Junioren Hoofdklasse Round-Up: #7

Hoofdklasse A-jeugd

We zitten op de helft van de competitie, een mooi moment om de balans op te maken. In de Hoofdklasse A staat TOP er het best voor, maar volgen DSC en KCC op een gedeelde tweede plek. De strijd om lijfsbehoud blijft interessant, want Achilles, DeetosSnel en Groen Geel willen boven die rode streep eindigen. In de Hoofdklasse B delen twee ploegen de koppositie, Dalto en DOS'46 laten DVO op twee punten achter zich, maar ook deze strijd is nog niet gestreden. Wel lijken Unitas en Oranje Wit de voornaamste degradatiekandidaten.

Hoofdklasse A

Fortuna/Delta Logistiek A1 – DSC A1
Van de topploegen scoren Fortuna en DSC het minst en dat uitte zich ook in deze wedstrijd. Beide teams gaven een goede druk en verdedigden sterk voor. Het resultaat: een 6-5 ruststand. Geen ruststand die je bij een topwedstrijd zou verwachten. De tweede helft vergoedde een hoop, waarin de Fortunezen direct een voorsprong van twee à drie doelpunten pakte. Via een time-out en een uitblinkende Mitch Bogers rechtte DSC de rug. De Eindhovenaren sloegen een gaatje van twee en gaven dat niet meer weg. De thuisploeg ging forceren en DSC pakte – mede daardoor – veel verdedigende rebounds. Vijf minuten voor het einde stond het 20-16. DSC stond nog twee doelpunten toe aan Fortuna, maar Fortuna kon er geen puntje meer uitslepen en zag zelfs nog twee gele kaarten vallen; een voor Jimmy Swikker en voor Annick Post. (Uitslag: 18-20)

Groen Geel A1 – Achilles A1