Junioren Hoofdklasse Round-Up #2: Te vroeg voor conclusies

Junioren Hoofdklasse Round-Up #2: Te vroeg voor conclusies

Hoofdklasse A-jeugd

De weersomstandigheden om een wedstrijd te spelen waren deze zaterdag vele malen beter dan vorige week. De zon kwam door en de ploegen startten hun wedstrijden weer gemotiveerd. In beide Hoofdklassen waren er grote verschillen in de uitslagen, maar het is nog te vroeg om hieruit conclusies te trekken.

Hoofdklasse A:

DSC A1 – Nieuwerkerk A1
Nadat DSC vorige week nog met 4-0 achterstand begon tegen LDODK, wist het team nu zelf te starten met een 4-0 run. Het was cruciaal voor de ploeg om scherp te beginnen aan de wedstrijd. Door met een voorsprong te starten had DSC de controle over het duel. Nieuwerkerk wist de thuisploeg goed onder druk te zetten en verdedigde strak. De gasten probeerden de aanvallen van haar tegenstanders te vertragen, maar de Eindhovenaren wisten hierop te anticiperen. Verdedigend stond de rebound bij de thuisploeg zo sterk, dat het team uit Nieuwerkerk aan den IJssel vaak maar éénschotsaanvallen had. Mika de Ruiter – die bij Nieuwerkerk op de bank begonnen was – viel halverwege de eerste helft in, creëerde meer dreiging en wist drie keer te scoren. Het rendement van de schoten van de heren van DSC was echter zo hoog dat Nieuwerkerk geen rol van betekenis kon spelen in het duel. DSC boekte een overtuigende overwinning. (Uitslag 28-8)

DOS’46 A1 – Oranje Wit (D) A1
In de eerste wedstrijd hadden DOS’46 en Oranje Wit beiden punten laten liggen en men wilde graag van de nul af. Toch was dit duel amper spannend te noemen. De thuisploeg schoot direct uit de startblokken met twee opeenvolgende doelpunten. Ook in de fase erna bleef de ploeg haar kansen afmaken en vergrootte zij de voorsprong met zes goals. Na rust kwam Oranje Wit terug tot een verschil van drie. De ploeg uit Dordrecht had op gelijke hoogte kunnen komen, maar door het missen van drie vrije ballen bleef het voordeel aan de kant van de Nijeveners. Het team herstelde haar verdedigende fouten en wist vervolgens zonder probleem de voorsprong weer uit te breiden, wat resulteerde in de winst. (Uitslag 19-12)

PKC/SWKGroep A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
De Friese bezoekers begonnen beter aan de wedstrijd in Papendrecht dan de thuisploeg. Met een 0-4 tussenstand was een time-out geen verrassing meer. Het verschil van vier doelpunten hield echter niet lang stand: PKC kwam terug tot een verschil van twee, die vlak voor rust toch weer uitliep naar drie. Ook na rust kwam LDODK sterker uit de kleedkamers. Nadat het fluitsignaal had geklonken, scoorde de ploeg drie doelpunten op rij. LDODK liep hiermee uit naar 4-10. Door kleine aanpassingen en slimmigheden kwam de thuisploeg weer enigszins terug in de wedstrijd. Echter, de tegenpartij hield het verschil van drie en nam de punten zodoende mee naar Gorredijk. (Uitslag 11-14)

AW.DTV A1 – AVO A1
De Assenaren begaven zich naar Amsterdam. AW.DTV speelde haar eerste thuiswedstrijd en heeft haar publiek een spannende wedstrijd bezorgd. Beide ploegen waren gedurende de wedstrijd zeer aan elkaar gewaagd. Dit kwam mede door het felle verdedigende werk van de gasten en de vechtlust bij de Amsterdammers. Als de thuisploeg te weinig druk kreeg, straften zij dit direct af met een doelpunt, terwijl AVO meer moeite had met haar zuiverheid. Op die manier lukte het de ploeg in het rood-blauw niet om los te komen. In de tweede helft werd het eerste gaatje van drie doelpunten geslagen door AVO. De thuisploeg knokte zich nog terug in de wedstrijd, door onder andere het ijzersterke reboundwerk van Jesper Smit. Het voordeel bleef echter aan de kant van de ploeg uit Assen. Het behield de voorsprong en sleepte ternauwernood de winst binnen. (Uitslag 14-15)

Stand in Hoofdklasse A:

  W P
1. DSC A1 2 4
1. AVO A1 2 4
2. LDODK A1 2 2
2. DOS'46 A1 2 2
2. AW.DTV A1 2 2
2. PKC A1 2 2
3. Oranje Wit A1 2 0
3. Nieuwerkerk A1 2 0

 

Hoofdklasse B:

Fortuna/Delta Logistiek A1 – Sporting Delta A1
Het was een kleine reünie bij de gasten doorhet weerzien van Resy Weijts en Fabienne van Erk in Delft. De oud-spelers van Sporting Delta stonden nu tegenover hun voormalige ploeg. In de eerste helft was het stuivertje wisselen: Fortuna was begonnen met een voorsprong, maar al snel wist Sporting Delta dit recht te trekken. Met een gelijkwaardige eerste helft was er voor het publiek voldoende te genieten. Vlak voor de rust wist Fortuna een voorsprong te pakken van twee doelpunten. Na de thee gingen beide ploegen op dezelfde voet verder. Wederom kwam de ploeg uit Dordrecht terug en stond het gelijk. Beide teams deden er alles aan om opnieuw een voorsprong te bemachtigen; zo was ook de strijdlust van Stan van der Lijke te zien in zijn duels tegen Sven Golz en later Jimmy Swikker. Het bleek niet genoeg te zijn voor de ploeg uit Dordrecht. Fortuna wist door een strafworp en de ingebrachte Swikker het ritme van de wedstrijd te doorbreken. Na een langdurende gelijke stand, werd er nu een definitief gat geslagen van drie doelpunten. Opnieuw winst voor de Delftenaren dus, die op die manier gedeeld koploper blijven. (Uitslag 19-16)

KCC A1 – DVO/Accountor A1
Beide ploegen hadden vorige week nog geen overwinning geboekt en wilden nu graag de twee punten behalen. De wedstrijd die normaal gesproken op het hoofdveld zou plaatsvinden, werd naar het bijveld verplaatst. Ondanks deze kleine tegenvaller deden de ploegen er alles aan om te winnen. De thuisploeg maakte een vliegende start en pakte een 2-0 voorsprong. De Bennekommers werden zo ruw wakker geschud dat dit resulteerde in zeven achtereenvolgende doelpunten (onder meer van een scherpe Jesse Schootstra). Voor de thuisploeg was het cruciaal om wat aanpassingen te doen, maar toch kwam het team niet veel dichterbij. KCC blijft ondanks hard werken na twee speelronden nog zonder punten. (Uitslag 16-23)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – Tempo A1
Na het gelijkspel van vorige week, wilde Tempo in Driebergen graag twee punten bemachtigen. De wedstrijd begon gelijkopgaand, maar al snel sloeg Dalto een gaatje en liep het ver uit op de ploeg uit Alphen aan den Rijn. Superieure aanvallen en geweldige combinaties tussen Kris Boere, Justin Straatman, Mirthe Anbeek en Anne van de Griendt leidden tot verschillende doelpunten. De thuisploeg bleek al snel een maatje te groot te zijn voor de Alphenaren, waardoor het een zware middag werd voor de ploeg. Tevergeefs probeerde Tempo in de tweede helft nog haar aanvallende speelwijze te veranderen. Door de goals van Dyanne Haagsman en Noah Kuiper werd de stand voor de gasten iets dragelijker. “Tempo zal de komende weken uit een ander vaatje moeten tappen anders wordt het een zwaar seizoen in de Hoofdklasse”, aldus Tempo-coach Marcel Haagsman na het verlies. (Uitslag 28-17)

KZ/Thermo4U A1 – TOP/SolarCompleet A1
In Koog aan de Zaan werd TOP verwelkomd. Het team uit Sassenheim hoopte lang mee te kunnen met KZ, maar de thuisploeg nam na een gelijke stand van 3-3 duidelijk het initiatief. KZ maakte een gaatje van vijf doelpunten, maar verslapten ietwat vlak voor de rust. Hierdoor kon TOP terugkomen in de wedstrijd naar een stand van 11-9. In de rust wisten de coaches van TOP hun spelers goed in te lichten en werd er besproken hoe het team de 'Kogers' nog beter onder druk kon zetten. Deze speech werkte bij de spelers en TOP kwam terug tot 12-12, maar daar bleef het bij. Vanaf dat moment namen de blauw-zwarten het voortouw: de kansen werden beter afgerond en de Sassemers maakten niet de juiste keuzes. Toen de thuisploeg ook nog twee lange heren naast elkaar in het vak zette, was de wedstrijd gespeeld, KZ gaat met vier punten uit twee duels gedeeld aan kop in de Hoofdklasse B. (Uitslag 21-12)

Stand in Hoofdklasse B:

  W P
1. KZ A1 2 4
1. Dalto  A1 2 4
1. Fortuna A1 2 4
2. DVO A1 2 2
3. KCC A1 2 1
3. Tempo A1 2 1
4. Top A1 2 0
4. Sporting Delta A1 2 0
Datum: 17 september 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl