Junioren Hoofdklasse Round-Up #3: Puntenregen in Koog aan de Zaan

Junioren Hoofdklasse Round-Up #3: Puntenregen in Koog aan de Zaan

Hoofdklasse A-jeugd

Waar de overwinning van KZ/Thermo4U op Dalto/Klaverblad Verzekeringen al snel was beklonken, was dit niet het geval bij DSC en Fortuna/Delta Logistiek. DSC stond ruim voor in de eerste helft, tot het spel in de tweede helft volledig draaide en Fortuna aan het langste eind trok.

Hoofdklasse A:

SKF A1 – TOP/SolarCompleet A1
De eerste twee punten voor de Sassemers zijn binnen. In Veenendaal begon de wedstrijd aan beide kanten rommelig. In de eerste fase van de wedstrijd werden er weinig kansen gecreëerd. Toen dan eindelijk de wedstrijd los kwam, lag het initiatief bij het thuisteam. Tot aan rust kon SKF de voorsprong behouden, maar vlak voor het fluitsignaal liet SKF dit voordeel uit handen glippen. Zo zocht TOP de kleedkamers op met een verschil van slechts één doelpunt in haar voordeel. De tweede helft verliep hetzelfde en SKF kwam zelfs op een verschil van vier. Verdedigend bleef TOP knokken en dit zorgde voor een spannende slotfase, waarin de gasten één minuut voor tijd de voorsprong pakten. “Onze eerste punten waren zo dichtbij. Alles wat we tot nu toe geleerd hebben kwam in deze wedstrijd goed uit, alleen een wedstrijd beslissen zat er nog niet in. Hopelijk gaan we die stap nog maken”, aldus Niels van Vessem (SKF). (Uitslag 15-17)

KZ/Thermo4U A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
Dalto had uit haar twee wedstrijden, al de vier punten weten te bemachtigen. Dat de ploeg nu punten zou laten liggen, was dan ook niet te verwachten. Al snel pakte Dalto een 1-3 voorsprong. De wedstrijd werd steeds fysieker en dit werd afgestraft met vrije ballen en strafworpen aan beide kanten. KZ wist beter de rust te bewaren, kwam terug en pakte een ruime voorsprong op haar tegenstander. Een gat van zes doelpunten was voor Dalto nog te overzien, maar in de tweede helft had de thuisploeg meer overwicht. Voornamelijk de rebound en handigheidjes onder de paal waren in het voordeel van KZ. Delano Braumuller had zijn vizier op scherp bij de ‘Koogers’. “We hebben ons goed herpakt en we zijn tevreden dat we zo gecontroleerd hebben gespeeld. Het was hard tegen hard en dat maakte het wel een leuke wedstrijd om te zien”, vertelde Onno Bakker (KZ). (Uitslag 31-17)

DSC A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Het team had haar verdediging aangepast op het spel van Fortuna en de gasten hadden hier moeite mee. Terwijl DSC aanvallen kon herhalen, bleef Fortuna met één-schots-aanvallen achter. Vooral bij Coen Spoor vielen veel doelpunten in de eerste helft. Met dubbele cijfers kon DSC de kleedkamer opzoeken (12-6). Fortuna kwam beter uit de kleedkamer en kwam terug tot een verschil van twee doelpunten. Dit was het moment voor de thuisploeg om een time-out aan te vragen. De Delftenaren maakten van deze mogelijkheid gebruik om toch nog meer focus in het spel te brengen. Na deze break speelden de gasten aanvallender en vooral Fabiënne van Erk was scherp en schoot de ploeg naar een voorsprong van drie punten. “Wij hadden geen antwoord op hun schoten, want bij ons vielen ze niet, ondanks alle kansen. Het was een mooie wedstrijd met veel strijd, maar het pakte helaas net niet goed uit voor ons”, aldus Dana Vos (DSC). (Uitslag 16-19)

Achilles (Hg) A1 – PKC/SWKGroep A1
Al snel werd het beeld van de wedstrijd duidelijk. Achilles pakte een 4-0 voorsprong. Ondanks het feit dat de gasten op 6-6 kwamen, was het de Haagse ploeg dat de regie in handen nam. Olivia van Bleiswijck creëerde acties, waardoor de ploeg uit kon lopen naar een 14-8 voorsprong. De eerste goal in de tweede helft was voor de Papendrechters, maar al gauw pakte Achilles door. “We speelden een verloren wedstrijd in de tweede helft”, vertelde Jeroen Euser (PKC). Aan de kant van de thuisploeg werd nog een buzzerbeater gescoord door Noa Brusse. De ploeg liep uit naar een stand van 20-9 en de wedstrijd was gespeeld. “Achilles liet zien dat ze wilde winnen. Wij vochten vooral tegen onszelf in de wedstrijd. Er is werk aan de winkel”, aldus Euser. (Uitslag 24-11)

Stand in de Hoofdklasse A:

 
1. Fortuna A1 3 6
2. KZ A1 3 4
2. Dalto A1 3 4
2. Achilles A1 3 4
3. DSC A1 3 2
3. PKC A1 3 2
3. TOP A1 3 2
4. SKF A1 3 0

 

Programma:
PKC A1 - Dalto A1
Achilles A1 - SKF A1
DSC A1 - KZ A1
Fortuna A1 - TOP A1


Hoofdklasse B:

KCC A1 – AVO A1
In Capelle aan den IJssel ging de eerste helft gelijk op. Beide teams wisselden sterke aanvallen af met wat mindere: het was echt stuivertje wisselen. AVO zat met rust aan de goede kant van de score (8-9). De teams gunden elkaar weinig ruimte en er werd aan beide kanten gestreden voor elk duel. Na rust sloegen de gasten een gat van vijf doelpunten, waarna KCC deze met moeite dichtte. Aan de kant van AVO speelde Vincent Streyl een goede wedstrijd. Hij stond zijn mannetje door vijf goals mee te pakken. Volgens coach Marco Zegwaard was hij 'the man of the match'. Vlak voor het einde werd het verschil alsnog drie. “De voorsprong gaf ons de scoringsdrift die wij nodig hadden. De eerste helft was mat en afwachtend van ons, dat hebben wij in de tweede helft redelijk rechtgetrokken”, aldus Zegwaard (AVO). (Uitslag 19-22)

DVO/Accountor A1 – KVS/Maritiem A1
Dat DVO het tot nu toe erg goed doet in de Hoofdklasse in de zaal, is wel te zien aan de uitslagen. Elke wedstrijd heeft de ploeg minimaal twintig doelpunten gescoord. Ook dit duel lag het inititatief vanaf het begin bij de thuisploeg. Over alle schijven werden er kansen gecreeërd en door de vele rebounds kon er herhaald worden. Na de rust (16-8) schakelde KVS een tandje bij en verslapte DVO ietwat. De Scheveningers kwamen nog terug tot een verschil van zes, via goals van Ruben van Houten. Het verschil was echter al te groot om de winst voor de gasten te realiseren. KVS heeft op basis van de tweede helft laten zien dat zij de schade beperkt kunnen houden. “Ondanks de nederlaag hebben we weer veel geleerd. Als we deze groei vasthouden, gaan we zeker nog punten pakken deze competitie”, aldus Jelle den Dekker (KVS). (Uitslag 27-17)

LDODK/Rinsma Modeplein A1 – DOS’46 A1
In sporthal Kortezwaag begon de wedstrijd gelijkwaardig. Het tempo zat er goed in en dit leverde voor de bezoekers een voorsprong van twee doelpunten op. DOS’46 domineerde met name in de afronding, daarnaast had de thuisploeg moeite met het tactische spel van de gasten. Met een stand van 6-12 konden de Nijeveners de kleedkamer opzoeken. In de tweede helft nam LDODK iets meer risico in de verdediging en ook in de aanval probeerden zij sneller tot schot te komen. Dit resulteerde in paar doelpunten op rij. De gasten waren genoodzaakt om een time-out te nemen, waarna de ploeg weer grip kreeg op de wedstrijd. Sam Meijer maakte snel twee goals en de voorsprong kon naar tien doelpunten worden uitgebreid. DOS’46 pakte voor de tweede keer op rij de winst, terwijl LDODK puntloos blijft. “Een uitwedstrijd naar Gorredijk is altijd lastig, toch hebben we een dik verdiende zege geboekt, waarmee we verder kunnen. Op naar volgende week”, aldus Gerwin Bos (DOS’46). (Uitslag 19-29)

DeetosSnel A1 – Wageningen A1
De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kwam op een 3-1 voorsprong. Wageningen wist terug te komen tot een gelijke stand, maar kon dit niet doorzetten. DeetosSnel liep met een run al snel uit naar een stand van 10-5. De tweede helft was voor het Wageningse team. Door de ingebrachte Jiske van Brenk vielen de doelpunten bij de bezoekers weer. Van Brenk wist direct met een vrije bal eerste voorsprong op het bord te zetten. “Wij gingen beter organiseren, pakten betere pogingen en door de ingebrachte dameswissels konden wij onze voorsprong behouden. Opnieuw twee punten. Moeizaam, maar als collectief wel rustig gebleven en de oplossingen gezocht”, vertelt Johan van Beek (Wageningen). Loek van der Wal is het ondanks de nederlaag wel eens met de eindstand: “Wageningen heeft terecht gewonnen. Wij waren scherper aan het begin, maar zij waren beter. Het is voor ons als team wel een kleine stap in de goede richting, maar om punten te halen moeten we nog meer stappen maken”, aldus Van der Wal (DeetosSnel). (Uitslag 15-21)

Stand in de Hoofdklasse B:

 
1. DVO A1 3 6
1. Wageningen A1  3 6
2. AVO A1 3 4
2. DOS'46 A1 3 4
2. KCC A1 3 4
3. LDODK A1 3 0
3. KVS A1 3 0
3. DeetosSnel A1 3 0

 

Programma:
KVS A1 - AVO A1
DeetosSnel A1 - KCC A1
Wageningen A1 - DOS'46 A1
DVO A1 - LDODK A1


Datum: 3 december 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl