Junioren Hoofdklasse Round-Up: Play-Offs

Hoofdklasse A-jeugd

De finalisten van de junioren Hoofdklasse zijn bekend: DVO en DSC maken op het NK Veldkorfbal in De Lier uit wie de beste van de Hoofdklasse is op het veld. Een interessant affiche, want beide teams rekenden op overtuigende wijze af met KCC en DOS'46.

DVO/Accountor A1 – KCC/SO natural A1
Er werd veel van deze play-off verwacht, want beide ploegen hadden na de zaal geen wedstrijd meer verloren. Uiteraard kwam daar dit weekend verandering in. DVO, de kampioen van de Hoofdklasse A, kwam via 3-3 na een snelle rush op 6-3 uit drie aanvallen op een rij. Ook na de 7-4 namen de Bennekommers – bij wie Linda van der Wal en Babette Lauber beiden drie keer scoorden voor rust – een tussensprintje met vier doelpunten uit vier aanvallen: 11-5. KCC had het zwaar, de angel werd uit de aanval gehaald omdat DVO het aanspeelpunt voor de spitsen weghaalde en de verdedigende rebound goed op orde had. Wel had KCC nog enig perspectief voor de tweede helft, omdat ze nog snel twee afstandsschoten erin gooiden, waardoor er met 12-7 werd gerust. In de tweede helft moest DVO nog even op gang komen, maar toen men zeven keer scoorde uit acht aanvallen was de wedstrijd gespeeld. Krijn van het Kaar en Matthias ten Brinke lieten zich nog gelden met respectievelijk zeven en vier doelpunten na rust. Geen moment kwam DVO de tweede helft in gevaar, zij plaatsen zich voor de tweede keer dit jaar voor de eindstrijd. (Uitslag: 28-17)

DSC A1 – DOS’46 A1
Twee ploegen hadden wat te bewijzen in Eindhoven; DSC moet de vruchten plukken met een goede generatie, DOS’46 wil na een aantal play-offs ook weer eremetaal. Het was echter DSC dat uit de startblokken schoot, in no-time stond het 3-0. In paniek raakten de Nijeveners niet, bij 8-6 zat de ploeg immers prima in de wedstrijd. Ze miste de scherpte om langszij te komen, scherpte die DSC wel had. De Eindhovenaren wonnen hun duels, leverden strijd en waren sterk in de rebound. Zo onderscheidde Tycho Brink zich niet alleen door reboundduels aan te gaan, hij scoorde er ook zes. Bovendien maakte Coen Spoor het Bonne Bus erg lastig. Dat waren overigens de twee zaken die Daan van Montfort besprak in het interview over hoe DOS’46 bestreden moest worden. Afijn, DSC zocht met vier doelpunten verschil de kleedkamer op en hoewel de gasten goed begonnen in de tweede helft, kwamen ze nooit echt terug in het duel. Een collectieve prestatie van DSC, voor DOS’46 zat het er dit weekend niet in. (Uitslag: 25-17)