Junioren Hoofdklasse Round-Up #4: Lastige omstandigheden

Hoofdklasse A-jeugd

Dat de herfst begonnen is, hoeven wij niet meer te vertellen aan de Hoofdklasseteams. Bijna alle ploegen hadden afgelopen zaterdag last van het herfstige weer. Ondanks de regen, de wind en de kou hielden onder anderen KZ en Fortuna in Hoofdklasse B het hoofd boven water. In de Hoofdklasse A heeft koploper AVO een puntje laten liggen.

Hoofdklasse A:

LDODK/Rinsma Modeplein A1 – AW.DTV A1
In Gorredijk begon de wedstrijd droog, maar dit hield niet lang stand. De wind en regen speelden een behoorlijke rol in de wedstrijd en beide ploegen kwamen moeilijk op gang. Verdedigend was alles op orde, maar aanvallend viel het tegen. Na tien minuten gespeeld te hebben stond het slechts 1-1. Hierna kwam de thuisploeg in de wedstrijd. De Friezen pakten een kleine voorsprong, maar AW.DTV maakte deze snel weer ongedaan en hield gelijke tred met LDODK. In de fase die hierop volgde, lag het initiatief weer aan de kant van de Gorredijksters. Tot de rust kon de ploeg uitlopen tot een verschil van drie doelpunten. In de stromende regen vervolgde de wedstrijd zich. Het initiatief bleef bij de thuisploeg, die tot kansen bleef komen. Het lukte AW.DTV niet om het gat te dichten en een doelpuntloze periode bezegelde het lot van de Amsterdammers. (Uitslag 17-9)

DSC A1 – DOS’46 A1
DSC en DOS’46 bleken vorig seizoen al aan elkaar gewaagd te zijn. Toen ontmoetten de ploegen elkaar in de play-offs. De gasten kwamen snel op een flinke voorsprong van 5-11. Sam Meijer en Fleur Pruim waren mede verantwoordelijk voor deze doelpunten. Hierna viel de doelpuntenmachine bij DOS’46 stil en kwam DSC weer volledig terug in de wedstrijd. Coen Spoor leverde goed werk voor de thuisploeg. Telkens wist DSC de voorsprong te pakken. Daan van Montfort benutte zijn kansen goed in de tweede helft en was van groot belang voor de ploeg. DOS’46 bleef knokken en kwam dichtbij, maar kon de winst niet binnenslepen. Zo bleven de punten in Eindhoven. “Dit kan alleen als je hele ploeg er staat en voor elkaar werkt. Dit heeft deze jonge ploeg geloond”, aldus DSC-coach Dana Vos. (Uitslag 21-20)

PKC/SWKGroep A1 – AVO A1
De ploeg uit Assen begon niet in haar oorspronkelijke opstelling, door blessure en afwezigheid waren de vakken gewijzigd. Ondanks deze veranderingen wist AVO de eerste ruime voorsprong van 0-5 te pakken. Hierna sloeg het weer helemaal om en kwamen de gasten moeizaam tot scoren. Tot overmaat van ramp zag de thuisploeg Bas de Haan uitvallen met een blessure. Afgelopen weken was De Haan goed voor veel doelpunten voor de ploeg, maar door een ongelukkige bal op zijn vingers kon hij de wedstrijd niet uitspelen. In de tweede helft lukte het PKC om zich terug te vechten in de wedstrijd. Britte van der Touw en Friso Verdoorn scoorde beide twee doelpunten voor de thuisploeg en de wedstrijd - die eerst al gespeeld leek - werd weer spannend. Met nog drie minuten te gaan, maakte PKC de stand gelijk. “Gezien de situatie zijn we blij dat we in een lastige wedstrijd zoals deze, ons hoofd net boven water hebben gehouden. Om bovenin mee te blijven doen is het belangrijk deze wedstrijden ook te overleven en de schade te beperken. Wij hebben het volste vertrouwen in volgende week en zijn vastberaden de koppositie vast te houden”, stelde AVO-trainer Ferdi Bouwman na afloop. (Uitslag 11-11)

Nieuwerkerk A1 – Oranje Wit (D) A1
Vorig seizoen bleken deze ploegen al aan elkaar gewaagd te zijn. Het duel begon moeizaam, beide ploegen gaven elkaar niet veel ruimte. Na ongeveer een kwart van de eerste helft stond het pas 1-1, voor de rust pakte Oranje Wit een voorsprong van twee doelpunten. Aan de kant van Nieuwerkerk wist Mika de Ruiter het spel van Oranje Wit onder druk te zetten. Nieuwerkerk had veel kansen, maar de scherpte ontbrak bij de thuisploeg. Opeens vielen de schoten aan de kant van Oranje Wit wel. Met name Mees Oppe was in scorend opzicht zeer belangrijk voor zijn ploeg. “De wedstrijd was een mooie teamprestatie en een goede revanche op vorige week”, voegt Monique Oppe – coach van Oranje Wit – toe. De ploeg in het oranje is nu dan ook van de nul af. (Uitslag 10-15)

Stand in Hoofdklasse A:

W P
1. AVO A1 4 7