Junioren Hoofdklasse Round-Up #4: Lastige omstandigheden

Junioren Hoofdklasse Round-Up #4: Lastige omstandigheden

Hoofdklasse A-jeugd

Dat de herfst begonnen is, hoeven wij niet meer te vertellen aan de Hoofdklasseteams. Bijna alle ploegen hadden afgelopen zaterdag last van het herfstige weer. Ondanks de regen, de wind en de kou hielden onder anderen KZ en Fortuna in Hoofdklasse B het hoofd boven water. In de Hoofdklasse A heeft koploper AVO een puntje laten liggen.

Hoofdklasse A:

LDODK/Rinsma Modeplein A1 – AW.DTV A1
In Gorredijk begon de wedstrijd droog, maar dit hield niet lang stand. De wind en regen speelden een behoorlijke rol in de wedstrijd en beide ploegen kwamen moeilijk op gang. Verdedigend was alles op orde, maar aanvallend viel het tegen. Na tien minuten gespeeld te hebben stond het slechts 1-1. Hierna kwam de thuisploeg in de wedstrijd. De Friezen pakten een kleine voorsprong, maar AW.DTV maakte deze snel weer ongedaan en hield gelijke tred met LDODK. In de fase die hierop volgde, lag het initiatief weer aan de kant van de Gorredijksters. Tot de rust kon de ploeg uitlopen tot een verschil van drie doelpunten. In de stromende regen vervolgde de wedstrijd zich. Het initiatief bleef bij de thuisploeg, die tot kansen bleef komen. Het lukte AW.DTV niet om het gat te dichten en een doelpuntloze periode bezegelde het lot van de Amsterdammers. (Uitslag 17-9)

DSC A1 – DOS’46 A1
DSC en DOS’46 bleken vorig seizoen al aan elkaar gewaagd te zijn. Toen ontmoetten de ploegen elkaar in de play-offs. De gasten kwamen snel op een flinke voorsprong van 5-11. Sam Meijer en Fleur Pruim waren mede verantwoordelijk voor deze doelpunten. Hierna viel de doelpuntenmachine bij DOS’46 stil en kwam DSC weer volledig terug in de wedstrijd. Coen Spoor leverde goed werk voor de thuisploeg. Telkens wist DSC de voorsprong te pakken. Daan van Montfort benutte zijn kansen goed in de tweede helft en was van groot belang voor de ploeg. DOS’46 bleef knokken en kwam dichtbij, maar kon de winst niet binnenslepen. Zo bleven de punten in Eindhoven. “Dit kan alleen als je hele ploeg er staat en voor elkaar werkt. Dit heeft deze jonge ploeg geloond”, aldus DSC-coach Dana Vos. (Uitslag 21-20)

PKC/SWKGroep A1 – AVO A1
De ploeg uit Assen begon niet in haar oorspronkelijke opstelling, door blessure en afwezigheid waren de vakken gewijzigd. Ondanks deze veranderingen wist AVO de eerste ruime voorsprong van 0-5 te pakken. Hierna sloeg het weer helemaal om en kwamen de gasten moeizaam tot scoren. Tot overmaat van ramp zag de thuisploeg Bas de Haan uitvallen met een blessure. Afgelopen weken was De Haan goed voor veel doelpunten voor de ploeg, maar door een ongelukkige bal op zijn vingers kon hij de wedstrijd niet uitspelen. In de tweede helft lukte het PKC om zich terug te vechten in de wedstrijd. Britte van der Touw en Friso Verdoorn scoorde beide twee doelpunten voor de thuisploeg en de wedstrijd - die eerst al gespeeld leek - werd weer spannend. Met nog drie minuten te gaan, maakte PKC de stand gelijk. “Gezien de situatie zijn we blij dat we in een lastige wedstrijd zoals deze, ons hoofd net boven water hebben gehouden. Om bovenin mee te blijven doen is het belangrijk deze wedstrijden ook te overleven en de schade te beperken. Wij hebben het volste vertrouwen in volgende week en zijn vastberaden de koppositie vast te houden”, stelde AVO-trainer Ferdi Bouwman na afloop. (Uitslag 11-11)

Nieuwerkerk A1 – Oranje Wit (D) A1
Vorig seizoen bleken deze ploegen al aan elkaar gewaagd te zijn. Het duel begon moeizaam, beide ploegen gaven elkaar niet veel ruimte. Na ongeveer een kwart van de eerste helft stond het pas 1-1, voor de rust pakte Oranje Wit een voorsprong van twee doelpunten. Aan de kant van Nieuwerkerk wist Mika de Ruiter het spel van Oranje Wit onder druk te zetten. Nieuwerkerk had veel kansen, maar de scherpte ontbrak bij de thuisploeg. Opeens vielen de schoten aan de kant van Oranje Wit wel. Met name Mees Oppe was in scorend opzicht zeer belangrijk voor zijn ploeg. “De wedstrijd was een mooie teamprestatie en een goede revanche op vorige week”, voegt Monique Oppe – coach van Oranje Wit – toe. De ploeg in het oranje is nu dan ook van de nul af. (Uitslag 10-15)

Stand in Hoofdklasse A:

  W P
1. AVO A1 4 7
2. DSC A1 4 6
3. PKC A1 4 5
4. DOS'46 A1 4 4
4. LDODK A1 4 4
4. AW.DTV A1 4 4
5. Oranje Wit A1 4 2
6. Nieuwerkerk A1 4 0


Programma:

AVO A1 - LDODK A1
AW.DTV A1 - PKC A1
Oranje Wit A1 - DSC A1
DOS'46 A1 - Nieuwerkerk A1


Hoofdklasse B:

Tempo A1 – KZ/Thermo4U A1
Het nog ongeslagen Koog-Zaandijk bezocht Alphen aan den Rijn. Tempo had vorige week tegen Fortuna al laten zien dat ze prima mee kunnen in de Hoofdklasse en dit bleek ook in de eerste helft. De ploegen gingen gelijk op en er stond een ruststand van 6-7 op het bord. De tweede helft was KZ scherper in de afronding met onder andere doelpunten van Nikki Boerhout. De ploeg speelde effectiever en ook verdedigend stond het team sterker. Met Delano Braumuller en Lars Hoorn als rebounders werd het Tempo erg lastig gemaakt. Door het sterke collectief, kon de ploeg weglopen via 9-12 naar 11-15. Bij Tempo speelden Sam Hagen en Noah Kuiper een zeer sterke wedstrijd, zij namen het grootste gedeelte van de goals voor hun rekening. Door het eigen verlies en het gelijkspel van TOP staat Tempo gedeeld onderaan de lijst. KZ blijft ongeslagen bovenaan staan. (Uitslag 12-17)

KCC A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Ook Fortuna heeft nog geen punten laten liggen en won ook deze wedstrijd overtuigend. Ondanks het regenachtige weer, schoot Fortuna uit de startblokken. Met een gaatje van vier doelpunten kon de ploeg rustig zoeken naar de juiste kansen. Vlak voor rust liep KCC nog iets in waardoor de ploegen met een stand van 4-7 de kleedkamers opzochten. In de tweede helft kwam de thuisploeg tekort, het lukte niet om de inhaalslag van de eerste helft een vervolg te geven. De gasten gingen stoïcijns door met scoren en gooiden de wedstrijd in het slot. De overwinning van Fortuna kwam niet meer in gevaar en zo nam de ploeg de twee punten mee naar Delft. De ploeg staat nog steeds ongeslagen bovenaan, samen met KZ.  (Uitslag 8-17)

DVO/Accountor A1 – Sporting Delta A1
In Bennekom ontving DVO het Dordtse Sporting Delta. Het toegestroomde publiek hoefde niet lang te wachten op de openingsgoal, want na precies tien seconden had Mariëlle Rohlfs haar eerste doelpunt voor DVO te pakken. Waar andere ploegen moeite hadden met scoren, vonden DVO en Sporting Delta moeiteloos de korf. Beide ploegen waren in de eerste helft erg aan elkaar gewaagd, maar toch hebben de gasten gedurende de wedstrijd geen enkel moment voorgestaan. Steeds kwam DVO op voorsprong en counterde 'Delta', wat een spannende eerste helft opleverde. De ploeg uit Dordrecht kon tot aan de tweede helft meekomen met de thuisploeg, hierna was DVO een maatje te groot. De Bennekommers gaven steeds meer druk en dat leverde veel balbezit en onderscheppingen van Joris Buitenhuis op. Geen punten dus voor Sporting Delta, dat het komende week thuis in alle vroegte opneemt tegen KCC. Die ploeg staat momenteel slechts één plekje boven de Dordtenaren. (Uitslag 20-14)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – TOP/SolarCompleet A1
In Driebergen vond ook een spannende wedstrijd plaats. Beide ploegen kwamen nooit echt van elkaar los, van begin tot eind ging het duel gelijk op. Zes van de eerste tien Dalto-goals waren strafworpen, TOP probeerde daar meer op in te spelen en kreeg zo beetje bij beetje meer grip op de wedstrijd. Net als in de vorige wedstrijden had de ploeg uit Sassenheim vlak voor en vlak na rust een betere fase in de wedstrijd. Het bleef echter stuivertje wisselen tussen de twee teams. Joël Klok was erg belangrijk voor de ploeg in het geel. Hij maakte maar liefst de helft van de doelpunten, waaronder de laatste goal van Dalto, door middel van een strafworp. Heel even leek Dalto zeker te zijn van de winst, totdat een halve minuut voor het einde Stan Olsthoorn de 20-20 maakte met een doorloopbal. TOP is door het gelijkspel – na vier wedstrijden – eindelijk van de hatelijke nul af. (Uitslag 20-20)

Stand in Hoofdklasse B:

  W P
1. KZ A1 4 8
1. Fortuna A1 4 8
2. Dalto A1 4 5
3. DVO A1 4 4
4. KCC A1 4 3
5. Sporting Delta A1 4 2
6. TOP A1 4 1
6. Tempo A1 4 1


Programma:

Sporting Delta A1 - KCC A1
TOP A1 - Tempo A1
Fortuna A1 - DVO A1
KZ A1 - Dalto A1


Datum: 1 oktober 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl