Junioren Hoofdklasse Round-up #4: Een spannende week

Hoofdklasse A-jeugd

Na vier speelronden zijn in de Hoofdklasse B DeetosSnel A1, KVS/Maritiem A1 en LDODK/Rinsma Modeplein A1 nog puntloos. KVS en DeetosSnel kwamen deze week wel in de buurt van de eerste punten, maar bleven beide in de eindfase achter met scoren.

Hoofdklasse A:

Fortuna/Delta Logistiek A1 – TOP/SolarCompleet A1
Tijdens de laatste wedstrijd op het veld speelden de ploegen nog tegen elkaar, toen was de uitslag in het voordeel van Fortuna. Ook deze confrontatie mondde uit in de winst voor de Delftenaren, maar de uitslag was minder overtuigend. TOP schoot namelijk uit de startblokken en wist een voorsprong van vijf doelpunten te bemachtigen. Alsof het niks was kwamen de Delftenaren weer op gelijke hoogte en vlak voor rust pakte de ploeg zelfs een voorsprong. Na rust bleef Fortuna door gaan met scoren, maar ook de bezoekers maakten een comeback. Van een 20-13 tussenstand brachten de Sassenheimers de stand naar 21-20. De wedstrijd werd beslist toen Fortuna in korte tijd twee doelpunten maakte. “Wij speelden geen heel goede wedstrijd, want wij lieten TOP hun favoriete kansen nemen en afronden, wat zij goed kunnen. Later werd dit minder, maar uiteindelijk konden wij het verdedigend toch niet volhouden en lieten wij het verschil van zeven doelpunten terugkomen tot twee”, vertelt Cindy van Eijk (Fortuna). (Uitslag 23-21)

DSC A1 – KZ/Thermo4U A1
Al in de beginfase had DSC door dat zij haar verdedigende tactiek moest aanpassen. De gasten waren namelijk uitgelopen naar een verschil van vier punten. KZ had moeite met de hernieuwde verdedigende druk van de thuisploeg. De ‘Koogers’ hadden veel éénschotsaanvallen en ook het opzetten van de aanval koste moeite. Mede door doelpunten van Ella Tamminga kon de ploeg uit Eindhoven het verschil voor rust klein houden (8-10). In de tweede helft bleven de teams doorgaan met scoren. Af en toe viel de aanval bij DSC stil en kon Koog Zaandijk iets uitlopen. De thuisploeg vroeg nog een time-out aan, maar dat mocht niet meer baten. “We wisten dat een uitwedstrijd bij DSC een lastige pot ging worden. Het was vechten voor elke bal en wij bleven gelukkig in de eindfase doorgaan met scoren”, aldus Onno Bakker (aanvoerder van KZ).  (Uitslag 17-21)

Achilles (Hg) A1 – SKF A1
Tot de 4-4 ging het gelijk op in de beginfase van de wedstrijd. Achilles speelde vanaf dat moment in een hoger tempo en kon zo gemakkelijk uitlopen naar een ruststand van 13-6. SKF hervatte de wedstrijd met een snel doelpunt. Na elk goal die de Veenendaalse ploeg scoorde kon de thuisploeg counteren, tot dat SKF zuiverder werd in de afronding. De ploeg kwam van zeven doelpunten verschil, terug tot twee. Het werd nog erg spannend, maar door topscorer Noa Brusse aan de kant van Achilles, was de ploeg van de winst verzekerd. SKF-coach Niels van Vessem: “Na een leuke gelijkopgaande start, lieten wij het verdedigend liggen in de eerste helft. Ik zag dat we steeds beter in de wedstrijd kwamen, alleen lieten wij dit niet zien in de score.” (Uitslag 24-20)

PKC/SWKGroep A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
De thuisploeg schoot uit de startblokken en pakte een voorsprong op haar tegenstander, die de hele wedstrijd stand hield. In de rust stond het 11-7 en Dalto had nog alle kans, maar het was de ploeg uit Papendrecht die het initiatief had. Het team kwam door een reeks van doelpunten op een verschil van tien. Tijdens de time-out werd besloten om zoveel mogelijk tegengas te bieden in de laatste fase van de wedstrijd. De geelhemden begonnen nu veel meer duels te winnen en de schoten werden scherper, maar PKC had al genoeg goals gemaakt waardoor de winst niet meer in gevaar kwam. “Wij zijn te laat begonnen met echt korfballen. We kregen te veel goals tegen en scoorden zelf te weinig. Bijzonder contrast wel als je onze uitslagen van de eerste twee competitiewedstrijden ziet”, aldus Dalto-coach Rick Memelink. (Uitslag 22-17)

Stand in de Hoofdklasse A:

1. Fortuna A1 4 8
2. KZ A1 4 6