Junioren Hoofdklasse Round-Up #3: Gevarieerde uitslagen

Hoofdklasse A-jeugd

Na drie speelronden lijkt het er in Hoofdklasse A erop dat vele ploegen aan elkaar gewaagd zijn, alleen AVO heeft nog geen punten laten liggen. In de Hoofdklasse B heeft bijna elke ploeg tot nu toe punten weten te pakken en is bijna iedereen al van de nul af.

Hoofdklasse A:

LDODK/Rinsma Modeplein A1 – DOS’46 A1
Voorafgaand aan de wedstrijd stonden beide ploegen nog op een gedeelde tweede plek. Het is nog vroeg in het seizoen, dus er is nog niets beslist. De ploeg uit Nijeveen nam het voortouw in de noordelijke derby, dankzij de scherpe schutters aan hun kant. Het rendement van de gasten was enorm hoog, waardoor de ploeg ook gemakkelijk kon uitlopen naar een flinke voorsprong van acht doelpunten. Het scoringspercentage van het team zakte, toen de thuisploeg strakker ging verdedigen. DOS'46 bleef ook de gehele tweede helft op voorsprong staan, maar er waren momenten dat LDODK terug kwam tot twee verschil. “Het was een wedstrijd met twee gezichten. Alles klopte in de eerste helft, maar de tweede helft was heel anders”, vertelde DOS’46 coach Gerwin Bos. Ondanks de mindere tweede helft aan de kant van DOS’46, wist het team toch zonder problemen de winst te behalen. (Uitslag 18-23)

Oranje Wit (D) A1 – PKC/SWKGroep A1
Het vorig seizoen nog net gehandhaafde Oranje Wit had het ook deze week weer lastig. Dit keer in de streekderby tegen PKC A1. Het eerste kwartier van de wedstrijd leken beide ploegen nog gelijk op te gaan. De thuisploeg creëerde niet veel kansen, maar bleef toch meescoren met de ploeg uit Papendrecht. Hierna bleek al snel dat de gasten de betere ploeg was. Waar vorige week de spelers van Oranje Wit al hun strijdlust gaven, bleef de ploeg nu achter in haar explosiviteit en energie. Volgens coach Monique Oppe was Nynke Brouwer de enige speler die nog overeind bleef tijdens de verloren wedstrijd. Bij PKC was echter het hele team sterk. Collectief stond de ploeg goed te verdedigen en Danjel Schilperoord en Mees Oppe vochten leuke duels uit. Bovendien kon de ploeg van Jeroen Euser en Tim van den Berg over alle schijven scoren. Een overtuigende zege voor PKC A1.  (Uitslag 11-23)

AVO A1 – DSC A1
Beide ploegen hadden al goede prestaties geleverd in de eerdere wedstrijden en wisten alle punten tot nu toe binnen te slepen. De wedstrijd tussen beide koplopers liep niet zo voorspoedig als verwacht. AVO had veel éénschotsaanvallen door de sterke rebound van haar tegenstanders. Ook de gasten moesten eerst even inkomen in de wedstrijd. De scherpte die DSC had in de verdediging ontbrak in de aanval, waardoor er relatief weinig werd gescoord. In de laatste fase binnen de eerste helft leek de thuisploeg meer grip te krijgen op de rebound en hierdoor kon het team scorend iets uitlopen naar een gat van drie doelpunten (9-6). De fase vlak na rust - waarin de Assenaren van 9-6 naar 13-7 gingen - was beslissend. Bas de Haan speelde aanvallend erg sterk en wist voor AVO maar liefst acht keer te scoren. AVO coach Ferdi Bouwman vond dat, mede door het sterke optreden van De Haan, de winst vanaf de tweede helft nooit in gevaar is geweest. De ploeg uit Assen staat door de winst nu alleen bovenaan het klassement. (Uitslag 20-14)

Nieuwerkerk A1 – AW.DTV A1
Nieuwerkerk is de ploeg die zich - samen met Oranje Wit - onderaan het klassement bevindt. Ook in deze wedstrijd wist de ploeg nog geen punten te pakken en het zal komende weken met meer scherpte en vertrouwen een wedstrijd in moeten gaan. Het was een doelpuntarm begin van de wedstrijd. Jesper Smit wist voor de ploeg uit Amsterdam de eerste voorsprong te pakken. De thuisploeg begon met concentratie aan de wedstrijd, maar nadat de ploeg achter kwam te staan verslapte Nieuwerkerk. De Amsterdammers draaiden lange aanvallen en verdedigeden strak. Het team uit Nieuwerkerk aan den IJssel wist door wat tactische wissels nog wat van haar fouten te herstellen. Tien minuten lang wist de ploeg de aanval van AW.DTV dicht te houden, maar vergat hier zelf van te profiteren. Beide ploegen lieten steken vallen en speelden slordiger dan gebruikelijk. AW.DTV wist na de doelpuntloze fase zes opeenvolgende punten te scoren en behield zo de voorspong. Nieuwerkerk probeerde nog iets terug te doen, maar kon de Amsterdamse ploeg niet van de winst houden.  (Uitslag 11-19)

Stand in Hoofdklasse A:

W P
1. AVO A1 3 6