Junioren Hoofdklasse Round-Up: #11

Hoofdklasse A-jeugd

Het was een weekend van inlopen en uitlopen, aan het doelsaldo werken en werd er voorzichtig naar het onderling resultaat gekeken. De play-off strijd nadert haar climax; in Hoofdklasse A zijn er nog vier ploegen in de race voor twee tickets, in Hoofdklasse B is het een driestrijd. Ook is de eerste degradant bekend: Oranje Wit speelt volgend jaar in de Overgangsklasse.

Hoofdklasse A

DSC A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Voor de tweede keer streed Fortuna voor de laatste kans. Eerst werd TOP verslagen, maar ook DSC verslikte zich in de formatie uit Delft. Hoogstaand was de wedstrijd zeker niet, spannend was het wel. De eerste helft ging gelijk op en eindigde ook in een gelijke ruststand. Zonder Fabienne van Erk (zware enkelblessure), schoof Fortuna wat met de dames en dat pakte in de tweede helft goed uit. Jeugdinternational Jill Heijink schoot haar eerste bal direct raak, Alicia Schravendijk pakte haar verdedigende taken goed op. DSC nam echter het initiatief en wist zelfs een gaatje van drie te slaan. Juist op het moment dat de Eindhovenaren hun voorsprong zagen slinken, viel Anne van Kemenade uit met een kuitblessure. Het moment voor Fortuna om de koppen bij elkaar te steken. Een doorloopbal van Annick Post en een schot van Heijink kwam Fortuna op 13-15. Voor een beter onderling resultaat niet voldoende, maar Fortuna zal blij zijn dat het weer volledig terug is in de strijd om de play-offs. DSC kan zich geen fout meer veroorloven. (Uitslag: 13-15)

HKV/Ons Eibernest A1 – TOP/SolarCompleet A1
Spannend was het natuurlijk nooit in Den Haag; al snel stond koploper TOP met 3-9 voor en met een run van 0-10 werd de ruststand bepaald op 3-19. In de tweede helft gingen de Sassemers lekker door, totdat de teller stopte bij 34. Een goede wedstrijd van TOP, dat constant hoog niveau haalde en geconcentreerd bleef spelen. Ze staan weer twee punten los van de nummer twee. (Uitslag: 6-34)

Achilles A1 – Groen Geel A1
Na een sterke opening van de uitstekend spelende Noah de Jong (eerste drie schoten waren raak), kwam Achilles toch 3-4 achter. Dit zou echter ook hun enige achterstand zijn in de gehele wedstrijd. Vervolgens liep de ploeg uit naar een 12-5 voorsprong en was het beslissende gat eigenlijk al geslagen. Het tegen degradatie strijdende Groen Geel – dat Sascha Horak terughaalde uit de selectie – kwam er niet aan te pas, omdat Achilles (met name Selene van Ee en Marlou de Reu) Groen Gele dameskwartet goed in bedwang wist te houden. Met de 14-11 en 16-13 in het tweede bedrijf werd het verschil nooit kleiner dan drie doelpunten. Bij 20-14 was de wedstrijd klaar en dat speelde Achilles uit tot 26-19. Groen Geel in de problemen, Achilles lijkt zich met deze overwinning veilig te hebben gespeeld.

Stand in de Hoofdklasse A:

W P
1. TOP A1 11 19
2. DSC A1 11 17
3. Fortuna A1 11 16
4. KCC A1 10 14
5. Achilles A1 11 10
6. DeetosSnel A1 10 4
6. Groen Geel A1 10 4
8. HKV/Ons Eibernest A1 10 0

Hoofdklasse B

DOS’46 A1 – DVO/Accountor A1