Junioren Hoofdklasse Round-Up #13

Hoofdklasse A-jeugd

De een-na-laatste speelronde is een feit en er werden harde klappen uitgedeeld. KCC gaat ten koste van PKC naar de play-offs en ook Dalto plaatst zich niet bij de laatste vier, TOP was te sterk. Verder degradeerde Groen Geel, terwijl Oranje Wit en Nieuwerkerk nog strijden om handhaving in Hoofdklasse B.

Hoofdklasse A

DOS’46 A1 – Groen Geel A1
Hoewel Groen Geel voor hun laatste kans vocht, bleek winnen van DOS’46 toch te veel gevraagd voor de Wormernezen. De thuisploeg schoot namelijk uit de startblokken en binnen vier minuten stond het al 4-0. Die marge behield men tot vlak voor rust, maar Groen Geel hielp DOS'46 - mede door een gemiste strafworp - aan een 13-7 ruststand. Aan inzet, beleving en de schoten van Noor van Duivenbode lag het niet, maar DOS’46 liep in de tweede helft gestaag uit. Na rust spartelden de gasten nog wel wat tegen, maar het gat werd nooit echt kleiner dan zes doelpunten. Vanaf 20-12 was het duel gespeeld en konden de Nijeveners nog even gas geven tot het laatste fluitsignaal: 28-13. DOS’46 zet een grote stap naar de play-offs, Groen Geel degradeert naar de Overgangsklasse. (Uitslag: 28-13)

TOP/SolarCompleet A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1