Junioren Hoofdklasse Round-Up #3: Puntenregen in Koog aan de Zaan

Hoofdklasse A-jeugd

Waar de overwinning van KZ/Thermo4U op Dalto/Klaverblad Verzekeringen al snel was beklonken, was dit niet het geval bij DSC en Fortuna/Delta Logistiek. DSC stond ruim voor in de eerste helft, tot het spel in de tweede helft volledig draaide en Fortuna aan het langste eind trok.

Hoofdklasse A:

SKF A1 – TOP/SolarCompleet A1
De eerste twee punten voor de Sassemers zijn binnen. In Veenendaal begon de wedstrijd aan beide kanten rommelig. In de eerste fase van de wedstrijd werden er weinig kansen gecreëerd. Toen dan eindelijk de wedstrijd los kwam, lag het initiatief bij het thuisteam. Tot aan rust kon SKF de voorsprong behouden, maar vlak voor het fluitsignaal liet SKF dit voordeel uit handen glippen. Zo zocht TOP de kleedkamers op met een verschil van slechts één doelpunt in haar voordeel. De tweede helft verliep hetzelfde en SKF kwam zelfs op een verschil van vier. Verdedigend bleef TOP knokken en dit zorgde voor een spannende slotfase, waarin de gasten één minuut voor tijd de voorsprong pakten. “Onze eerste punten waren zo dichtbij. Alles wat we tot nu toe geleerd hebben kwam in deze wedstrijd goed uit, alleen een wedstrijd beslissen zat er nog niet in. Hopelijk gaan we die stap nog maken”, aldus Niels van Vessem (SKF). (Uitslag 15-17)

KZ/Thermo4U A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
Dalto had uit haar twee wedstrijden, al de vier punten weten te bemachtigen. Dat de ploeg nu punten zou laten liggen, was dan ook niet te verwachten. Al snel pakte Dalto een 1-3 voorsprong. De wedstrijd werd steeds fysieker en dit werd afgestraft met vrije ballen en strafworpen aan beide kanten. KZ wist beter de rust te bewaren, kwam terug en pakte een ruime voorsprong op haar tegenstander. Een gat van zes doelpunten was voor Dalto nog te overzien, maar in de tweede helft had de thuisploeg meer overwicht. Voornamelijk de rebound en handigheidjes onder de paal waren in het voordeel van KZ. Delano Braumuller had zijn vizier op scherp bij de ‘Koogers’. “We hebben ons goed herpakt en we zijn tevreden dat we zo gecontroleerd hebben gespeeld. Het was hard tegen hard en dat maakte het wel een leuke wedstrijd om te zien”, vertelde Onno Bakker (KZ). (Uitslag 31-17)

DSC A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Het team had haar verdediging aangepast op het spel van Fortuna en de gasten hadden hier moeite mee. Terwijl DSC aanvallen kon herhalen, bleef Fortuna met één-schots-aanvallen achter. Vooral bij Coen Spoor vielen veel doelpunten in de eerste helft. Met dubbele cijfers kon DSC de kleedkamer opzoeken (12-6). Fortuna kwam beter uit de kleedkamer en kwam terug tot een verschil van twee doelpunten. Dit was het moment voor de thuisploeg om een time-out aan te vragen. De Delftenaren maakten van deze mogelijkheid gebruik om toch nog meer focus in het spel te brengen. Na deze break speelden de gasten aanvallender en vooral Fabiënne van Erk was scherp en schoot de ploeg naar een voorsprong van drie punten. “Wij hadden geen antwoord op hun schoten, want bij ons vielen ze niet, ondanks alle kansen. Het was een mooie wedstrijd met veel strijd, maar het pakte helaas net niet goed uit voor ons”, aldus Dana Vos (DSC). (Uitslag 16-19)

Achilles (Hg) A1 – PKC/SWKGroep A1
Al snel werd het beeld van de wedstrijd duidelijk. Achilles pakte een 4-0 voorsprong. Ondanks het feit dat de gasten op 6-6 kwamen, was het de Haagse ploeg dat de regie in handen nam. Olivia van Bleiswijck creëerde acties, waardoor de ploeg uit kon lopen naar een 14-8 voorsprong. De eerste goal in de tweede helft was voor de Papendrechters, maar al gauw pakte Achilles door. “We speelden een verloren wedstrijd in de tweede helft”, vertelde Jeroen Euser (PKC). Aan de kant van de thuisploeg werd nog een buzzerbeater gescoord door Noa Brusse. De ploeg liep uit naar een stand van 20-9 en de wedstrijd was gespeeld. “Achilles liet zien dat ze wilde winnen. Wij vochten vooral tegen onszelf in de wedstrijd. Er is werk aan de winkel”, aldus Euser. (Uitslag 24-11)

Stand in de Hoofdklasse A:

1. Fortuna A1 3 6
2. KZ A1 3 4