Junioren Hoofdklasse Round-Up #7: De zaal nadert

Hoofdklasse A-jeugd

De voorlaatste speelronde op het veld heeft plaats gevonden. Met het zicht op de tweede helft van de veldkompetitie, lijkt het erop dat KZ een grote kans heeft om bovenaan het klassement te eindigen. Volgende week zullen de laatste ploegen tegen elkaar spelen en kan er een balans opgemaakt worden.

Hoofdklasse A:

AVO A1 – Nieuwerkerk A1
Twee ploegen die beide op een heel andere plek in het klassement staan. De verwachtingen van AVO waren dan ook hoog, maar het was Nieuwerkerk dat op voorsprong kwam. “Er was aan onze kant veel creativiteit bij het creëren van kansen en wij waren sterk in de duels”, vertelt Frank Mommers (Nieuwerkerk). Het bleef echter tot aan het eind van de eerste helft stuivertje wisselen, waardoor de ploegen met een stand van 9-8 de kleedkamers opzochten. In de tweede helft was de thuisploeg sterker en verhoogde zij het tempo. In de eerste minuut wist zij het verschil uit te breiden naar twee doelpunten, waarna het gat steeds groter werd. Het verschil was vijf doelpunten, maar door herhaaldelijke overtredingen bij de tegenstanders werd dit gat zelfs negen goals. Bij de gasten speelde Björn van der Palm een goede wedstrijd. Hij heerste onder de korf en pakte ook een aantal doelpunten mee. Het was alleen niet genoeg om te winnen en zo blijven de punten in Assen. (Uitslag 21-13)

AW.DTV A1 – DSC A1
In Amsterdam begon de wedstrijd gelijk opgaand, maar al snel bleek DSC de bovenliggende partij. Na een stand van 3-3 liepen de gasten uit naar negen doelpunten verschil. Coen Spoor, Daan van Montfort en Pieter van Leeuwen waren trefzeker voor de Eindhovenaren. AW.DTV kwam niet in het gewenste ritme. Na wat tactische wijzigingen ging de ploeg beter presteren, door met name Jesper Smit, die zijn team onder zijn hoede nam. In de tweede helft bleef DSC doorgaan met scoren, ondanks het achterverdedigen van de Amsterdammers. Maud Smulders pakte haar doelpunten mee. Daarnaast zetten de dames van DSC het aanvalsspel van AW.DTV onder druk, door goed te verdedigen. “Het was een zakelijke overwinning. Op naar de laatste veldwedstrijd tegen LDODK, om zo de koppositie te behouden richting de zaal”, aldus Dana Vos (DSC). De ploeg staat nu gedeeltelijk op de eerste plek samen met AVO. (Uitslag 11-23)

PKC/SWKGroep A1 – DOS’46 A1
Voor beide ploegen was het een belangrijk duel. Voor PKC was het de strijd voor de bovenste plekken in de poule. De thuisploeg nam dan ook direct het initiatief en had de eerste voorsprong van 6-4, maar kon dit niet vast houden tot aan de rust (8-8). Twee gewaagde ploegen die uitstekend verdedigend werk leverden, gaven elkaar weinig cadeau. DOS’46 was alles behalve tevreden over de tot dan toe geleverde wedstrijd. Het team kwam beter uit de kleedkamers en pakte een voorsprong van twee punten. Te snel werd deze voorsprong weer uit handen gegeven, vond coach Gerwin Bos (DOS'46). “Een wedstrijd ver onder ons niveau. Wij kunnen veel beter dan dit en daar gaan we aan werken”, aldus Bos. Danjel Schilperoord besliste vlak voor tijd de wedstrijd door de 18-15 te maken. De trainers van PKC waren vooral blij dat de ploeg zichzelf beloonde. Door deze twee punten komt PKC boven DOS’46 in het klassement te staan. (Uitslag 18-15)

LDODK/Rinsma Modeplein A1 – Oranje Wit (D) A1
De eerste helft van de wedstrijd ging gelijk op. Aan beide kanten werden er genoeg kansen gecreëerd, maar de teams beloonden zichzelf niet. LDODK was de ploeg die het initiatief nam en pakte een kleine voorsprong, waardoor er met een minimaal verschil de kleedkamer op werd gezocht. Na rust liep de thuisploeg snel uit naar een 13-8 voorsprong, maar dit bleek niet het beslissende gat te zijn. De gasten wisten zich namelijk terug te knokken naar een gelijke stand. Uiteindelijk was het Esmee van Veen die het voor haar ploeg afmaakte. Ze was nog maar net herstelt van een blessure en wist naast een strafworp ook twee doorloopballen in de mand te krijgen in deze periode in de wedstrijd. Oranje Wit was verdedigend erg sterk, maar ook aanvallend wist iedereen tot scoren te komen. “We groeien elke wedstrijd en dat is mooi om te zien, maar wel jammer dat we onszelf nog niet belonen”, vertelt Monique Oppe (OW). (Uitslag 18-14)

Stand in de Hoofdklasse A:

W P
1. AVO A1 7 11