Junioren Hoofdklasse Round-Up #8: Eerste returns

Hoofdklasse A-jeugd

De laatste veldwedstrijden zitten erop. Veel duels gingen deze week moeizaam van start door de hevige wind, waardoor de scores af en toe tegenvielen. AVO A1 greep naast de koppositie door haar verlies en DSC A1 gaat nu in de Hoofdklasse A aan kop met dertien punten uit acht wedstrijden.

Hoofdklasse A:

AW.DTV A1 – Oranje Wit (D) A1
Beide ploegen begonnen - net als de week ervoor- gelijk opgaand. Al eerder troffen de ploegen elkaar en toen was het verschil nog minimaal. Nu was het duidelijk dat Oranje Wit het initiatief nam, maar de Amsterdammers gaven zich niet gewonnen en kwamen terug. De rest van de eerste helft was het stuivertje wisselen. Beide ploegen hadden veel balverlies en creëerden weinig kansen, wat resulteerde in een 6-6 ruststand. Na het fluitsignaal kwam Oranje Wit los van het team uit Amsterdam. De ploeg gaf sterke verdedigende druk, waar AW.DTV moeilijk mee om kon gaan. “Het was een heerlijke wedstrijd voor ons. Het was niet de beste pot van AW.DTV, maar dat had zeker met onze verdedigende druk te maken. We doen gelukkig weer mee”, vertelt Monique Oppe (Oranje Wit). Oranje Wit staat nu op één punt verschil onder AW.DTV in het klassement, op de zevende plek. (Uitslag 7-16)

DOS’46 A1 – AVO A1
Op een winderig veld en in de schaduw van de ‘Airdome’ vond er in Nijeveen een wedstrijd plaats tussen twee ploegen die niet voor elkaar onder deden. De eerste helft werd interessant gemaakt voor het publiek. AVO wist namelijk al snel de voorsprong te pakken, maar deze werd direct gelijk getrokken door twee doelpunten van Fleur Pruim. Mede door de stevige wind waren de doelpunten duur en konden de ploegen gaan rusten met een stand van 7-6. Direct na rust maakten de gasten de stand weer gelijk, toch was het DOS’46 dat beter uit de kleedkamers kwam. “We hadden geen antwoord op het tactische spel van DOS’46. Het rendement was te laag om met hen mee te blijven scoren, waardoor ze konden uitlopen”, zegt Ferdi Bouwman (AVO). De thuisploeg wist meerdere malen tot scoren te komen en bemachtigde voor het eerst een voorsprong van twee doelpunten. Melvin Spoelder scoorde de meegekregen vrije bal en ook Jorne van der Zee en Ceren Wonink scoorden punten voor de ploeg. “Hierna was de wedstrijd in ‘the pocket’. Op naar de zaal”, aldus Gerwin Bos (DOS). (Uitslag 17-11)

DSC A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
In de eerdere ontmoeting ontsnapte DSC nog nipt van LDODK. Ook nu had de ploeg het niet gemakkelijk. “Het was een moeizame wedstrijd door de harde wind, passfouten, sommige slechte schoten en pech”, vertelde Dana Vos (DSC). Beide ploegen kwamen niet gemakkelijk tot scoren, terwijl de kansen er wel waren. Het initiatief lag bij DSC en het team zat aan de goede kant van de score. De thuisploeg kon echter niet loskomen van LDODK tot het einde van de eerste helft. Toen liep de ploeg uit naar een ruststand van 6-4. In de tweede helft werd er zeer gering gescoord. De goals waren duur en daar maakte DSC het meeste gebruik van. De groenhemden probeerden nog met wissels het verschil te verkleinen, maar dit lukte de ploeg niet. Ze hadden veel één-schots-aanvallen. “Het was ondanks de weinige doelpunten toch een hele fijne overwinning”, alus Vos. (Uitslag 10-6)

PKC/SWKGroep A1 – Nieuwerkerk A1
Een wedstrijd die op papier makkelijk zou lijken voor PKC. In hun eerste wedstrijd wist de thuisploeg ruim van Nieuwerkerk te winnen, maar de spelers in het groen waren al snel gewaarschuwd want Nieuwerkerk pakte de eerste voorsprong. Na de tussenstand van 3-5 kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en had twintig minuten nodig om de achterstand om te keren in een voorsprong. Met vier doelpunten verschil zochten de teams de kleedkamers op. Na rust trok Nieuwerkerk de stand direct weer gelijk en zo werd de wedstrijd weer spannend. Dit duurde niet lang, omdat Esmee Hoogendoorn en Karlijn van Weereld van PKC in deze fase van de wedstrijd makkelijk tot scoren konden komen. “Uiteindelijk leuke hoogstandjes zorgden voor een 24-12 overwinning. Een belangrijke overwinning”, vertelt Jeroen Euser (PKC). De ploeg uit Papendrecht sluit nu namelijk bovenin het klassement aan en bevindt zich op de tweede plek. (Uitslag 24-12)

Stand Hoofdklasse A:

W P
1. DSC A1 8 13