagse team uit naar een stand van 7-15. De vijftiende treffer was een prachtige combinatie tussen Cino Koene en Rick Pot, waarbij de bal op ‘fenomenale wijze’ door de korf ging, aldus coach Arjen van Nieuwenhuijzen. DSC kwam terug en scoorde vier doelpunten in een tijdsbestek van vijf minuten. Zo werd het verschil steeds kleiner. Noa Brusse wist voor Achilles nog twee achtereenvolgende doelpunten te maken en vanaf dat moment was de winst binnen. “Ik ben trots op de ploeg, omdat ze echt als team hebben gefunctioneerd en juist met veel lef en gogme hebben gespeeld”, zegt Van Nieuwenhuijzen (Achilles). (Uitslag 14-18)

SKF A1 – KZ/Thermo4U A1
In Veenendaal schoot Koog Zaandijk uit de startblokken en wist de ploeg in de eerste fase van de wedstrijd al een ruime voorsprong te pakken. Na een time-out kwam ook SKF in het spel, werd het scherper en kwam op schot. Het team wist in de buzzer van de schotklok nog een doelpuntje mee te pikken. De Koogers lieten hun voorsprong echter niet afpakken. Door een paar wissels aan de kant van de gasten bleef de ploeg aan de goede kant van de score. Lars Hoorn verliet het veld met negen doelpunten achter zijn naam. Ook Zoë Engel was op schot. Voor de thuisploeg was het nu vooral zaak om KZ onder de 30 goals te houden en dat lukte. “Ik vond het collectieve verdedigende werk van KZ erg knap. Wij hebben ook een prima prestatie geleverd, alleen hadden wij het aanvallend beter moeten doen en nog meer moeten leren van de fouten die wij maakten”, vertelt Niels van Vessem (SKF). (Uitslag 14-29)

TOP/SolarCompleet A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
De gasten pakten de eerste voorsprong, al gauw stond er een stand van 1-7 op het scorebord. Achteraf bleek dit verschil voor TOP niet meer te herstellen, maar de thuisploeg kon de achterstand wel iets dragelijker maken voor het rustsignaal. In de tweede helft kwamen beide partijen pas echt los. Onder leiding van Kris Boere die een hoog scoringspercentage haalde, behield Dalto een voorsprong van minimaal vijf doelpunten. “Wij hadden goede moed om direct punten te pakken, maar Dalto schoot erg zuiver”, vertelt Christiaan Germans (TOP). “Ik vind dat wij teveel tegengoals hebben gekregen, maar we mogen tevreden zijn over het aantal gescoorde doelpunten”, zegt Dalto-coach Rick Memelink. (Uitslag 23-29)

Fortuna/Delta Logistiek A1 – PKC/SWKGroep A1
Het was een wat ongebruikelijke week voor beide ploegen in verband met sterfgevallen binnen de clubs. Na de minuut stilte was het Fortuna dat een 7-1 voorsprong pakte. Jimmy Swikker was erg bepalend voor de thuisploeg in de eerste helft. PKC kwam terug tot op twee doelpunten verschil, maar al snel liet Fortuna haar kracht zien. In de tweede helft ging het duel alle kanten op. PKC had af en toe een inhaalslag, mede door Menno Remans die voor groot belang was voor zijn ploeg met acht doelpunten. Echter, Fortuna liet zich niet de kaas van het brood eten. De thuisploeg wilde verbeterpunten toepassen en zich beter aan de afspraken houden, maar dit lukte niet. Wel behielden de Delftenaren de voorsprong en kon het team de wedstrijd zo uitspelen. (Uitslag 24-19)

Stand Hoofdklasse A

  W P
1. KZ A1 1 2
2. Dalto A1 1 2
3. Fortuna A1 1 2
4. Achilles A1 1 2
5. DSC A1 1 0
6. PKC A1 1 0
7. TOP A1 1 0
8. SKF A1 1 0

 

 

Programma:
PKC A1 - KZ A1
TOP A1 - DSC A1
Dalto A1 - Achilles A1
Fortuna A1 - SKF A1

 

 

Hoofdklasse B:

AVO A1 – DOS’46 A1
In een goed gevulde hal in Assen vond een spannend duel plaats. De toeschouwers werden niet teleurgesteld, want binnen twee minuten stond het al 2-2. Beide ploegen knalden door en het bleef gelijk opgaan. Al snel moest DOS’46 een flinke domper verwerken toen Melvin Spoelder na een klein kwartier de wedstrijd moest verlaten met een enkelblessure. AVO profiteerde van de desoriëntatie bij haar tegenstander en liet meer power zien. Hierdoor wist de thuisploeg een gaatje van vier goals te slaan. De doelpunten ontstonden uit de vele rebounds die het team had. Na rust kon de ploeg hun voorsprong uitbouwen naar een verschil van zes doelpunten. Yorick de Boer en Bas de Haan maakten voor de ploeg samen de helft van de doelpunten. “Een echte teamprestatie waarbij we door het vuur gingen voor elkaar en ons naar de overwinning knokten”, zegt Marco Zegwaard (AVO). (Uitslag 29-22)

KCC A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
Het duurde even voor LDODK de score opende. Beide ploegen hadden moeite om de korf te vinden en gingen gelijk op. KCC kwam beter in de wedstrijd en door de verdedigende druk van de partij, hadden de gasten moeite met aanvallen. Na de stand van 5-4, had de ploeg een run naar een 9-4 ruststand. Ook in de tweede helft behield de thuisploeg de voorsprong en bouwde deze uit naar een verschil van acht. Door wat aanpassingen in het spel aan de kant van de Friezen ging het bij LDODK weer beter lopen, maar dichter dan een verschil van drie doelpunten kwam de ploeg niet. De eerste twee punten zijn voor KCC. (Uitslag 20-15)

KVS/Maritiem A1 – Wageningen A1
In Scheveningen kende Wageningen haar debuut in de Hoofdklasse. De ploeg nam het initiatief, maar KVS bleef mee scoren tot een stand van 10-11. De gasten namen een time-out, die direct haar vruchten afwierp. De aanvallen werden beter georganiseerd en de juiste kansen werden genomen. Na rust hield Wageningen het aanvallende niveau vast en wist het team over verschillende schijven tot scoren te komen. Bij de tegenstanders liep het spel minder vloeiend dan gehoopt: “Wij namen een paar keer op de verkeerde momenten de schoten die meteen werden afgestraft. Dit is een mooi leermoment, met het verschil in de Overgangsklasse. KVS heeft echter nooit de koppen laten hangen. 24 maken is mooi, maar 33 doorlaten is te veel”, aldus Jelle den Dekker (KVS). (Uitslag 24-33)

DVO/Accountor A1– DeetosSnel A1
In Bennekom was al snel een krachtsverschil te merken tussen deze twee ploegen. Dat de gasten nog even in moesten komen in het niveau van de Hoofdklasse bleek terug uit de ruststand (20-3). Het wedstrijdbeeld veranderde in de tweede helft niet en het werd een eentonig duel. DVO viel over alle schijven aan en liet zien wat de ambities waren. DeetosSnel wel kwam wat beter in haar spel, maar de winst zat er niet meer in. “Wij zullen zelf heel hard moeten blijven werken om het verschil tussen ons en de andere teams in de poule te verkleinen. Ik ben wel trots op de positieve instelling van de spelers en de mentaliteit die ze tonen. We zitten echt nog in een opbouwfase. Waar teams waar we tegen spelen al op hun top zijn, zullen wij de komende tijd progressie moeten boeken”, aldus Loek van der Wal (DeetosSnel). (Uitslag 38-15)

Stand Hoofdklasse B

  W P
1. DVO A1 1 2
2. Wageningen A1 1 2
3. AVO A1 1 2
4. KCC A1 1 2
5. LDODK A1 1 0
6. DOS'46 A1 1 0
7. KVS A1 1 0
8. DeetosSnel A1 1 0

 

 

Programma:
KVS A1 - KCC A1
AVO A1 - DVO A1
Wageningen A1 - LDODK A1
DOS'46 A1 - DeetosSnel A1

 

 

 

Datum: 19 november 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl