Junioren Hoofdklasse Round-Up #2: Te vroeg voor conclusies

Hoofdklasse A-jeugd

De weersomstandigheden om een wedstrijd te spelen waren deze zaterdag vele malen beter dan vorige week. De zon kwam door en de ploegen startten hun wedstrijden weer gemotiveerd. In beide Hoofdklassen waren er grote verschillen in de uitslagen, maar het is nog te vroeg om hieruit conclusies te trekken.

Hoofdklasse A:

DSC A1 – Nieuwerkerk A1
Nadat DSC vorige week nog met 4-0 achterstand begon tegen LDODK, wist het team nu zelf te starten met een 4-0 run. Het was cruciaal voor de ploeg om scherp te beginnen aan de wedstrijd. Door met een voorsprong te starten had DSC de controle over het duel. Nieuwerkerk wist de thuisploeg goed onder druk te zetten en verdedigde strak. De gasten probeerden de aanvallen van haar tegenstanders te vertragen, maar de Eindhovenaren wisten hierop te anticiperen. Verdedigend stond de rebound bij de thuisploeg zo sterk, dat het team uit Nieuwerkerk aan den IJssel vaak maar éénschotsaanvallen had. Mika de Ruiter – die bij Nieuwerkerk op de bank begonnen was – viel halverwege de eerste helft in, creëerde meer dreiging en wist drie keer te scoren. Het rendement van de schoten van de heren van DSC was echter zo hoog dat Nieuwerkerk geen rol van betekenis kon spelen in het duel. DSC boekte een overtuigende overwinning. (Uitslag 28-8)

DOS’46 A1 – Oranje Wit (D) A1
In de eerste wedstrijd hadden DOS’46 en Oranje Wit beiden punten laten liggen en men wilde graag van de nul af. Toch was dit duel amper spannend te noemen. De thuisploeg schoot direct uit de startblokken met twee opeenvolgende doelpunten. Ook in de fase erna bleef de ploeg haar kansen afmaken en vergrootte zij de voorsprong met zes goals. Na rust kwam Oranje Wit terug tot een verschil van drie. De ploeg uit Dordrecht had op gelijke hoogte kunnen komen, maar door het missen van drie vrije ballen bleef het voordeel aan de kant van de Nijeveners. Het team herstelde haar verdedigende fouten en wist vervolgens zonder probleem de voorsprong weer uit te breiden, wat resulteerde in de winst. (Uitslag 19-12)

PKC/SWKGroep A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
De Friese bezoekers begonnen beter aan de wedstrijd in Papendrecht dan de thuisploeg. Met een 0-4 tussenstand was een time-out geen verrassing meer. Het verschil van vier doelpunten hield echter niet lang stand: PKC kwam terug tot een verschil van twee, die vlak voor rust toch weer uitliep naar drie. Ook na rust kwam LDODK sterker uit de kleedkamers. Nadat het fluitsignaal had geklonken, scoorde de ploeg drie doelpunten op rij. LDODK liep hiermee uit naar 4-10. Door kleine aanpassingen en slimmigheden kwam de thuisploeg weer enigszins terug in de wedstrijd. Echter, de tegenpartij hield het verschil van drie en nam de punten zodoende mee naar Gorredijk. (Uitslag 11-14)

AW.DTV A1 – AVO A1
De Assenaren begaven zich naar Amsterdam. AW.DTV speelde haar eerste thuiswedstrijd en heeft haar publiek een spannende wedstrijd bezorgd. Beide ploegen waren gedurende de wedstrijd zeer aan elkaar gewaagd. Dit kwam mede door het felle verdedigende werk van de gasten en de vechtlust bij de Amsterdammers. Als de thuisploeg te weinig druk kreeg, straften zij dit direct af met een doelpunt, terwijl AVO meer moeite had met haar zuiverheid. Op die manier lukte het de ploeg in het rood-blauw niet om los te komen. In de tweede helft werd het eerste gaatje van drie doelpunten geslagen door AVO. De thuisploeg knokte zich nog terug in de wedstrijd, door onder andere het ijzersterke reboundwerk van Jesper Smit. Het voordeel bleef echter aan de kant van de ploeg uit Assen. Het behield de voorsprong en sleepte ternauwernood de winst binnen. (Uitslag 14-15)

Stand in Hoofdklasse A:

W P
1. DSC A1 2 4