Junioren Hoofdklasse Round-Up #7: De zaal nadert

Junioren Hoofdklasse Round-Up #7: De zaal nadert

Hoofdklasse A-jeugd

De voorlaatste speelronde op het veld heeft plaats gevonden. Met het zicht op de tweede helft van de veldkompetitie, lijkt het erop dat KZ een grote kans heeft om bovenaan het klassement te eindigen. Volgende week zullen de laatste ploegen tegen elkaar spelen en kan er een balans opgemaakt worden.

Hoofdklasse A:

AVO A1 – Nieuwerkerk A1
Twee ploegen die beide op een heel andere plek in het klassement staan. De verwachtingen van AVO waren dan ook hoog, maar het was Nieuwerkerk dat op voorsprong kwam. “Er was aan onze kant veel creativiteit bij het creëren van kansen en wij waren sterk in de duels”, vertelt Frank Mommers (Nieuwerkerk). Het bleef echter tot aan het eind van de eerste helft stuivertje wisselen, waardoor de ploegen met een stand van 9-8 de kleedkamers opzochten. In de tweede helft was de thuisploeg sterker en verhoogde zij het tempo. In de eerste minuut wist zij het verschil uit te breiden naar twee doelpunten, waarna het gat steeds groter werd. Het verschil was vijf doelpunten, maar door herhaaldelijke overtredingen bij de tegenstanders werd dit gat zelfs negen goals. Bij de gasten speelde Björn van der Palm een goede wedstrijd. Hij heerste onder de korf en pakte ook een aantal doelpunten mee. Het was alleen niet genoeg om te winnen en zo blijven de punten in Assen. (Uitslag 21-13)

AW.DTV A1 – DSC A1
In Amsterdam begon de wedstrijd gelijk opgaand, maar al snel bleek DSC de bovenliggende partij. Na een stand van 3-3 liepen de gasten uit naar negen doelpunten verschil. Coen Spoor, Daan van Montfort en Pieter van Leeuwen waren trefzeker voor de Eindhovenaren. AW.DTV kwam niet in het gewenste ritme. Na wat tactische wijzigingen ging de ploeg beter presteren, door met name Jesper Smit, die zijn team onder zijn hoede nam. In de tweede helft bleef DSC doorgaan met scoren, ondanks het achterverdedigen van de Amsterdammers. Maud Smulders pakte haar doelpunten mee. Daarnaast zetten de dames van DSC het aanvalsspel van AW.DTV onder druk, door goed te verdedigen. “Het was een zakelijke overwinning. Op naar de laatste veldwedstrijd tegen LDODK, om zo de koppositie te behouden richting de zaal”, aldus Dana Vos (DSC). De ploeg staat nu gedeeltelijk op de eerste plek samen met AVO. (Uitslag 11-23)

PKC/SWKGroep A1 – DOS’46 A1
Voor beide ploegen was het een belangrijk duel. Voor PKC was het de strijd voor de bovenste plekken in de poule. De thuisploeg nam dan ook direct het initiatief en had de eerste voorsprong van 6-4, maar kon dit niet vast houden tot aan de rust (8-8). Twee gewaagde ploegen die uitstekend verdedigend werk leverden, gaven elkaar weinig cadeau. DOS’46 was alles behalve tevreden over de tot dan toe geleverde wedstrijd. Het team kwam beter uit de kleedkamers en pakte een voorsprong van twee punten. Te snel werd deze voorsprong weer uit handen gegeven, vond coach Gerwin Bos (DOS'46). “Een wedstrijd ver onder ons niveau. Wij kunnen veel beter dan dit en daar gaan we aan werken”, aldus Bos. Danjel Schilperoord besliste vlak voor tijd de wedstrijd door de 18-15 te maken. De trainers van PKC waren vooral blij dat de ploeg zichzelf beloonde. Door deze twee punten komt PKC boven DOS’46 in het klassement te staan. (Uitslag 18-15)

LDODK/Rinsma Modeplein A1 – Oranje Wit (D) A1
De eerste helft van de wedstrijd ging gelijk op. Aan beide kanten werden er genoeg kansen gecreëerd, maar de teams beloonden zichzelf niet. LDODK was de ploeg die het initiatief nam en pakte een kleine voorsprong, waardoor er met een minimaal verschil de kleedkamer op werd gezocht. Na rust liep de thuisploeg snel uit naar een 13-8 voorsprong, maar dit bleek niet het beslissende gat te zijn. De gasten wisten zich namelijk terug te knokken naar een gelijke stand. Uiteindelijk was het Esmee van Veen die het voor haar ploeg afmaakte. Ze was nog maar net herstelt van een blessure en wist naast een strafworp ook twee doorloopballen in de mand te krijgen in deze periode in de wedstrijd. Oranje Wit was verdedigend erg sterk, maar ook aanvallend wist iedereen tot scoren te komen. “We groeien elke wedstrijd en dat is mooi om te zien, maar wel jammer dat we onszelf nog niet belonen”, vertelt Monique Oppe (OW). (Uitslag 18-14)

Stand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. AVO A1 7 11
2. DSC A1 7 11
3. LDODK A1 7 10
4. PKC A1 7 9
5. DOS'46 A1 7 8
6. AW.DTV A1 7 5
7. Oranje Wit A1 7 2
8. Nieuwerkerk A1 7 0


Programma:

PKC A1 - Nieuwerkerk A1
DSC A1 - LDODK A1
DOS'46 A1 - AVO A1
AW.DTV A1 - Oranje Wit A1


Hoofdklasse B:

TOP/SolarCompleet A1 – DVO/Accountor A1
In Sassenheim schoot DVO uit de startblokken en scoorde al snel vier goals. De groenhemden hadden goede aanvallen en haalden een hoog aanvalsrendement. TOP kwam nog bijna op gelijke hoogte, maar dat was van korte duur. De gasten liepen over de thuisploeg heen, wat resulteerde in een 5-15 ruststand. Iedereen die in de basis begonnen was, kwam tot scoren in deze eerste helft. “Tijdens de tweede helft was het voor ons belangrijk om een goed gevoel over te houden aan de wedstrijd. Al zal de uitslag anders doen voorkomen; we hadden meer rust, controle en beleving. Iets waar we verder mee kunnen”, vertelde Christiaan Germans (TOP). Na rust bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde, toch werd TOP feller. Het verschil was echter al te groot en de ploeg kon dit niet meer rechtzetten. Gezien de tweede helft hebben de ploegen niet voor elkaar onder gedaan. (Uitslag 14-25)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Het werd Fortuna zaterdag heet onder de voeten. De ploeg die vorige wedstrijd teleurstelde, liep dit keer wederom achter de feiten aan. Steeds had Dalto het initiatief en liep het twee tot vier doelpunten voor op hun tegenstander. Fortuna speelde voornamelijk aanvallend, maar liet het verdedigend liggen door de thuisploeg makkelijk tot scoren te laten komen. De fouten die gemaakt werden, die resulteerden in strafworpen en vrije ballen. Beetje bij beetje lukte het Fortuna wel weer terug te komen, maar tot de laatste twee minuten van de wedstrijd had de ploeg nog niet voorgestaan. De Fortunezen gingen er uiteindelijk toch met de overwinning vandoor. Ondanks het nipte verlies vond Rick Memelink (Dalto) dat er echt topkorfbal werd gespeeld. “Vlak voor tijd steelt Fortuna de overwinning. Dit is echt super zuur voor ons, maar het hoort er bij. Wij waren echt goed en het is heel jammer dat wij dat niet konden belonen met twee punten, want dat was wel verdiend geweest”, aldus Memelink. (Uitslag 22-23)

KZ/Thermo4U A1 – KCC A1
Koog Zaandijk staat nog zonder enige schrik bovenaan het klassement. Alle punten wisten ze tot nu toe binnen te slepen en ook deze wedstrijd was het weer raak. Met nog iets meer dan de helft van de wedstrijden te gaan, staat KZ er goed voor. De ploeg begon dan ook sterk aan de wedstrijd. KCC had moeite om met de verdedigende druk van de thuisploeg om te gaan. “Gaandeweg zag je dat wij steeds beter de oplossingen en de ruimtes konden vinden. De wedstrijd werd nooit spannend, maar het was wel goed om te zien dat we gedurende de wedstrijd wel in staat waren om stappen te maken”, stelde Niels Molendijk (KCC). Terwijl KZ zich na deze winst nog lekker bovenaan bevindt, zien we KCC terug in de middenmoot. (Uitslag 16-9)

Tempo A1 – Sporting Delta A1
De ploeg die de punten zou pakken, kon voor veel spanning of zekerheid zorgen in het klassement. Beide teams bevinden zich nog bij de onderste ploegen en zitten op het randje van degradatie. Sporting Delta was de ploeg begon het beste aan de wedstrijd. Het team uit Dordrecht wist op een 1-3 voorsprong te komen, die echter weer gelijk getrokken werd bij rust (6-6). Direct na de hervatting was het Tempo die aan de leiding kwam. Mats Blessing en Tony Bruggeman speelden bij de ploeg sterk in de rebound en konden voor veel herhaling zorgen. Bij de ploeg liep echter niet alles helemaal perfect. Door wat frustratie rondom de gegeven vrije ballen en strafworpen hebben spelers aan beide kanten enkele gele kaarten gekregen. Tempo vervolgde de wedstrijd door uit te lopen naar een stand van 16-11, via goals van Eelke Nikkels en Kayleigh van der Ende. Met nog maar tien minuten te gaan was de winst al een feit. (Uitslag: 17-13)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. KZ A1 7 14
2. Fortuna A1 7 12
3. DVO A1 7 8
4. Dalto 7 7
5. Tempo A1 7 5
6. KCC A1 7 5
7. Sporting Delta A1 7 4
8. TOP A1 7 1


Programma:

KCC A1 - Tempo A1
Dalto A1 - DVO A1
KZ A1 - Sporting Delta A1
Fortuna A1 - TOP A1


Datum: 22 oktober 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.