Junioren Hoofdklasse Round-Up #14

Junioren Hoofdklasse Round-Up #14

Hoofdklasse A-jeugd

De laatste reguliere speelronde van het jaar in de junioren zit er alweer op. Het was geen speelronde om over naar huis te schrijven, onder barre weersomstandigheden waren het trage wedstrijden. Toch zijn alle beslissingen gevallen: DVO, DOS'46, DSC en KCC maken zich op voor de play-offs.

Hoofdklasse A

Groen Geel A1 – TOP/SolarCompleet A1
Om de druk op DOS’46 te houden, moesten de Sassemers het seizoen wel winnend afsluiten tegen het al gedegradeerde Groen Geel. Een vliegende start hielp TOP daarbij, de zaalkampioen kwam al vroeg op een 1-6 voorsprong. Dat gat werd echter gedicht door Groen Geel – mede door drie gemiste strafworpen bij TOP – tot 6-7 bij rust. Na rust knalden de Wormernezen er overheen tot 10-8. Vervolgens nam TOP het initiatief weer over, maar vergat de wedstrijd op slot te gooien door een vierde strafworp te missen. Groen Geel kwam gelijk bij 12-12, maar TOP ging er alsnog met een overwinning vandoor. In zijn laatste duel voor TOP maakte Blessdy Blom de laatste en allesbeslissende strafworp, 12-13. Een zure nederlaag voor Groen Geel, bij TOP hoopte men op een misstap van DOS’46. (Uitslag: 12-13)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – DOS’46 A1
Die misstap zou er niet komen, want aan alles was te merken dat DOS’46 de play-offs niet meer uit handen zou geven. Vanaf de 3-3 gaf de ploeg uit Nijeveen gas en sloeg het eigenlijk al een beslissend gat naar 6-14 (rust: 9-16). Die rush was Dalto, dat nergens meer voor speelde, te machtig. In het tweede bedrijf kwamen ze nog een keer op zes verschil, maar DOS’46 korfbalde de wedstrijd geduldig uit. Een knappe prestatie van de Nijeveense formatie, die in vorm is en klaar lijkt voor de play-offs. (Uitslag: 20-27)

DVO/Accountor A1 – Unitas/Perspectief A1
Hoewel DVO nog geen wedstrijd heeft verloren sinds de zaalfinale, haperde de motor wel een beetje tegen Unitas. De ploeg uit Harderwijk had er meer passie in zitten, terwijl DVO wat ongeconcentreerd was. Daardoor behielden de gasten telkens een voorsprong; van 0-3 en 1-5 werd het 4-5 en 5-7 bij rust. In de tweede helft ging het wat beter bij de thuisploeg toen er wat wissels werden doorgevoerd, zodoende kwam de ploeg vijf minuten voor tijd voor het eerst op voorsprong. Geen geweldige wedstrijd van DVO, maar er werd weer gewonnen. Bij Unitas was de tank leeg en het degradeert zonder punten uit de Hoofdklasse. (Uitslag: 12-10)

KZ/Thermo4U A1 – AVO A1
Koog Zaandijk kende een prima seizoen in de middenmoot, streed nog even mee voor de play-offs, maar hoefde zich nooit zorgen te maken over degradatie. Anders dan bij AVO dat zich een week geleden veilig speelde in de Hoofdklasse. Een wedstrijd zonder belangen, maar waarin KZ na de 2-0 lang op hun voorsprong konden leunen. Pas laat in de tweede helft leek AVO wat terug te komen, maar via een time-out wist de thuisploeg de overwinning binnen te slepen, met een uitstekende vierde plek als gevolg. (Uitslag: 14-11)

Eindstand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. DVO A1 14 22
2. DOS'46 A1 14 21
3. TOP A1 14 20
4. KZ A1 14 16
5. Dalto A1 14 15
6. AVO A1 14 10
7. Groen Geel A1 14 8
8. Unitas A1 14 0

 

Hoofdklasse B

DSC A1 – Oranje Wit A1
Er was nog een klein beetje hoop bij Oranje Wit, dat moest winnen in de strijd om lijfsbehoud. Tegen de kampioen van de Hoofdklasse B was dat niet makkelijk, maar de Dordtenaren begonnen goed. Men kwam op 1-4 en 2-6 en ging rusten met 4-6. Daarna zetten de Eindhovenaren heel even aan, maar kwamen niet los na de 8-6 en 10-8. Mees Oppe probeerde het seizoen van Oranje Wit nog te redden met de 9-10 en de 10-10, maar in de laatste vier minuten vielen er geen doelpunten meer. Zodoende degradeert Oranje Wit en zal DSC volgende week uit een ander vaatje moeten tappen in de play-offs tegen DOS’46. (Uitslag: 10-10)

KCC/SO natural A1 – Nieuwerkerk A1
Mede door de weersomstandigheden was de wedstrijd geen publiekstrekker, want de doelpunten waren schaars in Capelle aan den IJssel. Vanwege het achterverdedigen van Nieuwerkerk kwam er geen snelheid in het spel. Toch kwam de play-off kandidaat geen enkel moment in de problemen, ondanks een laag rendement. Nieuwerkerk maakte nooit aanspraak op een punt, maar blijft wel ten koste van Oranje Wit in de Hoofdklasse. (Uitslag: 10-7)

HKV/Ons Eibernest A1 – PKC/SWKGroep A1
Ook in de laatste speelronde kon HKV/Ons Eibernest geen punt pakken, in een zware wedstrijd tegen PKC moest de ploeg uit Den Haag het onderspit delven. De Papendrechters zochten en vonden de kansen van dichtbij, terwijl er in de verdediging goed werd voorverdedigd. Desondanks werd de voorsprong niet groter dan drie met nog vijf minuten op de klok. De Eibers, dat wederom gebruik moest maken van A2 en B1-spelers, hoopten wellicht nog op een punt, maar PKC was te sterk in het laatste competitieduel. (Uitslag: 12-16)

DeetosSnel A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Zonder ook maar enige druk was dit de leukste wedstrijd van de Hoofdklasse B. De wedstrijd kwam echter wel traag op gang. DeetosSnel nam in de beginfase het initiatief en kreeg ook de ruimte van Fortuna om uit te lopen naar 12-6. Vervolgens leek er een knop om te gaan bij de Fortunezen; ze speelden langere aanvallen en dat geduld werd beloond met een 13-11 ruststand. De achterstand slonk en in de tweede helft ging men erop en erover, met goede aanvallen en een beter schotpercentage. De Dordtenaren kwamen nog maar vier keer tot scoren, dat is funest tegen een ploeg als Fortuna. (Uitslag: 12-17)

Eindstand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. DSC A1 14 24
2. KCC A1 14 22
3. PKC A1 14 19
4. Fortuna A1 14 18
5. DeetosSnel A1 14 15
6. Nieuwerkerk A1 14 7
7. Oranje Wit A1 14 7
8. HKV/Ons Eibernest A1 14 0

 

Datum: 12 juni 2019 - 14:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl