Junioren Hoofdklasse Round-Up #13

Junioren Hoofdklasse Round-Up #13

Hoofdklasse A-jeugd

De een-na-laatste speelronde is een feit en er werden harde klappen uitgedeeld. KCC gaat ten koste van PKC naar de play-offs en ook Dalto plaatst zich niet bij de laatste vier, TOP was te sterk. Verder degradeerde Groen Geel, terwijl Oranje Wit en Nieuwerkerk nog strijden om handhaving in Hoofdklasse B.

Hoofdklasse A

DOS’46 A1 – Groen Geel A1
Hoewel Groen Geel voor hun laatste kans vocht, bleek winnen van DOS’46 toch te veel gevraagd voor de Wormernezen. De thuisploeg schoot namelijk uit de startblokken en binnen vier minuten stond het al 4-0. Die marge behield men tot vlak voor rust, maar Groen Geel hielp DOS'46 - mede door een gemiste strafworp - aan een 13-7 ruststand. Aan inzet, beleving en de schoten van Noor van Duivenbode lag het niet, maar DOS’46 liep in de tweede helft gestaag uit. Na rust spartelden de gasten nog wel wat tegen, maar het gat werd nooit echt kleiner dan zes doelpunten. Vanaf 20-12 was het duel gespeeld en konden de Nijeveners nog even gas geven tot het laatste fluitsignaal: 28-13. DOS’46 zet een grote stap naar de play-offs, Groen Geel degradeert naar de Overgangsklasse. (Uitslag: 28-13)

TOP/SolarCompleet A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
Eén van de laatste twee laatste kansen voor Dalto, dat de play-offs nog in eigen hand had. Dan moest het wel winnen van TOP, dat zelf ook nog vecht voor een plek bij de laatste vier. Van die play-off scherpte was echter niets te merken in de beginfase bij beide ploegen. Pas na tien minuten werd er gescoord, waar Dalto eerder al een strafworp onbenut liet. Uiteindelijk vielen de doelpunten wel na twintig minuten, de stand op dat moment was 3-3. Twee keer kwamen de Driebergenaren op een gaatje van twee, maar TOP bleef goed bij tot aan de rust, 9-9. Een oppepper was nodig in de rust en Dalto leek ook wat scherper in het tweede bedrijf (9-11), maar TOP ging daar weer overheen naar 14-11. Later sloot Dalto weer aan – 15-15 en 17-17 – maar TOP zou de play-off hoop levend houden: in de laatste dertig seconden schoot Sanne Pijpers de winnende binnen. Voor Dalto is het seizoen klaar, TOP moet de laatste speeldag hopen op een misstap van DOS’46, uitgerekend tegen Dalto. (Uitslag: 18-17)

AVO A1 – DVO/Accountor A1
DVO stoppen is een lastige opgave, de ploeg zit in een enorme flow. Ook AVO had het moeilijk tegen de Bennekommers, die fel en scherp begonnen. Van 0-4 werd het 2-7 en was de ruststand 4-11. De angels werden er bij AVO redelijk uitgehaald door sterk voorverdedigen en druk op de spitsen. Even had de ploeg uit Assen een opleving aan het begin van de tweede helft, ze scoorde drie keer uit hun eerste vier aanvallen. DVO scoorde echter goed mee en kwam niet in de problemen. Bij AVO wilde weinig lukken, van de passing tot het scoren. Een off-day voor de thuisploeg, dat ondanks dit verlies toch verzekerd is van nog een jaar in de Hoofdklasse door het verlies van Groen Geel. (Uitslag: 10-25)

Unitas/Perspectief A1 – KZ/Thermo4U A1
Hoewel Koog Zaandijk gehavend startte, zette de ploeg wel binnen vijf minuten een 0-4 voorsprong op het bord. Vanaf dat moment is het nooit een wedstrijd geworden en ondanks de wissels in de eerste helft, wilde het niet echt vlotten bij de thuisploeg. Bij rust was het 5-11, maar daarna liepen de Koogers alleen maar uit. Momenten van goed spel van beide teams werden afgewisseld met slordigheden, waardoor het een wat rommelige wedstrijd werd. Op voorhand hoopte Unitas te kunnen stunten, maar KZ ging met een grote overwinning de bus in. (Uitslag: 13-26)

Stand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. DVO A1 13 20
2. DOS'46 A1 13 19
3. TOP A1 13 18
4. Dalto A1 13 15
5. KZ A1 13 14
6. AVO A1 13 10
7. Groen Geel A1 13 8
8. Unitas A1 13 0

 

Hoofdklasse B

PKC/SWKGroep A1 – KCC/SO natural A1
Een rechtstreeks duel om plek twee, een ticket voor de play-offs. Het was dan ook een spannende wedstrijd die op en neer golfde en waarin het momentum telkens wisselde. Daarom werd er nooit een groter verschil gemaakt dan drie doelpunten. Mede dankzij sterk verdedigend werk kwam de wedstrijd moeilijk op gang, getuige de 7-7 ruststand. De Capellenaren kwamen sterk de kleedkamer uit en drukten gelijk door naar 7-10, PKC leek op breken te staan. Echter, de Papendrechters namen het initiatief over en kwamen zo’n vijf minuten voor tijd op 15-13. De play-offs hingen in de lucht voor PKC, maar het werden uiteindelijk vijf heel lange minuten. KCC kwam namelijk terug tot 15-15 en in de slotseconde maakte Quinten van Dieren het af: 15-16. Een ongelooflijke mokerslag voor PKC, dat zo de play-offs misloopt, terwijl KCC die feestend tegemoetziet. (Uitslag: 15-16)

Fortuna/Delta Logistiek A1 – DSC A1
Een topper, maar weinig doelpunten. Zo kwam Fortuna op voorsprong, terwijl DSC pas na zeven minuten tot scoren kwam. Ook de Fortunezen vonden moeilijk de korf, maar speelden behoorlijk met leuke aanvallen. In de tweede helft namen de Eindhovenaren pas laat afstand, Fortuna stond zo’n 55 minuten lang voor. Verdedigend pakte DSC echter steeds meer rebounds met Tycho Brink en Fabio van der Elzen. Het was niet een van de mannen, maar Renske Relou die een aanvallende rebound pakte tussen twee Fortuna-heren in, waarna Daan van Montfort kon profiteren: 11-13. Het was eigenlijk de beslissing van het duel. De ploeg uit Delft kwam nog wel op 12-13, maar liet het daarna lopen. De laatste twee goals waren voor DSC, dat daarmee kampioen van de Hoofdklasse B werd. (Uitslag: 12-15)

Oranje Wit A1 – DeetosSnel A1
Zou dit voorlopig de laatste Dordtse Derby in de Hoofdklasse zijn? Oranje Wit verkeert namelijk in degradatienood. Van een echte clash was echter geen sprake, beide ploegen zijn überhaupt al uitgespeeld in de competitie. DeetosSnel kwam het beste voor de dag, ze pakte gelijk een voorsprong en hield de druk goed op hun stadgenoot. Men sloeg een gaatje voor rust (6-10) en verdubbelde die voorsprong in de tweede helft bij 10-18. Luke van der Linde had een groot aandeel in de uiteindelijke winst van DeetosSnel met een percentage van vier uit negen, maar Mees Oppe werd topscorer met acht doelpunten. (Uitslag: 13-22)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. DSC A1 13 23
2. KCC A1 13 20
3. PKC A1 13 17
4. Fortuna A1 13 16
5. DeetosSnel A1 13 15
6. Nieuwerkerk A1 13 7
7. Oranje Wit A1 13 6
8. HKV/Ons Eibernest A1 13 0

 

Datum: 4 juni 2019 - 15:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl