Junioren Hoofdklasse Round-Up #3

Junioren Hoofdklasse Round-Up #3

Hoofdklasse A-jeugd

Absolute krakers in de Hoofdklasse A, thrillers in de Hoofdklasse B. Het was weer een pittig weekend voor de junioren, waar TOP een tik uitdeelde aan Fortuna. In de andere Hoofdklasse stoomt DOS'46 maar door, maar blijven Dalto en DVO ook hun punten pakken.

Hoofdklasse A

TOP/SolarCompleet A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Een heerlijke kraker, die tussen TOP en Fortuna. Veel individuele kwaliteit, wat ook leuke match ups opleverde; zo stonden Blessdy Blom en Jimmy Swikker tegenover elkaar, vorig jaar speelden ze nog samen bij HKV/Ons Eibernest. De gasten begonnen sterker en kwamen op 0-2 en 3-6. Daarna nam TOP de wedstrijd over en pakte ook een voorsprong van 10-8. De Fortunezen konden nog een keer egaliseren tot 10-10 (bovendien de ruststand), maar na rust waren het de Sassemers die het duel naar zich toe trokken. Fortuna had een te laag schotpercentage om het TOP nog lastig te maken. Het collectief van TOP wint van het meer individuele Fortuna, dat gaf dit weekend de doorslag. (Uitslag: 21-16)

DeetosSnel A1 – DSC A1
Nog een kraker in de Hoofdklasse A, een met veel doelpunten. Het eerste kwartier ging het lekker gelijkop, waarna DeetosSnel de regie in handen nam en via een ontketende Dennis de Does een 15-12 ruststand op het bord zette. De tweede helft leken de Dordtenaren op dezelfde voet verder te gaan, bij de 16-12 werd DSC genoodzaakt te wisselen. Tycho Brink en Mitch Bogers moesten voor de verdedigende stabiliteit zorgen, Daan van Montfort werd aanvallend gewisseld. Met succes, zijn eerste schot viel binnen. De Eindhovenaren kwamen snel op twee punten en kwamen bij 18-18 weer op gelijke hoogte. DSC drukte door, want DeetosSnel knakte na de 20-20, alleen Sven Golz (scoorde vijf keer na rust) kon nog mee in het aanvallende geweld van de tegenstander. DSC zou de wedstrijd winnen, maar moet Bogers volgende week wel missen na een onnodige gele kaart in de laatste minuut. (Uitslag: 24-28)

KCC/SO natural A1 – Achilles A1
Van dit Achilles heeft een ploeg niet zomaar gewonnen, zo ervoer KCC afgelopen weekend. De eerste helft schommelde enorm heen en weer, via 1-3 werd het 5-3 en na de 6-6 pakte Achilles – dat na zes minuten Danique de Bruijn zag uitvallen – toch weer een voorsprong bij 6-8. Geen moment verveelde deze wedstrijd, want de spanning zat er flink op. Pas na de 18-18 kon KCC een definitief gat slaan en sleepte de overwinning daardoor binnen, mede door een belangrijke Sydney Schol. Hij scoorde op de juiste momenten. Het kansenoverwicht werd beloond, KCC had namelijk veel moeite met de Haagse vechtersmentaliteit. Toch bleven de punten in Capelle aan den IJssel. (Uitslag: 22-18)

HKV/Ons Eibernest A1 – Groen Geel A1
De Haagse vechtersmentaliteit was ook te vinden bij HKV/Ons Eibernest, dat dichtbij de eerste punten was. De wedstrijd begon met een duidelijk veldoverwicht van Groen Geel, al werd dit niet tot uitdrukking gebracht in scores. Lang ging het gelijk op, maar de Wormernezen leken een gaatje te slaan (6-9), maar die was bij rust alweer geslonken tot één, 8-9. Ook de tweede helft bleef spannend, zeker toen de Eibers met nog vijf minuten een goede voorsprong van 16-13 te pakken hadden. Diezelfde spanning brak hen op, want dankzij het sterke verdedigen van Kiko Weening en het goede aanvallende werk van Scott de Decker – hij scoorde vijf van de laatste zeven doelpunten – kwam Groen Geel terug en wist de wedstrijd zelfs met 19-22 te winnen. HKV/Ons Eibernest was dichtbij, maar Groen Geel kruipt door het oog van de naald en is daardoor van de hatelijke nul af. (Uitslag: 19-22)

Stand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. TOP A1 3 6
2. KCC A1 3 5
2. DSC A1 3 5
3. Fortuna A1 3 4
4. Achilles A1 3 2
4. Groen Geel A1 3 2
6. DeetosSnel A1 3 0
6. HKV/Ons Eibernest A1 3 0

 

 

Hoofdklasse B

LDODK/Rinsma Modeplein A1 – AVO A1
Het was nagelbijten in Friesland, LDODK en AVO maakten het spannend tot de laatste minuut. De Assenaren kwamen op een 0-4 voorsprong door een makkelijk scorende Lisa Mulder. De marge kon de uitploeg even vasthouden, maar halverwege de eerste helft had LDODK het ritme helemaal gevonden en kwamen de Friezen zelfs op voorsprong, mede door vier doelpunten van Ran Faber. Na rust trok AVO de stand weer gelijk door twee doelpunten van Berjan Bieleveld – hij zou de wedstrijd eindigen met zeven doelpunten – en ging erop en erover. Wederom kwam de ploeg op een marge van vier doelpunten. Mirthe van Houten, terugkerend van een blessure, probeerde nog een punt te redden voor de Friezen door twee uit twee te schieten, maar er was te weinig tijd voor LDODK om nog een punt over te houden aan dit duel. Net als een week geleden verliest LDODK met één doelpunt verschil, voor AVO valt het kwartje wél een keer de goede kant op. (Uitslag: 22-23)

Unitas/Perspectief A1 – DOS’46 A1
De uitslag doet anders vermoeden, maar Unitas, dat drie spelers moest missen wegens enkelproblemen, verweerde zich kranig tegen DOS’46 in de eerste helft. Het plan om achter te verdedigen werd goed uitgevoerd. De score ging gelijkop tot 8-8, door vier doelpunten op rij brak het verzet bij de Harderwijkers. Na de rust (11-16) wordt de score onder aanvoering van een ontketende Manoek ten Kate (negen veldgoals) langzaam uitgebouwd, ook omdat ze de rebound meer op orde hadden. Zodoende kon een ruime uitslag op het bord gezet worden. Tevreden gezichten bij DOS’46, maar ook bij Unitas vanwege een goede eerste helft. (Uitslag: 22-35)

Oranje Wit A1 – DVO/Accountor A1
De Dordtenaren, bij wie Jesper Vinken en Mees Oppe startten, begonnen goed aan de wedstrijd, na vier aanvallen stond het al 3-1. DVO nam vervolgens het initiatief over en kwam vier doelpunten (6-10) voor, maar soepel ging het allemaal niet. In de tweede helft kroop Oranje Wit via Ilse Zuijderwijk – ze scoorde zeven keer – dichterbij tot 17-17, maar DVO scoorde weer op het juiste moment. Bij 20-17 leek de wedstrijd binnen voor de Bennekommers, maar de thuisploeg kwam twintig seconden voor tijd nog terug tot één doelpunt, 20-21. Spelbederf van DVO leverde Oranje Wit nog een laatste aanval op, maar deze werd niet verzilverd met een doelpunt. DVO komt goed weg, maar pakt wel twee punten. (Uitslag: 20-21)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – SKF A1
Veel werd er niet gescoord in Driebergen, slechts twaalf doelpunten na één matige helft. Dalto kwam niet echt los van het strijdende SKF, zowel fysiek als korfballend toonde de Veenendaalse formatie veel vechtlust. Na en 6-6 ruststand liep Dalto in de tweede helft wel weg, mede door tactische wissels. Uiteindelijk was Dalto ook gewoon de betere ploeg en halen twee zakelijke punten binnen. (Uitslag: 20-16)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. DOS'46 A1 3 6
1. DVO A1 3 6
1. DALTO A1 3 6
2. SKF A1 3 2
2. Unitas A1 3 2
2. AVO A1 3 2
3. LDODK A1 3 0
3. Oranje Wit A1 3 0

 

Datum: 11 december 2018 uur
Door: Redactie Korfbal.nl