Junioren Hoofdklasse Round-Up #10

Hoofdklasse A-jeugd

Twee toppers stonden op het programma in de de Junioren Hoofdklassen. DVO brengt de top weer dichter bij elkaar in Hoofdklasse A, PKC deed dat in de Hoofdklasse B. De strijd om de kruisfinales is nog niet gestreden, wel begint de tijd te dringen voor de degradatiekandidaten. Voor Unitas is het doek namelijk al gevallen.

Hoofdklasse A

DOS’46 A1 – DVO/Accountor A1
Slaat DOS’46 een gaatje of trekt DVO de boel weer naar elkaar toe? Kortom, een wedstrijd met grote belangen in de top. De start was voor de ploeg uit Nijeveen, ze kwam met 4-2 voor. Verdedigend gaf het enorm veel druk en aanvallend was er veel beweging. Maar bij 4-4 was het plots weg en DVO nam het initiatief over. Mede door een ontketende Daan Dijkstra – hij maakte vier belangrijke goals voor rust – liep de ploeg uit Bennekom uit naar 6-9, al kwam DOS’46 bij rust toch nog terug tot 8-9. Maar DOS’46 zou in de tweede helft nooit grip krijgen op de rebound van DVO, dat steeds verder uitliep. De strijd om de twee tickets voor de kruisfinales wordt door de overwinning van DVO een nieuw leven ingeblazen. (Uitslag: 13-17)

TOP/SolarCompleet A1 – KZ/Thermo4U A1