Junioren Hoofdklasse Round-Up: #5

Hoofdklasse A-jeugd

Wederom een fijne speelronde voor de junioren, waarin twee absolute krakers werden beslist in de laatste minuten. TOP en DVO voeren de ranglijsten aan, maar de resultaten uit deze speelronde alleen al laten zien dat het ongemeen spannend is in de beide Hoofdklassen.

Hoofdklasse A

TOP/SolarCompleet A1 – DSC A1
Het enige duel van deze speelronde die werd afgewerkt voor het kerstreces. Maar wat voor een duel; het werd een heerlijke wedstrijd tussen twee topploegen. Hoewel de wedstrijd gelijkop ging, had DSC het initiatief tot de 6-6, daarna nam TOP de regie over (15-12 rust). De Eindhovenaren kwamen terug tot 16-16 onder aanvoering van een sterke Anne van Kemenade en het werd stuivertje wisselen – soms gepaard met een lange doelpuntendroogte – tot aan de 21-21. Vervolgens wist TOP een heel belangrijk gaatje van twee te slaan en op 25-24 viel de uiteindelijke beslissing door een indirect genomen vrije bal uit handen van ingevallen B1-speelster Sanne Pijpers. Het werd nog wel 26-25 door Tycho Brink, maar de punten bleven in Sassenheim in wat een mooi schouwspel moet zijn geweest voor de neutrale kijkers. Een mooie, volwassen wedstrijd. (Uitslag: 26-25)

DeetosSnel A1 – Achilles A1