Junioren Hoofdklasse Round-Up: #4

Junioren Hoofdklasse Round-Up: #4

Hoofdklasse A-jeugd

Twee krakers in de Hoofdklasse A, twee derby's in de Hoofdklasse B. Het was wederom een spannende week in de junioren Hoofdklasse; door het gelijke spel van TOP staan er nu drie ploegen op een gedeelde eerste plek in de Hoofdklasse A, in de andere competitie blijven DOS'46 en DVO gewoon winnen.

Hoofdklasse A

Achilles A1 – TOP/SolarCompleet A1
De Haagse ploeg sloeg er tot dusver in een punt te pakken in de Hoofdklasse, maar dat het mee kan met de top heeft de ploeg wel bewezen. Ook tegen TOP speelde Achilles een prima wedstrijd, in de openingsfase kwam men op 1-0 en 2-1. Daarna namen de Sassemers de regie over en stond het bij rust met 9-10 voor. TOP bleef ook in de tweede helft aan de goede kant van de score en had wellicht door moeten drukken bij 11-14 en 14-16, maar zag Achilles terugkomen in de wedstrijd. Via de 18-18 kwam de thuisploeg zelfs nog op voorsprong, maar TOP hield toch nog een punt over aan de wedstrijd. Loon na hard werken voor Achilles, TOP baalt dat het de winning streak niet doorzet. (Uitslag: 19-19)

Fortuna/Delta Logistiek A1 – KCC/SO natural A1
De Delftenaren kregen vorige week nog een klap te verwerken van TOP en ze konden zich dit weekend niet revancheren. Ondanks een sterk begin – Fortuna pakte een 3-0 voorsprong met een hoog schotpercentage – kwam KCC via 5-2 terug tot 5-5. Langzamerhand nam het team uit Capelle aan den IJssel de regie over en had het vooral verdedigend beter voor mekaar. KCC rustte met een voorsprong (8-9) en zorgde in de tweede helft direct voor een gat van drie: 8-11. Fortuna kon het tij niet keren tegen het sterke collectief van KCC en stond zelfs even met 15-21 achter. Het verschil werd nog enigszins gedicht, maar KCC pakte de twee punten. Fortuna staat weer met lege handen. (Uitslag: 21-24)

DSC A1 – HKV/Ons Eibernest A1
De Eibers leken er na vorige week toch lekker in te zitten. De ploeg hoopte op een stunt tegen Groen Geel, maar DSC bleek afgelopen weekend van een hogere orde. HKV/Ons Eibernest kwam nog wel met 0-1 voor, maar DSC gaf volle press en aanvallend liep het uitstekend. De Eindhovenaren scoorden maar liefst vijftien keer op rij en ging uiteindelijk rusten met 21-3. In de tweede helft zakte de conctratie logischerwijs wat weg, maar werd er alsnog een grote uitslag neergezet. DSC gaat met een goed gevoel richting hun laatste wedstrijd van 2018, een boeiende clash tegen TOP. (Uitslag 36-7)

Groen Geel A1 – DeetosSnel A1
Een interessante eerste helft in Wormer tussen twee ploegen die erg aan elkaar gewaagd waren. Groen Geel had het betere van het spel en stond telkens voor, maar DeetosSnel kwam niet in gevaar en bleef constant bij. Dit resulteerde in een ruststand van 12-12. De Dordtenaren kwamen beduidend beter uit de kleedkamer dan de thuisploeg, in de tweede helft werd de voorsprong rustig uitgebouwd en hield DeetosSnel Groen Geel op een doelpuntendroogte van zo’n tien minuten. Verdedigend maakten de gasten minder overtredingen en waren scherper in de 2,5 meter. De einduitslag is, gezien de eerste helft, wat geflatteerd, maar DeetosSnel wint terecht. (Uitslag: 16-25)

Stand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. DSC A1 4 7
1. KCC A1 4 7
1. TOP A1 4 7
2. Fortuna A1 4 4
3. Achilles A1 4 3
4. DeetosSnel A1 4 2
4. Groen Geel A1 4 2
5. HKV/Ons Eibernest A1 4 0

 

Hoofdklasse B

DVO/Accountor A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
De altijd leuke streekderby tussen Dalto en DVO was ook deze keer weer vermakelijk, maar voerde de thuisploeg wel de boventoon. De eerste fase kwam Dalto prima mee, maar daarna drukte DVO door met een ontzettend hoog schotpercentage. Van 4-3 liepen de Bennekommers weg naar 15-4, zelfs een time-out van Dalto bracht DVO niet uit haar ritme. De thuisploeg speelde rustig en had nauwelijks balverlies. De Driebergenaren voelden dat het klaar was bij rust (16-5), maar herstelden zich wel enigszins in het tweede bedrijf. Ze komen nog goed terug tot 16-10, maar de marge van DVO bleef hangen rond die zes à acht doelpunten. Al met al een prima overwinning voor DVO, Dalto moet even passen. (Uitslag: 23-15)

DOS’46 A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
Nog een derby, de noordelijke derby. Hoewel LDODK nog puntloos is, is het geen ploeg om te onderschatten voor DOS’46. De Nijeveners hadden alle moeite met de Friezen. Via de dames stichtte LDODK genoeg gevaar, maar dat weerhield DOS’46 er niet van om vrij eenvoudig uit te lopen naar een 14-11 ruststand. Na rust werd het direct 15-11, maar stond het drie minuten later alweer 15-15. Bij DOS’46 ontbrak de volle scherpte, terwijl LDODK voelde dat er een stunt in de maak was. Geen paniek echter bij DOS’46, de rust werd bewaard en de voorsprong werd uitgebouwd naar 20-17. De ploeg uit Gorredijk kwam toch weer terug tot 20-20. Uiteindelijk gold het recht van de sterkste; de klasse van DOS’46 kwam naar boven toen Wendy Kampijon, Melvin Spoelder en Lynn Bijkerk achtereenvolgend scoorden en daarmee de overwinning binnenhaalden. (Uitslag: 23-20)

AVO A1 – Unitas/Perspectief A1
Een belangrijke wedstrijd in Assen in de strijd tegen degradatie. In de beginfase hield Unitas de spanning het meest in bedwang, wat leidde tot de 1-3. AVO nam een time-out om de boel op scherp te zetten. Met succes, de Asser ploeg kwam op een 5-3 voorsprong. Lang bleef Unitas bij, maar zag AVO toch uitlopen naar 16-11. Vlak voor rust werd het nog 16-13, maar de Harderwijkers moesten in de tweede helft in de achtervolging. Unitas ging achterverdedigen, maar hun schotpercentage zakte weg. Daardoor liep AVO alsnog uit naar 19-13 en kon Unitas niet meer aansluiten. Ondanks een moeilijke start een goede overwinning voor AVO. (Uitslag: 25-19)

SKF A1 – Oranje Wit A1
Oranje Wit zit in de hoek waar de klappen vallen. Er wordt hard gewerkt, telkens is men dichtbij punten, maar die haalde het ook dit weekend niet. Een sterke eerste helft, met een uitblinkende Jesper Vinken (uiteindelijk zeven doelpunten) leidde tot de 6-10, een voorsprong die groter had kunnen zijn. In de tweede helft lieten de Dordtenaren het afweten, SKF maakte hier gretig gebruik van in de aanval. Zodoende kwam de Veenendaalse ploeg tot 12-14. SKF rook bloed en zette hun tanden flink in de tegenstander en liep zelfs uit tot 19-14. Oranje Wit herpakte zich op het laatste moment, had nog hoop toen het 19-18 werd, maar het slotoffensief werd te laat ingezet. Anderhalve minuut voor tijd sleepte SKF de wedstrijd binnen met de beslissende goal. (Uitslag: 20-17)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. DOS'46 A1 4 8
1. DVO A1 4 8
2. DALTO A1 4 6
3. AVO A1 4 4
3. SKF A1 4 4
4. Unitas A1 4 2
5. LDODK A1 4 0
5. Oranje Wit A1 4 0

 

Datum: 18 december 2018 - 14:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl