Junioren Hoofdklasse Round-Up #6: Weinig spanning

Hoofdklasse A-jeugd

Na zes wedstrijden kunnen er voorzichtig conclusies worden getrokken. De voorspelde spannende wedstrijd tussen Fortuna en KZ was nauwelijks spannend te noemen. KZ boekte een ruime overwinning, met dubbele cijfers.

Hoofdklasse A:

DSC A1 – PKC/SWKGroep A1
Van begin tot einde was het in Eindhoven een gelijk opgaande wedstrijd. Beide ploegen gingen sterk verdedigend van start en waren erg aan elkaar gewaagd. Waar DSC op voorsprong kwam, maakte PKC de stand weer gelijk. Aan de kant van de thuisploeg werden de kansen goed benut en kon de ploeg met twee punten in haar voordeel gaan rusten. In de tweede helft kon het team echter de voorsprong niet behouden. “We waren ongelukkig in de keuzes die we maakte en hadden slechts één-schotsaanvallen”, analyseerde DSC-coach Dana Vos. Vanaf dat moment was het PKC die beter speelde. De Papendrechters konden de speerpunten van hun tegenstander uitschakelen, maar vergaten DSC ‘pijn’ te doen, aldus Jeroen Euser (PKC). Zodoende bleef de wedstrijd onbeslist. Door dit gelijkspel verliest DSC het verschil met AVO. DSC en de AVO staan gedeeld eerste, met beide negen punten uit zes wedstrijden. (Uitslag 10-10)

Oranje Wit (D) A1 – AVO A1
“Na de tegenvallende prestaties van vorige week wisten wij dat de op papier ‘mindere’ tegenstanders op het programma stonden. We spelen echter Hoofdklasse wat betekent dat geen enkele ploeg onderschat moet worden en zo ook Oranje Wit niet”, vertelde Ferdi Bouwman (AVO). Beide ploegen kampten met wat blessuregevallen. Bij Oranje Wit werd Tim Groeneweg vervangen door Milan Verhoeven uit de B1. Ondanks de verandering aan de kant van de thuisploeg zat het team er verdedigend goed op, waardoor AVO moeite had om uit te lopen. Vlak voor rust kon er pas echt een gat geslagen worden. De Assenaren konden in de tweede helft een hoger tempo spelen, waardoor het verschil met hun tegenstanders steeds groter werd en de ploeg zo de wedstrijd kon uitspelen. “Het was geen enerverende wedstrijd, maar één waarin we gedaan hebben wat moest. Met voor ons de mazzel dat DSC - PKC gelijk is geworden, staan we na de tegenvaller van vorige week weer bovenaan. We houden ons hoofd koel, proberen elke wedstrijd te winnen en hopelijk staan we voor de zaal nog steeds bovenaan”, aldus Bouwman. (Uitslag 11-19)

DOS’46 A1 – AW.DTV A1
Met één punt verschil stond DOS’46 boven de Amsterdammers. Voor de thuisploeg begon de wedstrijd stug: na een kwart stond het 6-6, waarbij AW.DTV telkens de stand gelijk trok. Mede door de vier doelpunten van Sophie Bouquet. De ploeg uit Nijeveen ging beter aanvallen. Onder leiding van de zuiver schietende Jorne van de Zee, kon de ploeg uitlopen naar een 11-8 ruststand. Tot de stand van 15-12 kon AW.DTV het nog bijhouden. “Hierna werd het krachtsverschil geuit in de stand”, zei Steffen Pang (AW.DTV). Het verschil werd zes doelpunten en de thuisploeg kon de wedstrijd rustig uitspelen. De punten blijven in Nijeveen en de ploeg staat nu gezamenlijk met LDODK op de tweede positie. (Uitslag 24-17)

Nieuwerkerk A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
Onder druilerige omstandigheden ging in Nieuwerkerk aan den IJssel de wedstrijd van start. LDODK kwam moeilijk op gang, terwijl de thuisploeg al snel drie goals maakte. “Wij hebben echt strijd geleverd en waren de eerste helft de betere ploeg”, zei Frank Mommers (Nieuwerkerk). De ploeg van Henk Bijker en André Zwart wist de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen en kwam daarna zelf drie punten voor te staan. Via de scores van 3-0, 3-6 en 6-6 stonden de ploegen voor het rustsignaal weer op gelijke hoogte (9-9). Na de rust duurde het lang voordat de eerste goal viel. Na acht minuten was het Nieuwerkerk dat als eerste de korf vond. LDODK volgde met de gelijkmaker, maar hierna lag het initiatief bij de Friezen. Ze wisten zo te verdedigen dat Nieuwerkerk niet meer tot scoren kon komen. “Het verzet van Nieuwerkerk was gebroken”, aldus Bijker (LDODK). (Uitslag 11-17)

Tussenstand Hoofdklasse A:

W P
1. AVO A1 6 9