Junioren Hoofdklasse Round-Up #3: Gevarieerde uitslagen

Junioren Hoofdklasse Round-Up #3: Gevarieerde uitslagen

Hoofdklasse A-jeugd

Na drie speelronden lijkt het er in Hoofdklasse A erop dat vele ploegen aan elkaar gewaagd zijn, alleen AVO heeft nog geen punten laten liggen. In de Hoofdklasse B heeft bijna elke ploeg tot nu toe punten weten te pakken en is bijna iedereen al van de nul af.

Hoofdklasse A:

LDODK/Rinsma Modeplein A1 – DOS’46 A1
Voorafgaand aan de wedstrijd stonden beide ploegen nog op een gedeelde tweede plek. Het is nog vroeg in het seizoen, dus er is nog niets beslist. De ploeg uit Nijeveen nam het voortouw in de noordelijke derby, dankzij de scherpe schutters aan hun kant. Het rendement van de gasten was enorm hoog, waardoor de ploeg ook gemakkelijk kon uitlopen naar een flinke voorsprong van acht doelpunten. Het scoringspercentage van het team zakte, toen de thuisploeg strakker ging verdedigen. DOS'46 bleef ook de gehele tweede helft op voorsprong staan, maar er waren momenten dat LDODK terug kwam tot twee verschil. “Het was een wedstrijd met twee gezichten. Alles klopte in de eerste helft, maar de tweede helft was heel anders”, vertelde DOS’46 coach Gerwin Bos. Ondanks de mindere tweede helft aan de kant van DOS’46, wist het team toch zonder problemen de winst te behalen. (Uitslag 18-23)

Oranje Wit (D) A1 – PKC/SWKGroep A1
Het vorig seizoen nog net gehandhaafde Oranje Wit had het ook deze week weer lastig. Dit keer in de streekderby tegen PKC A1. Het eerste kwartier van de wedstrijd leken beide ploegen nog gelijk op te gaan. De thuisploeg creëerde niet veel kansen, maar bleef toch meescoren met de ploeg uit Papendrecht. Hierna bleek al snel dat de gasten de betere ploeg was. Waar vorige week de spelers van Oranje Wit al hun strijdlust gaven, bleef de ploeg nu achter in haar explosiviteit en energie. Volgens coach Monique Oppe was Nynke Brouwer de enige speler die nog overeind bleef tijdens de verloren wedstrijd. Bij PKC was echter het hele team sterk. Collectief stond de ploeg goed te verdedigen en Danjel Schilperoord en Mees Oppe vochten leuke duels uit. Bovendien kon de ploeg van Jeroen Euser en Tim van den Berg over alle schijven scoren. Een overtuigende zege voor PKC A1.  (Uitslag 11-23)

AVO A1 – DSC A1
Beide ploegen hadden al goede prestaties geleverd in de eerdere wedstrijden en wisten alle punten tot nu toe binnen te slepen. De wedstrijd tussen beide koplopers liep niet zo voorspoedig als verwacht. AVO had veel éénschotsaanvallen door de sterke rebound van haar tegenstanders. Ook de gasten moesten eerst even inkomen in de wedstrijd. De scherpte die DSC had in de verdediging ontbrak in de aanval, waardoor er relatief weinig werd gescoord. In de laatste fase binnen de eerste helft leek de thuisploeg meer grip te krijgen op de rebound en hierdoor kon het team scorend iets uitlopen naar een gat van drie doelpunten (9-6). De fase vlak na rust - waarin de Assenaren van 9-6 naar 13-7 gingen - was beslissend. Bas de Haan speelde aanvallend erg sterk en wist voor AVO maar liefst acht keer te scoren. AVO coach Ferdi Bouwman vond dat, mede door het sterke optreden van De Haan, de winst vanaf de tweede helft nooit in gevaar is geweest. De ploeg uit Assen staat door de winst nu alleen bovenaan het klassement. (Uitslag 20-14)

Nieuwerkerk A1 – AW.DTV A1
Nieuwerkerk is de ploeg die zich - samen met Oranje Wit - onderaan het klassement bevindt. Ook in deze wedstrijd wist de ploeg nog geen punten te pakken en het zal komende weken met meer scherpte en vertrouwen een wedstrijd in moeten gaan. Het was een doelpuntarm begin van de wedstrijd. Jesper Smit wist voor de ploeg uit Amsterdam de eerste voorsprong te pakken. De thuisploeg begon met concentratie aan de wedstrijd, maar nadat de ploeg achter kwam te staan verslapte Nieuwerkerk. De Amsterdammers draaiden lange aanvallen en verdedigeden strak. Het team uit Nieuwerkerk aan den IJssel wist door wat tactische wissels nog wat van haar fouten te herstellen. Tien minuten lang wist de ploeg de aanval van AW.DTV dicht te houden, maar vergat hier zelf van te profiteren. Beide ploegen lieten steken vallen en speelden slordiger dan gebruikelijk. AW.DTV wist na de doelpuntloze fase zes opeenvolgende punten te scoren en behield zo de voorspong. Nieuwerkerk probeerde nog iets terug te doen, maar kon de Amsterdamse ploeg niet van de winst houden.  (Uitslag 11-19)

Stand in Hoofdklasse A:

  W P
1. AVO A1 3 6
2. PKC A1 3 4
2. DSC A1 3 4
2. DOS'46 A1 3 4
2. AW.DTV A1 3 4
3. LDODK A1 3 2
4. Oranje Wit A1 3 0
4. Nieuwerkerk A1 3 0

Hoofdklasse B:

Sporting Delta A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
Een wedstrijd die op papier misschien niet zo spannend leek, zou resulteren in het tegenovergestelde. Dalto had tot nu toe vier de punten, terwijl Sporting Delta nog geen punten binnen had weten te slepen. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en wist een gat van 4-1 te slaan, waarna een inhaalslag van de Driebergers volgde. Het lukte 'Delta' om met een kleine voorsprong de rust in te gaan (7-6). Dalto veranderde het een en ander qua vakkensamenstelling en kreeg meer snelheid in hun spel. Halverwege de tweede helft stond er een 13-13 tussenstand op het scorebord. Echter stokte de doelpunten productie van Dalto. Enkele blessuregevallen en wissels hielpen de ploeg niet. De gasten moesten noodgedwongen de rest van de tweede helft doorspelen met slechts zeven spelers. Kris Boere, die nu tegen twee heren van Sporting Delta kwam te staan, wist direct na de hervatting te scoren, waarna de wedstrijd spannend bleef. Bij de Dordtenaren was het aanvoerder Stuart Monster die zijn ploeg geconcentreerde aanvallen liet spelen. Ploeggenoot Stijn Detmar scoorde het beslissende doelpunt, waarna er wat commotie ontstond of dit wel terecht was. Dalto besloot om de laatste minuut niet meer uit te spelen en zo bleven de punten in Dordrecht. (Uitslag 16-14)

DVO/Accountor A1 – KZ/Thermo4U A1
In Bennekom nam DVO het op tegen titelfavoriet KZ. De ploeg uit Koog aan de Zaan had in het nieuwe seizoen nog geen steken laten vallen en begon sterk aan de wedstrijd. Het team had een klein gaatje geslagen, maar al vlot repareerde DVO de achterstand. Twee doelpunten van Linda van der Wal zorgden ervoor dat de ploegen met een gelijke stand de kleedkamers opzochten. De tweede helft was het wedstrijdbeeld hetzelfde. Koog Zaandijk herstelde de verdedigende foutjes, maar kwam niet los van de groen-witten. In de slotfase maakte Sven Teune – overgekomen van AW.DTV – twee belangrijke doelpunten voor de 'Koogers', hij zette zo zijn ploeg op een kleine voorsprong. Het team pakte voor de derde keer op rij de punten, en ziet zichzelf terug bovenaan het klassement. (Uitslag 13-15)

Tempo A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Ook Fortuna had deze competitie nog geen wedstrijd verloren. De ploeg liet in de eerste helft al zien dat zij het heft in handen namen. In de beginfase leek Tempo nog mee te kunnen met de Fortunezen, maar na de 2-2 liepen de Delftenaren al snel uit. Tempo bleef de kansen creëren, maar kon ze niet om zetten in doelpunten. het was dan ook een goede zet om een aantal spelers te wisselen in het begin van de tweede helft. De wedstrijd kantelde en de Alphenaren kwamen steeds beter in hun spel. Puck van Keeken stond sterk in de rebound en Noah Kuiper en Tony Bruggeman scoorden belangrijke goals voor hun ploeg. Fortuna zakte iets in en zagen Tempo terug komen. Desalniettemin wist de ploeg met een ruim verschil te winnen. In de tweede helft was Tempo echter de betere partij en heeft het kunnen laten zien prima mee te kunnen komen in de Hoofdklasse. (Uitslag 16-22)

TOP/SolarCompleet A1 – KCC A1
Een spannende en gevarieerde wedstrijd in Sassenheim. KCC wist in de eerste twee minuten van de wedstrijd al twee keer tot scoren te komen. De thuisploeg begon wat onrustiger aan de wedstrijd en was het al snel dat KCC dat domineerde. Na een time-out kwam TOP beter in haar spel. De ploeg kreeg meer kansen en wist meer verdedigende druk uit te oefenen op de ploeg uit Capelle aan den IJssel. Zo maakte het lukte het de Sassemers om voor rust nog iets terug te doen. Na de rust was het juist de thuisploeg die de overhand nam. In de rust was de tactiek nog even goed doorgesproken en TOP pakte de voorsprong. Na een time-out ging KCC beter spelen, daarnaast kwam de grip bij de ploeg ook terug na enkele wissels. KCC trainer Niels Molendijk was blij met de veerkacht die zijn team toonde: “De ploeg liet haar mentale weerbaarheid zien.” (Uitslag 14-16)

Stand in Hoofdklasse B:

  W P
1. KZ A1 3 6
1. Fortuna A1 3 6
2. Dalto A1 3 4
3. KCC A1 3 3
4. DVO A1 3 2
4. Sporting Delta A1 3 2
5. Tempo A1 3 1
6. TOP A1 3 0
Datum: 24 september 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl