Junioren Hoofdklasse Round-Up #5: Veranderingen in het klassement

Hoofdklasse A-jeugd

AVO A1 raakte de ongeslagen status - en daarmee de koppositie - in de Hoofdklasse A kwijt. In de Hoofdklasse B staan Fortuna/Delta Logistiek A1 en KZ/Thermo4U A1 na vijf speelronden nog altijd gedeeld op de eerste plaats. Komend weekend spelen deze twee ploegen tegen elkaar.

Hoofdklasse A:

AVO A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
De ploeg uit Assen was tot deze wedstrijd nog ongeslagen, maar LDODK A1 heeft daar verandering in gebracht. Ferdi Bouwman (AVO) zei: “We kunnen wel stellen dat het een zeer matige wedstrijd was vanuit onze kant waarin we absoluut niet ons niveau haalde.” In de eerste tien minuten van de wedstrijd had AVO nog niks te vrezen en gingen de ploegen gelijk op. De thuisploeg had veel potentie, maar kwam niet los van LDODK. Waar het bij AVO aan afronding ontbrak, vielen de goals bij de Friezen wel. Zij pakten vlak voor rust een voorsprong van zes doelpunten. In de tweede helft waren beide pleogen gelijk aan elkaar en bleef het verschil van zes punten in stand. Door het gebrek aan afmaken van de kansen in de eerste helft heeft AVO de wedstrijd verloren. Bouwman vervolgt: “Natuurlijk balen we ervan dat we niet meer bovenaan staan, maar we draaien nog steeds bovenin mee en zijn vastberaden daar te blijven.” (Uitslag 14-20)

DOS’46 A1 – Nieuwerkerk A1
In het eerste kwart gaven beide ploegen elkaar in Nijeveen weinig ruimte. Coach Gerwin Bos van DOS’46: “De doelpunten vielen als rijpe appelen.” Al snel stond het dan ook al 7-7 gelijk. Vanaf dat moment hield de verdediging van de thuisploeg het steeds beter dicht en ook aanvallend schakelde DOS'46 een tandje bij. Er ontstond een verschil van drie goals in het voordeel van de Nijeveners. Nieuwerkerk bleef gevaarlijk en hield veel druk naar binnen. Op werklust en inzet kon de ploeg tot aan de rust behoorlijk meeschieten met DOS'46. Na rust kwam DOS’46 los en werden er meer kansen benut. Het rendement van met name de dames was erg hoog. Zo maakte DOS'46 definitief het verschil en werd de wedstrijd met ruime cijfers gewonnen. “We zijn nog steeds groeiende en iedere week worden we beter”, vulde een tevreden Bos aan. (Uitslag 28-17)

Oranje Wit (D) A1 – DSC A1
Oranje Wit en DSC zijn onbekenden van elkaar: vorig seizoen ontmoetten beide ploegen elkaar ook meermaals. Op basis van die ervaring wist DCS dat het fel aan de wedstrijd moest beginnen en dat deden de Eindhovenaren. Iedereen aan de kant van de gasten pakte zijn of haar kansen en wist deze te verzilveren. Oranje Wit haakte nog even aan met drie achtereenvolgende goals, maar na de time-out aan de kant van DSC was de winst al binnen voor de bezoekers. Oranje Wit kwam volgens coach Monique Oppe fysiek en mentaal te kort. DSC gaf haar reserves speelminuten en deze wissels kwamen ook allemaal tot scoren. De ploeg staat nu door de eigen winst en het verlies van concurrent AVO, aan kop in de Hoofdklasse A. “We proberen dit vast te kunnen houden richting het zaalseizoen”, aldus Dana Vos (DSC). (Uitslag 17-28)

AW.DTV A1 – PKC/SWKGroep A1
In Amsterdam verwelkomde AW.DTV de ploeg uit Papendrecht. De ploegen stonden in het klassement op slechts één punt verschil. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren, bleek al snel. Het was een zeer gelijk opgaande wedstrijd. Er werd echter niet veel gescoord, dit kwam omdat beide ploegen verdedigend erg sterk waren. Zo had Sem de Wind aan de kant van de thuisploeg veel rebounds en was hij goed voor meerdere doelpunten. PKC zat telkens aan de goede kant van de score en wist eventjes de voorsprong te pakken, maar drie gemiste stippen voor de gasten werd ze fataal. AW.DTV kon zich terug knokken in de wedstrijd en kwam op een 11-10 voorsprong. Jesper Vinken redde PKC in de laatste minuut van het verlies, en scoorde de gelijkmaker. “Gelet op het wedstrijdbeeld is het een verdiend gelijkspel”, meende AW.DTV-coach Jim Snel. (Uitslag 11-11)

Stand in Hoofdklasse A:

W P
1. DSC A1 5 8