Junioren Hoofdklasse Round-Up #10

Junioren Hoofdklasse Round-Up #10

Hoofdklasse A-jeugd

Twee toppers stonden op het programma in de de Junioren Hoofdklassen. DVO brengt de top weer dichter bij elkaar in Hoofdklasse A, PKC deed dat in de Hoofdklasse B. De strijd om de kruisfinales is nog niet gestreden, wel begint de tijd te dringen voor de degradatiekandidaten. Voor Unitas is het doek namelijk al gevallen.

Hoofdklasse A

DOS’46 A1 – DVO/Accountor A1
Slaat DOS’46 een gaatje of trekt DVO de boel weer naar elkaar toe? Kortom, een wedstrijd met grote belangen in de top. De start was voor de ploeg uit Nijeveen, ze kwam met 4-2 voor. Verdedigend gaf het enorm veel druk en aanvallend was er veel beweging. Maar bij 4-4 was het plots weg en DVO nam het initiatief over. Mede door een ontketende Daan Dijkstra – hij maakte vier belangrijke goals voor rust – liep de ploeg uit Bennekom uit naar 6-9, al kwam DOS’46 bij rust toch nog terug tot 8-9. Maar DOS’46 zou in de tweede helft nooit grip krijgen op de rebound van DVO, dat steeds verder uitliep. De strijd om de twee tickets voor de kruisfinales wordt door de overwinning van DVO een nieuw leven ingeblazen. (Uitslag: 13-17)

TOP/SolarCompleet A1 – KZ/Thermo4U A1
En wie profiteerde het meest van het puntenverlies van DOS’46? TOP presenteerde zich gretig en slimmer tegen Koog Zaandijk, de Sassemers stonden de hele wedstrijd voor. Er leek niks aan de hand bij rust (10-5) maar in de slotfase zette KZ aan. Dertien minuten voor tijd moest Stan Olsthoorn naar de kant met een enkelblessure en zo kwam de 13-9 voorsprong in gevaar. De aansluitingstreffers, de 15-14 en 16-15, werden echter goed gecounterd in de aanvallen direct erna. De 16-15 door een droge afstandsknal van Blessdy Blom en het slotakkoord was voor Thijs van der Zaag met een fraaie onehander. (Uitslag: 17-15)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – Unitas/Perspectief A1
Ook Dalto blijft nog in de race voor de kruisfinales, de ploeg deed zijn plicht tegen Unitas. Van harte ging het niet, de Harderwijkers hadden de eerste helft brutaal het initiatief. Via 1-3 en 3-7 werd er gerust met 4-7. Dalto was al aan het wisselen geslagen in de eerste helft, maar pas in de tweede helft bleek het effectief. De geel-zwarten bogen de achterstand direct om naar 8-7 en 11-9. Een vervelende tegenslag voor Unitas, dat hun goede spel niet kon doorzetten. De ploeg kon echter niet goed omgaan met de veranderingen bij Dalto. (Uitslag: 14-11)

Groen Geel A1 – AVO A1
Het gevecht om handhaving is nog niet voorbij. Groen Geel had een gat van vier punten kunnen slaan, maar AVO was dit weekend de betere. De ploeg uit Assen begon sterk met een 6-2 voorsprong. Langzamerhand raakte de ploeg de controle kwijt en konden de Wormernezen terugkomen tot 8-8, tevens de ruststand. In de pauze zette AVO de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ en het goede spel in de tweede helft deed Groen Geel de das om. De gasten behield het initiatief en gaven verdedigend weinig weg omdat men reboundend veel sterker stond. Groen Geel kwam niet verder dan drie doelpunten na rust. Vorige week scoorde het er ook slechts ‘twee’ in een helft, aanvallend moet er wat gebeuren bij Groen Geel om de zesde plaats te behouden. AVO hijgt nu in de nek en heeft een beter onderling resultaat. (Uitslag: 11-18)

Stand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. DOS'46 A1 10 15
2. DVO A1 10 14
3. TOP A1 10 14
4. KZ A1 10 12
5. Dalto A1 10 11
6. Groen Geel A1 10 8
7. AVO A1 10 6
8. Unitas A1 10 0

 

Hoofdklasse B

PKC/SWKGroep A1 – DeetosSnel A1
Een cruciale wedstrijd om plek twee tussen PKC en DeetosSnel, een derby van de Drechtsteden. De wedstrijd begon voortvarend voor PKC, met twee benutte strafworpen van Daan Kalis voor PKC, 2-0. DeetosSnel kwam nog wel op 3-3, maar daarna pakten de Papendrechters een voorsprong die ze niet meer weg zouden geven. Wel bleef het de hele wedstrijd spannend, in de tweede helft is het verschil nooit groter dan één doelpunt geweest; 10-9, 11-10, 12-11 en 13-12. Tot op het eind ging DeetosSnel nog voor een punt, maar in deze verdedigend sterke wedstrijd creëerde PKC de meeste kansen. Dat is doorslaggevend geweest voor de uitslag. PKC slaat daarmee een belangrijke slag voor de kruisfinales. (Uitslag: 13-12)

Nieuwerkerk A1 – DSC A1
Met de juiste tactiek maakte Nieuwerkerk het koploper DSC nog knap lastig. De Eindhovenaren gingen niet goed om met de achterverdedigende tactiek. Men bleef het eerste schot nemen en de schotpercentages waren niet hoog genoeg. Zo kwam de thuisploeg op een 6-4 voorsprong, maar lang kon ze er niet van genieten. Een korte eindsprint voor rust resulteerde in de 6-8. In de tweede helft deed DSC – vooral in de verdediging – er een schepje bovenop, waardoor Nieuwerkerk nooit meer terugkwam in de wedstrijd. Ook aanvallend ging het beter, waarbij belangrijke rollen waren weggelegd voor Tycho Brink en Daan van Montfort. Uiteindelijk werd een ruime en relatief eenvoudige overwinning voor DSC. (Uitslag: 8-18)

KCC/SO natural A1 – Oranje Wit A1
KCC is goed aan de tweede helft van het veldseizoen begonnen. Na een overwinning op DSC werd ook Oranje Wit gemakkelijk opzijgezet. Tot 3-3 bleven de Dordtenaren bij, maar daarna liep het team uit naar 12-4. Op dat moment was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, al kwam Oranje Wit heel aardig voor de dag in de tweede helft, ondanks de vele geblesseerden. Aan de andere kant speelde KCC volwassen de wedstrijd uit. Kan de ploeg deze lijn doorzetten, dan kan het nog wel eens een leuk slot van de competitie worden voor de Capellenaren. (Uitslag: 24-13)

HKV/Ons Eibernest A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Ook in de vierde ontmoeting tussen beide ploegen kon HKV/Ons Eibernest niet voor een stunt zorgen. Door het tempo er totaal uit te halen en lange aanvallen te spelen konden de Eibers nog enigszins bijblijven tot 6-10 bij rust. In de tweede helft kwam de fysieke overmacht van Fortuna meer tot uiting, waardoor de score hoger opliep voor de ploeg uit Delft. De wedstrijd kende weinig hoogtepunten, maar de goal van Tommy Swikker – het broertje van de naar Fortuna verkaste Jimmy Swikker – deed het publiek toch wel glimlachen. (Uitslag: 10-21)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. DSC A1 10 17
2. PKC A1 10 14
3. KCC A1 10 14
4. DeetosSnel A1 10 13
5. Fortuna A1 10 12
6. Oranje Wit A1 10 6
7. Nieuwerkerk A1 10 4
8. HKV/Ons Eibernest A1 10 0
Datum: 14 mei 2019 - 14:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl