Junioren Hoofdklasse Round-Up: #6

Junioren Hoofdklasse Round-Up: #6

Hoofdklasse A-jeugd

Een zakelijke speelronde, die vooral in het teken stond van aansluiten. Zo sluiten DSC en Fortuna weer aan bij de top in Hoofdklasse A, en voeren DVO, DOS'46 en Dalto gezamenlijk weer de ranglijst aan. Onderin verandert er weinig, hoewel LDODK nu boven de degradatiestreep komt te staan.

Hoofdklasse A

KCC/SO natural A1 – TOP/SolarCompleet A1
Wie een echte topper had verwacht, kwam bedrogen uit. TOP toonde zich dit weekend de ware koploper ten opzichte van KCC. Vooral de middenstukken in beide helften van de Sassemers waren uitstekend en werd het duel gecontroleerd. De Capellenaren begonnen nog prima (2-0 en 5-5) maar daarna kwam het team niet meer aan haar eigen spel toe. Zo kon TOP uitlopen tot 10-18 bij rust en liep het verschil in het tweede bedrijf maximaal op tot dertien (12-25). Wedstrijd gespeeld, maar belangrijker is de mentale klap die TOP hier uitdeelt. Ze verstevigen hun koppositie. (Uitslag: 19-27)

DSC A1 – Groen Geel A1
Een wat moeizaam begin in Eindhoven, na vier minuten viel de eerste goal en beide ploegen konden geen verschil op het bord zetten. Toen de DSC-dames met scherp gingen schieten, kon de thuisploeg voor rust nog uitlopen naar 13-8. Na rust schakelde Groen Geel wel een tandje bij in de verdediging, maar wilde het aanvallend niet lukken. Groen Geel was geen schim van wat het de vorige weken was; inzet was er wel maar het spel was inspiratieloos. Ook DSC speelde geen wereldpartij, maar harkt wel de noodzakelijke twee punten binnen. (Uitslag: 22-13)

Achilles A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Als Achilles in de flow van de laatste weken was gebleven, had dit duel een echte thriller kunnen worden. De hoop op nog een stunt tegen Fortuna vervloog echter snel, in de eerste helft bleek al dat Fortuna fysiek oppermatig was en met scherp schoot. Het resulteerde in een 8-16 ruststand. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet; Fortuna dicteerde, Fortuna scoorde. Met acht verschillende doelpuntenmakers liep het verschil hoog op, terwijl aan Achilles-zijde men moest leunen op Luca Ling, die acht keer wist te scoren. De Fortunezen waren dit weekend een maatje te groot voor het team uit Den Haag en kunnen voorzichtig aansluiten bij de top. (Uitslag: 19-33)

HKV/Ons Eibernest A1 – DeetosSnel A1
Het lukt de Eibers maar niet om een punt te pakken, hoewel er tegen DeetosSnel zeker kansen lagen. Vooral in de eerste helft ging het duel gelijkop. HKV/Ons Eibernest scoorde slim mee met de Dordtenaren en ging met een minieme achterstand de rust in (11-12). DeetosSnel kwam sterk de kleedkamers uit, de spelers kwamen de gemaakte afspraken na en konden daarom ver uitlopen naar 19-29. Luke van de Linden had daarin een groot aandel met een hoog schotpercentage en belangrijke goals. Zo staat HKV/Ons Eibernest weer met lege handen en weet DeetosSnel weer eens twee punten te pakken. (Uitslag: 19-29)

Stand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. TOP A1 6 11
2. DSC A1 6 9
2. KCC A1 6 9
3. Fortuna A1 6 8
4. Achilles A1 6 5
5. DeetosSnel A1 6 4
6. Groen Geel A1 6 2
7. HKV/Ons Eibernest A1 6 0

Hoofdklasse B

SKF A1 – DVO/Accountor A1
David tegen Goliath? Geen sprake van. Deze beladen wedstrijd – het blijven streekgenoten – mondde uit in een grote stunt voor SKF. De nummer een van de competitie, DVO, speelde echter te onrustig en te individualistisch om SKF op de pijnbank te leggen. Daarentegen had de Veenendaalse formatie het erg goed staan en bleven keurig bij met de rust: 7-8. Na rust leek DVO de voorsprong uit te bouwen bij 7-10, maar ze konden dit niet doordrukken waardoor SKF eroverheen kwam. Bij 16-12 was de wedstrijd zelfs gespeeld in het voordeel van de thuisploeg. SKF, bij wie Alain ter Horst op de belangrijke momenten op stond, toonde veel veerkracht. DVO perste er nog een laatste offensief uit en kwam in de laatste minuut nog op één verschil, maar dat haalde niks meer uit. SKF pakt haar eerste punten van het seizoen. (Uitslag: 21-19)

DOS’46 A1 – AVO A1
De Drentse Derby was voor de neutral toeschouwer nooit echt spannend, maar intens was het wel. Al gauw stond DOS’46 op een 4-0 voorsprong, maar daarna ging ook AVO meescoren. Het momentum lag echter compleet bij de ploeg uit Nijeveen; na de 9-3 scoorden ze in de laatste zes minuten voor rust nog zeven keer (ruststand 16-7). De rust kwam daarom op een verkeerd moment voor de thuisploeg, na de rust zakte de scherpte in de afronding weg en daardoor bleef het een wedstrijd. De Asser ploeg kon alleen niet aanhaken, het verschil werd nooit kleiner dan zes. Een zakelijke overwinning voor DOS’46. (Uitslag: 23-18)

Unitas/Perspectief A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
Ondanks dat beide ploegen zich onderin de ranglijst begeven, werd het krachtsverschil toch wel duidelijk. In de beginfase ging het gelijkop tot de 6-6, maar daarna konden de Friezen uitlopen naar 9-17. Een verschil van acht punten, maar nog geen definitieve klap voor de Harderwijkers. Twee goals op rij in de laatste minuut betekende een 11-17 ruststand. Dat gaf hen een goed gevoel, want in de tweede helft kwamen ze langzaam terug op een verschil van vier. Door twee doelpunten van Stefan ten Hoeve – hij eindigde de wedstrijd met acht doelpunten – werd het gaatje weer zes en zodoende kon LDODK een 17-28 overwinning veiligstellen. De Friese ploeg boekt twee overwinningen op rij. (17-28)

Oranje Wit A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
Oranje Wit zal het gevoel hebben gehad dat er meer te halen was tegen Dalto, maar Dalto speelde op haar beurt bij vlagen uitmuntend. Maar bij vlagen ook matig. De Driebergenaren kwamen namelijk op een 1-4 voorsprong, waarna Oranje Wit weer kan bijsluiten tot 4-5. Met rust was het verschil ook niet zo groot, 7-11. De scores vielen in de tweede helft echter compleet stil bij de gastheren, waardoor Dalto de wedstrijd al kon beslissen bij 11-19. Aan beide kanten sprankelde het niet, maar Dalto gaat er met de winst vandoor. (Uitslag: 19-27)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. DVO A1 6 10
1. DALTO A1 6 10
1. DOS'46 A1 6 10
2. AVO A1 6 6
2. SKF A1 6 6
3. LDODK A1 6 4
4. Unitas A1 6 2
5. Oranje Wit A1 6 0
Datum: 22 januari 2019 - 14:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl