Junioren Hoofdklasse Round-Up: #7

Junioren Hoofdklasse Round-Up: #7

Hoofdklasse A-jeugd

We zitten op de helft van de competitie, een mooi moment om de balans op te maken. In de Hoofdklasse A staat TOP er het best voor, maar volgen DSC en KCC op een gedeelde tweede plek. De strijd om lijfsbehoud blijft interessant, want Achilles, DeetosSnel en Groen Geel willen boven die rode streep eindigen. In de Hoofdklasse B delen twee ploegen de koppositie, Dalto en DOS'46 laten DVO op twee punten achter zich, maar ook deze strijd is nog niet gestreden. Wel lijken Unitas en Oranje Wit de voornaamste degradatiekandidaten.

Hoofdklasse A

Fortuna/Delta Logistiek A1 – DSC A1
Van de topploegen scoren Fortuna en DSC het minst en dat uitte zich ook in deze wedstrijd. Beide teams gaven een goede druk en verdedigden sterk voor. Het resultaat: een 6-5 ruststand. Geen ruststand die je bij een topwedstrijd zou verwachten. De tweede helft vergoedde een hoop, waarin de Fortunezen direct een voorsprong van twee à drie doelpunten pakte. Via een time-out en een uitblinkende Mitch Bogers rechtte DSC de rug. De Eindhovenaren sloegen een gaatje van twee en gaven dat niet meer weg. De thuisploeg ging forceren en DSC pakte – mede daardoor – veel verdedigende rebounds. Vijf minuten voor het einde stond het 20-16. DSC stond nog twee doelpunten toe aan Fortuna, maar Fortuna kon er geen puntje meer uitslepen en zag zelfs nog twee gele kaarten vallen; een voor Jimmy Swikker en voor Annick Post. (Uitslag: 18-20)

Groen Geel A1 – Achilles A1
Een nagelbijtertje, zo kan je dit affiche wel omschrijven. Na een gelijk opgaand begin nam de ploeg uit Den Haag vanaf de 6-5 het heft in handen en kwam op 6-9. De voorsprong behielden ze tot aan de rust, 14-16. Met name jeugdinternational Noa Brusse was belangrijk met zijn goals voor Achilles, hij legde er in de eerste helft acht in. Bij Groen Geel kwam het gevaar van de dames, die veel ruimte kregen en vaak makkelijk konden aanleggen op twee benen. Toch leek er weinig aan de hand voor de gasten, die continue aan de goede kant van de score zaten. Op 16-19 had men de genadeklap moeten geven, maar Groen Geel bleef goed meescoren en pakte bij 24-23 weer een voorsprong. Een zenuwslopend einde volgde, maar de punten bleven via 25-24 en 26-25 tóch in Wormer, waar Achilles het langst hoopte op een overwinning. (Uitslag: 26-25)

DeetosSnel A1 – KCC/SO natural A1
Het draait allemaal wat minder momenteel bij DeetosSnel. Vorige week werd er nog wel gewonnen van HKV/Ons Eibernest, maar tegen de rest pakte de ploeg maar geen punten. Geen kans had het ook tegen KCC. De gasten hadden DeetosSnel eigenlijk de hele wedstrijd in de tang. Ze kwam met 1-3 voor, DeetosSnel antwoordde nog met de 3-3, maar toen liep KCC weg naar 3-12. Op dat moment was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Een uitstekende reactie van de Capellenaren ten opzichte van het verlies vorige week tegen TOP. De ploeg was scherp en domineerden zowel aanvallend als verdedigend. In de tweede helft herpakte DeetosSnel zich enigszins, maar door de slappe eerste helft wint KCC wel met ruime cijfers. (Uitslag: 16-29)

TOP/SolarCompleet A1 – HKV/Ons Eibernest
Een typische wedstrijd tussen de koploper en de rode lantaarndrager. Spanning zat er helaas niet in, TOP was daarvoor vele malen beter. Een saaie wedstrijd werd het echter niet. Doordat beide ploegen goede spelintenties koppelden aan een goede inzet werd het een leuk duel met mooie aanvallen, mooie duels en met mooie doelpunten. Het niveauverschil was te groot om er een echte wedstrijd van te maken, maar HKV/Ons Eibernest liet zich wel van een positieve kant zien. Maar ze moet nog wel altijd wachten op de eerste punten. (Uitslag: 27-14)

Stand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. TOP A1 7 13
2. DSC A1 7 11
2. KCC A1 7 11
3. Fortuna A1 7 8
4. Achilles A1 7 5
5. DeetosSnel A1 7 4
5. Groen Geel A1 7 4
6. HKV/Ons Eibernest A1 7 0

Hoofdklasse B

DVO/Accountor A1 – DOS’46 A1
Aanvankelijk leek het een heerlijke kraker te worden tussen twee topploegen. In beginsel ging het gelijk op tot 5-4, maar in de zes volgende aanvallen scoorde DOS’46 vijf keer. Daarmee zette ze direct een gat op het scorebord, die voor rust nog werd vergroot naar zes (9-15). Direct na rust leek er een geweldige afstraffing te komen voor DVO, dat met 9-17 achter kwam. Maar, de ploeg uit Bennekom gaf niet op en toonde strijdlust, maar mede door een weergaloze Mart Vrielink (hij scoorde tien keer) kwam DVO niet dichterbij dan drie verschil bij 22-25 en 24-27. DOS’46 werd zenuwachtig, maar raakte nooit in paniek. Silke Wolters en Manouk ten Kate bevestigen de overwinning door er op het laatste nog twee ballen in te gooien. DVO kwam goed terug, maar tegen dit DOS’46 moet je top zijn om punten te pakken. (Uitslag: 25-29)

LDODK/Rinsma Modeplein A1 – Oranje Wit A1
De start van LDODK was prima en kwam op een 3-1 voorsprong, maar dat bleek het enige moment dat de ploeg voorstond in de eerste helft. Onder aanvoering van een goed spelende Ilse Zuijderwijk en Tim van Gent pakte Oranje Wit een gaatje van vier. De Dordtenaren speelden gewoonweg een uitstekende eerste helft met gevarieerde aanvallen, maar zakte in de laatste vijf minuten weer weg. LDODK kwam terug van 11-14 naar 14-14 bij rust. Na de thee ging het gelijkop tot een stand van 20-20, waarna Ran Faber voor even de regie overnam. Hij maakte er eigenhandig 22-20 van (in totaal maakte hij er tien) en dat bleek de genadeklap voor Oranje Wit. Ze staat nog puntloos onderaan, maar was een taaie tegenstander voor LDODK. Het ontbreekt bij Oranje Wit niet aan strijdlust, wel aan punten. En dat moet frustrerend zijn voor de ploeg. (Uitslag: 28-24)

AVO A1 – SKF A1
De strijd voor een beter plekje in de middenmoot, dat waren de belangen voor dit duel. Voor degradatie hoeven beide ploegen zich geen zorgen te maken en de play-offs lijken wat te veel van het goede. Afijn, AVO begon sterk aan de wedstrijd. Na zo’n vijftien minuten stond de ploeg al met zeven doelpunten voor. AVO verslapte, terwijl SKF juist vleugels kreeg en daardoor voor rust weer volledig terug waren in de wedstrijd. Door een uitstekende Berjan Bieleveld lukte het SKF daarentegen niet om door te drukken. In de tweede helft blijft het spannend. Het achterverdedigen van SKF dwong AVO tot statisch korfbal, maar door aanvallende wissels en het zoeken naar de juiste mensen konden de Assenaren de wedstrijd alsnog naar zich toe trekken. Melanie Guldenaar was de gelukkigste, zij besliste de wedstrijd met de 22-20. SKF deed nog één keer wat terug, maar die goal viel te laat. (Uitslag: 22-21)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – Unitas/Perspectief A1
Vijf seconden gespeeld of Dalto stond al op een 1-0 voorspong, maar al gauw bleek dat de vakken niet goed stonden opgesteld en de wedstrijd moest opnieuw beginnen. De vakwissel deerde niet, Dalto liep direct uit naar 8-1 en later 14-3. Unitas probeerde de schade te beperken door middel van achterverdedigen, maar Dalto schoot elke bal af. De Harderwijkers gingen de tweede helft wel in met frisse moed, maar dat was van korte duur: van 18-6 werd het 24-7. Dalto doet goede zaken voor de strijd bovenin, Unitas moet langzamerhand de punten nu wel gaan pakken. (Uitslag: 30-8)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. DALTO A1 7 12
1. DOS'46 1 7 12
2. DVO A1 7 10
3. AVO A1 7 8
4. LDODK A1 7 6
4. SKF A1 7 6
5. Unitas A1 7 2
6. Oranje Wit A1 7 0

 

Datum: 29 januari 2019 - 14:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl