Junioren Hoofdklasse Round-up #4: Een spannende week

Junioren Hoofdklasse Round-up #4: Een spannende week

Hoofdklasse A-jeugd

Na vier speelronden zijn in de Hoofdklasse B DeetosSnel A1, KVS/Maritiem A1 en LDODK/Rinsma Modeplein A1 nog puntloos. KVS en DeetosSnel kwamen deze week wel in de buurt van de eerste punten, maar bleven beide in de eindfase achter met scoren.

Hoofdklasse A:

Fortuna/Delta Logistiek A1 – TOP/SolarCompleet A1
Tijdens de laatste wedstrijd op het veld speelden de ploegen nog tegen elkaar, toen was de uitslag in het voordeel van Fortuna. Ook deze confrontatie mondde uit in de winst voor de Delftenaren, maar de uitslag was minder overtuigend. TOP schoot namelijk uit de startblokken en wist een voorsprong van vijf doelpunten te bemachtigen. Alsof het niks was kwamen de Delftenaren weer op gelijke hoogte en vlak voor rust pakte de ploeg zelfs een voorsprong. Na rust bleef Fortuna door gaan met scoren, maar ook de bezoekers maakten een comeback. Van een 20-13 tussenstand brachten de Sassenheimers de stand naar 21-20. De wedstrijd werd beslist toen Fortuna in korte tijd twee doelpunten maakte. “Wij speelden geen heel goede wedstrijd, want wij lieten TOP hun favoriete kansen nemen en afronden, wat zij goed kunnen. Later werd dit minder, maar uiteindelijk konden wij het verdedigend toch niet volhouden en lieten wij het verschil van zeven doelpunten terugkomen tot twee”, vertelt Cindy van Eijk (Fortuna). (Uitslag 23-21)

DSC A1 – KZ/Thermo4U A1
Al in de beginfase had DSC door dat zij haar verdedigende tactiek moest aanpassen. De gasten waren namelijk uitgelopen naar een verschil van vier punten. KZ had moeite met de hernieuwde verdedigende druk van de thuisploeg. De ‘Koogers’ hadden veel éénschotsaanvallen en ook het opzetten van de aanval koste moeite. Mede door doelpunten van Ella Tamminga kon de ploeg uit Eindhoven het verschil voor rust klein houden (8-10). In de tweede helft bleven de teams doorgaan met scoren. Af en toe viel de aanval bij DSC stil en kon Koog Zaandijk iets uitlopen. De thuisploeg vroeg nog een time-out aan, maar dat mocht niet meer baten. “We wisten dat een uitwedstrijd bij DSC een lastige pot ging worden. Het was vechten voor elke bal en wij bleven gelukkig in de eindfase doorgaan met scoren”, aldus Onno Bakker (aanvoerder van KZ).  (Uitslag 17-21)

Achilles (Hg) A1 – SKF A1
Tot de 4-4 ging het gelijk op in de beginfase van de wedstrijd. Achilles speelde vanaf dat moment in een hoger tempo en kon zo gemakkelijk uitlopen naar een ruststand van 13-6. SKF hervatte de wedstrijd met een snel doelpunt. Na elk goal die de Veenendaalse ploeg scoorde kon de thuisploeg counteren, tot dat SKF zuiverder werd in de afronding. De ploeg kwam van zeven doelpunten verschil, terug tot twee. Het werd nog erg spannend, maar door topscorer Noa Brusse aan de kant van Achilles, was de ploeg van de winst verzekerd. SKF-coach Niels van Vessem: “Na een leuke gelijkopgaande start, lieten wij het verdedigend liggen in de eerste helft. Ik zag dat we steeds beter in de wedstrijd kwamen, alleen lieten wij dit niet zien in de score.” (Uitslag 24-20)

PKC/SWKGroep A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
De thuisploeg schoot uit de startblokken en pakte een voorsprong op haar tegenstander, die de hele wedstrijd stand hield. In de rust stond het 11-7 en Dalto had nog alle kans, maar het was de ploeg uit Papendrecht die het initiatief had. Het team kwam door een reeks van doelpunten op een verschil van tien. Tijdens de time-out werd besloten om zoveel mogelijk tegengas te bieden in de laatste fase van de wedstrijd. De geelhemden begonnen nu veel meer duels te winnen en de schoten werden scherper, maar PKC had al genoeg goals gemaakt waardoor de winst niet meer in gevaar kwam. “Wij zijn te laat begonnen met echt korfballen. We kregen te veel goals tegen en scoorden zelf te weinig. Bijzonder contrast wel als je onze uitslagen van de eerste twee competitiewedstrijden ziet”, aldus Dalto-coach Rick Memelink. (Uitslag 22-17)

 Stand in de Hoofdklasse A:

 
1. Fortuna A1 4 8
2. KZ A1 4 6
3. Achilles A1  4 6
4. PKC A1 4 4
5. Dalto A1 4 4
6. DSC A1 4 2
7. TOP A1 4 2
8. SKF A1 4 0

 

Programma:
TOP A1 - PKC A1
Dalto A1 - Fortuna A1
KZ A1 - Achilles A1
SKF A1 - DSC A1


Hoofdklasse B:

 

DVO/Accountor A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
De start van de wedstrijd was voor LDODK. De ploeg uit Gorredijk keek weliswaar eerst tegen een achterstand aan, maar wist dit binnen no-time om te buigen in een voorsprong. De toon was daarmee gezet en de ploeg speelde lange aanvallen. DVO, koploper in de Hoofdklasse B, liet zich niet overrompelen door de bliksemstart van de gasten. Middels een time-out werd orde op zaken gesteld, waarna de Bennekommers langzaam de controle over de wedstrijd terug kregen. Een sterke fase van de thuisploeg voor het fluitsignaal, zorgde voor een 13-10 ruststand. Ook in de tweede helft had DVO haar zaakjes op orde. Danique van der Garde was van groot belang in haar vak en hield het draaiende. Linda van der Wal wist juist verdedigend een hoog niveau te halen. LDODK-coach Henk Bijker: “Wij hadden geen antwoord meer op het spel van DVO, hierdoor scoorden wij na rust slechts vier doelpunten. DVO kon vervolgens uitlopen en uiteindelijk een ruime zege boeken.” (Uitslag 25-14)

Wageningen A1 – DOS’46 A1
Geen van beide ploegen kon in de beginfase echt los komen, na een kwartier stond het 7-7. Vlak voor rust werd er dan toch een gaatje geslagen door DOS’46. Jorne van der Zee en Fleur Pruim scoorden voor de Nijeveense ploeg. Waar de doelpunten in de eerste helft nog wat moeizaam vielen, was het in de tweede helft bij beide ploegen raak. Na tien minuten was de ruststand aan beide kanten al verdubbeld. Johan van Beek (Wageningen) noemde de tweede helft dan ook ‘leuk voor de neutrale toeschouwer’. De ploeg van Van Beek kwam nog terug tot een verschil van één doelpunt, maar de gasten trokken aan het langste eind. “Het was een leerzame wedstrijd. Voornamelijk voor deze wedstrijden wilden wij graag in de Hoofdklasse spelen. Door naar volgende week”, aldus Van Beek. (Uitslag 28-33)

DeetosSnel A1 – KCC A1
DeetosSnel wist nog geen punten te behalen deze competitie, maar was dit keer wel in de buurt. Voor KCC verliep de wedstrijd zoals van tevoren verwacht. Volgens de Capellenaren vertraagde DeetosSnel het spel, waardoor zij gecontroleerd en gedisciplineerd moesten gaan spelen. Hoewel KCC even aan de spelvorm moest wennen, sloeg het team al bij rust een gat van zeven doelpunten. Na rust kwam DeetosSnel nog terug, maar kleiner vijf goals werd het verschil niet. “Een zakelijke overwinning van onze kant. DeetosSnel was aanvallend zo goed als onmachtig, alleen wij vergaten onszelf te belonen en de uitslag een stuk groter te maken. Echter, de overwinning kwam nooit in gevaar”, aldus Niels Molendijk (KCC). (Uitslag 15-22)

KVS/Maritiem A1 – AVO A1
De Assenaren wisten dat ze aan de bak moesten, omdat KVS thuis vaak sterke wedstrijden neerzet. De thuisploeg wilde ‘de huid zo duur mogelijk verkopen’, volgens coach Jelle den Dekker. Voor beide ploegen begon de wedstrijd goed. Er werden kansen gecreëerd en omdat de scores gelijk op gingen, werd het ook nog eens een spannende eerste helft. Naarmate de wedstrijd vorderde, kregen de gasten meer controle over de wedstrijd. Er werd meer druk gegeven en de doelpunten vielen steeds vaker. KVS wist nog langszij te komen en met nog maar een kwart te spelen was de thuisploeg aan de winnende hand. In deze fase van de wedstrijd waren Fleur van den Ende en Ruben van Houten belangrijk: zij zetten samen meer dan de helft van de doelpunten voor de thuisploeg op hun naam. Uiteindelijk was het toch AVO die de twee punten mocht meenemen naar Assen. “Voorafgaand aan de wedstrijd had de A1 een teambuilding sessie gedaan en dat legde ons geen windeieren. Op het laatst was de energie een beetje op en maakte we de verkeerde keuzes. De trots overheerst weer en we kregen een staande ovatie van de goedgevulde Blinkerd”, aldus Den Dekker (KVS). (Uitslag 22-27)

Stand in de Hoofdklasse B:

  P 
1. DVO A1  4 8
2. DOS'46 A1  4 6
3. Wageningen A1  4 6
4. AVO A1 4 6
5. KCC A1 4 6
6. KVS A1 4 0
7. LDODK A1  4 0
8. DeetosSnel A1 4 0

 

Programma:
LDODK A1 - DeetosSnel A1
DOS'46 A1 - KVS A1
AVO A1 - Wageningen A1
KCC A1 - DVO A1

 

Datum: 10 december 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl