Junioren Hoofdklasse Round-Up: #2

Junioren Hoofdklasse Round-Up: #2

Hoofdklasse A-jeugd

Ruime uitslagen en spannende thrillers, het weekend in de junioren hoofdklasse leverde mooie wedstrijden op. Hoewel TOP goede zaken doet in de Hoofdklasse A en DOS'46 van zich laat horen in de Hoofdklasse B, kan het alle kanten op.

Hoofdklasse A

DeetosSnel A1 – TOP/SolarCompleet A1
Wie een spannende wedstrijd verwacht had, kwam bedrogen uit. Het was geen best eerste kwartier van DeetosSnel, spelers hielden zich niet aan de gemaakte afspraken. TOP kon daardoor de touwtjes in handen nemen en ook direct het verschil maken. Over de hele wedstrijd speelde TOP goed gefocust en maakte nagenoeg geen fouten. Op de momenten dat de Dordtenaren terugkwamen tot een verschil van drie doelpunten, wisten de Sassemers deze telkens direct te pareren. TOP doet goede zaken, DeetosSnel kan op het eerste kwartier na tevreden terugkijken. (Uitslag: 20-28)

Groen Geel A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Natuurlijk wil Groen Geel graag meestrijden om de play-offs, maar het draait dit seizoen nog niet zo lekker. Punten pakken tegen Fortuna zou dan wel een enorme boost geven. Maar na een gelijkopgaand begin liepen de gasten toch voor rust uit naar 8-13. In de tweede helft kwamen de Fortunezen eigenlijk niet meer in gevaar. Ondanks een moeizamere, slordige fase liet Groen Geel het verschil niet ver oplopen, maar een punt zat er niet in voor de Wormernezen. (Uitslag: 19-25) 

DSC A1 – Achilles A1
Na een verrassend gelijkspel van vorige week wilde DSC revanche nemen. Dat leek aanvankelijk te lukken, de Eindhovenaren schoten uit de startblokken met vijf goals uit zeven aanvallen. Ze bouwden een goede voorsprong van 7-2 op. Daar liet de ploeg uit Den Haag – die verdedigend weinig weggaf – het niet bij zitten, zij kwamen sterk terug tot 7-7. Omdat de gasten niet zuiver waren vanaf de tweeënhalve meter, ‘vergaten’ zij de voorsprong te pakken. DSC pakte kort voor rust de draad nog op, 9-7. In de tweede helft drukte DSC door, Achilles liep achter de feiten aan. De energie en het geloof was weg in de resterende tien minuten, waardoor B-junior Maud Smulders kon zich in de laatste fase nog onderscheiden met een mooie doorloopbal. Al met al een ruime zege voor DSC, maar Achilles verkocht de huid duur. (Uitslag: 18-11)

HKV/Ons Eibernest A1 – KCC/SO natural A1
Ontpopt KCC zich als een echte play-off kandidaat? Ze geven in ieder geval een signaal af met de ruime overwinning op HKV/Ons Eibernest. De eerste vijftien minuten was het nog wat aftasten, de Haagse ploeg stond zelfs met 4-3 voor. Daarna drukte KCC pas echt op het gaspedaal: bij rust was de wedstrijd al gespeeld met een 7-19 score op het bord. Vooral op fysiek vlak kwamen de Eibers weer wat tekort. Ondanks dat de percentages niet bijster hoog lagen bij de Capellenaren wisten ze wel boven de dertig uit te komen. Een wedstrijd zonder problemen voor KCC, die met de week constanter en gevaarlijker worden. (Uitslag: 15-33)

Stand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. TOP A1 2 4
1. Fortuna A1 2 4
3. KCC A1 2 3
3. DSC A1 2 3
4. Achilles A1 2 2
6. DeetosSnel A1 2 0
6. HKV/Ons Eibernest A1 2 0
6. Groen Geel A1 2 0


Hoofdklasse B

SKF A1 – DOS’46 A1
De uitslag doet vermoeden dat het een makkelijke middag was voor de Nijeveners, maar SKF toonde zich een stugge ploeg. De doelpunten vielen in de beginfase om en om tot 6-6. Daarna sloeg DOS’46 een eerste gaatje en bleven zij op een verschil van drie tot 11-14. Vlak voor rust sloeg de uitploeg toch nog twee keer toe waardoor beide ploegen met 11-16 de kleedkamers opzochten. Een klap voor SKF, die in de tweede helft wel bleven knokken. Zeker als DOS’46 direct na rust de 11-17 erin legde, leek de wedstrijd gespeeld. SKF bleef vechten voor iedere meter, maar komt niet dichterbij dan 17-21. Silke Wolters bracht met één van haar zes treffers het verschil weer naar vijf en de ban was toen pas definitief gebroken. DOS’46 kon freewheelend richting de dertig, SKF kan tevreden zijn over hoe zij zich hebben gepresenteerd. (Uitslag: 20-28)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
Het was een absolute thriller tussen Dalto en LDODK. Een sterk begin van de thuisploeg leidde tot een voorsprong van twee goals, maar later namen de Friezen het initiatief over. Ze kregen meer grip op het achterverdedigen van Dalto en konden meer herhalen door sterk reboundend werk aan de herenzijde van LDODK. Zodoende konden de gasten met een voorsprong de rust in en ook na rust bleven ze aan de goede kant van de score. De ploeg uit Driebergen wisselde flink en dat had succes, ze vochten zich terug in de wedstrijd en werden beter, terwijl LDODK constant bleef spelen. Vlak voor het einde lukte het de thuisploeg de gelijkmaker te scoren. Sterker nog, in de laatste twee seconden ging LDODK nog knock-out, Kris Boere kreeg het vertrouwen, rondde zijn doorloopbal keurig af en besliste met zijn achtste goal de wedstrijd. Een gestolen overwinning voor Dalto, LDODK had minimaal een punt verdiend aan deze wedstrijd. (Uitslag: 23-22)

DVO/Accountor A1 – AVO A1
Een makkelijke middag werd het niet voor DVO, ondanks een betere eerste helft. Verdedigend zat het strak in elkaar en aanvallend kreeg AVO geen vat op de rebound. DVO kon veel schieten en dan valt hij er uiteindelijk wel in. Het schotpercentage was niet hoog, maar toch gingen de Bennekommers met een 12-8 voorsprong rusten. Direct na rust maakte DVO er 14-8 van, maar AVO gaf niet op. Via 17-12 vond de Asserploeg de aansluiting bij 17-17, als collectief begon het te draaien. DVO schrok net op tijd op tijd wakker door weer weg te lopen naar 21-18. AVO zette nog aan voor een punt (21-20) maar in de laatste seconde scoorde Linda van der Wal de bevrijdende treffer voor DVO. Een moeizame pot van beide ploegen, waar DVO als winnaar uit de strijd komt. (Uitslag: 22-20)

Oranje Wit A1 – Unitas/Perspectief A1
Ook in Dordrecht lagen de verschillen dicht bij elkaar. Typerend daarvoor was de 11-11 ruststand. Na rust komen de Harderwijkers weer op voorsprong, maar Oranje Wit kwam meer en meer in de wedstrijd. Het leidde tot een 21-19 tussenstand met nog zeven minuten te te spelen. Unitas wisselde tactisch en dat pakte goed uit. De ploeg kon meer schotpogingen nemen, omdat het steviger stond in de rebound. Een paar snelle scores zorgden voor de 22-22, maar Unitas ging er overheen en pakt daarmee hun eerste punten van het seizoen. Oranje Wit zal uit een ander vaatje moeten tappen om de punten te pakken. (Uitslag: 22-24)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. DOS'46 A1 2 4
1. DVO A1 2 4
1. DALTO A1 2 4
2. SKF A1 2 2
2. Unitas A1 2 2
3. AVO A1 2 0
3. LDODK A1 2 0
3. Oranje Wit A1 2 0

 

Datum: 4 december 2018 uur
Door: Redactie Korfbal.nl