Junioren Hoofdklasse Round-Up #1: wisselende uitslagen

Hoofdklasse A-jeugd

De eerste speelronde in de Hoofdklasse heeft plaatsgevonden. De regenachtige dag bracht maar weinig voordelen met zich mee. Er werd niet ontkomen aan velden die blank stonden, gladde ballen en natgeregende tenues. Door de regen konden veel ploegen niet het optimale uit hun eerste wedstrijd halen. Toch werden veel duels aardig spannend, en opvallend was dat veel uitploegen wisten te winnen.

Hoofdklasse A:

AVO A1 – DOS’46 A1
In Assen vond de Drentse derby plaats tegen DOS’46. Beide ploegen hebben de ambitie om dit jaar mee te doen boven in het klassement. Voor beide teams was het dus zaak om de eerste wedstrijd te winnen en zo een goede start van het seizoen maken. De confrontatie ging een geruime tijd gelijk op. Doordat de gasten veel kansen nodig hadden om te scoren, gingen zij met een kleine achterstand de rust in. Nadat de bidons aan de kant waren gelegd, begon de derby pas echt. De thuisploeg sloeg een gat van maar liefst zes doelpunten door goals van onder anderen Yorick de Boer en Bas de Haan. Hierdoor leek AVO de punten binnen te slepen. De Nijeveners dachten hier anders over: door uitstekend verdedigend werk en veel achtereenvolgende doelpunten kwam DOS’46 steeds dichterbij. Hoe dichter het einde van de wedstrijd naderde, hoe spannender het werd. Na een onderschepping in de laatste aanval, was de wedstrijd gespeeld. AVO won en hoopt zo te laten zien dat zij ook bovenin het klassement kunnen meedraaien dit seizoen. (Uitslag 22-21)

LDODK/Rinsma Modeplein A1 – DSC A1
Ook in Gorredijk werd het spannend. LDODK is weer terug in de Hoofdklasse op het veld en begon de competitie tegen DSC. De thuisploeg nam de eerste ruime voorsprong, waarna zij lang het initiatief vast konden houden. Na een time-out kwam DSC enigszins terug in de wedstrijd. Toch was het LDODK dat beter bleef presteren. De score van 10-7 bleef een geruime tijd op het scorebord staan. “Dat was het moment geweest, waarop we een gat van vier hadden moeten maken”, analyseerde coach Henk Bijker achteraf. DSC herpakte zich na de eerste helft en nam de voorsprong, die zij niet meer uit handen gaven. De Friezen maakten het nog kort spannend door enkele spelers te wisselen en hun strafworpen te benutten - Anniek Ensing maakte de stand nog gelijk - maar DSC greep elke kans die het kreeg. De Eindhovenaren speelden de wedstrijd slim uit. Het team is trots dat zij met hun jonge ploeg wisten te winnen tegen het fysiek sterkere LDODK. (Uitslag 18-19)

Oranje Wit A1 – AW.DTV A1
De eerste wedstrijd van Oranje Wit vond plaats in Dordrecht. Na het eerste fluitsignaal waren het de Amsterdammers die direct de voorsprong pakten. AW.DTV kon deze voorsprong echter niet vasthouden. Nog voordat de eerste helft was afgelopen, wist Oranje Wit een voorsprong te pakken, waarna het vlak voor rust gelijk werd (8-8). Ook de tweede helft gingen beide ploegen gelijk op. Af en toe had de thuisploeg kans om uit te lopen op AW.DTV, maar de ballen vielen er niet in. Demi van Dijk en Mees Oppe kwamen beiden vier keer tot scoren voor de Dordtenaren, maar het waren de gasten die aan het langste eind trokken. Zij namen de twee punten mee naar Amsterdam. (Uitslag 13-15)

Nieuwerkerk A1 – PKC/SWKGroep A1
Bij Nieuwerkerk speelde het weer een grote rol tijdens de wedstrijd: er stond een grote hoeveelheid water op het veld. De thuisploeg begon met drie debutanten in de basis, één daarvan was Birgit Mol. Vorig jaar speelde zij nog bij korfbalvereniging N.I.O. en nu maakte zij het de dames van PKC lastig en kreeg zij veel strafworpen mee. Het waren echter de gasten die zich als sterkere ploeg ontpopten: verdedigend hield het team het goed dicht en gaf het maar weinig ruimte weg. Het afmaken van de kansen bleef echter moeilijk, schieten werd steeds lastiger doordat de regen met bakken uit de hemel kwam. De voorsprong die PKC had, gaven de Papendrechters niet meer uit handen. Het was wederom een uitploeg die de eerste punten verzilverde. (Uitslag 8-15)

Stand in Hoofdklasse A:

W P
1. PKC 1 2