Junioren Hoofdklasse Round-Up: play-offs #1

Hoofdklasse A-jeugd

De eerste tikken zijn uitgedeeld bij de junioren play-offs. Het was een schitterende confrontatie tussen het ferme DVO/Accountor en een strijdend Fortuna/Delta Logistiek. Bij TOP/SolarCompleet tegen DOS’46 was het nooit echt spannend, maar kon er wel genoten worden van een sterke thuisploeg.

DVO/Accountor A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Nadat het veld was schoongeveegd van alle confetti en ballonnen kon deze play-off clash van start. Beide ploegen scoorden direct in hun eerste aanval, het begin was veelbelovend. De Fortunezen zaten er direct lekker in, zij namen het voortouw in een sterke openingsfase. Ze gaven veel druk op het schot bij DVO, waardoor het vak van Bastian van Essen negen aanvallen nodig had om tot de eerste goal te komen. Dat zou Van Essen later persoonlijk goed maken. Na zo’n twintig minuten (stand: 6-9) kreeg de thuisploeg meer grip, en door het inbrengen van Matthias ten Brinke was er meer drive naar binnen en ging DVO beter schieten. Zo ontstond er een heel gelijk opgaand duel tussen twee klasseploegen. Bij rust stond het dan ook 11-10. De tweede helft leek een kopie te worden van de eerste helft, met schitterende onderlinge duels tussen een goede Victor Entken tegen Daan Dijkstra en Sanne Biemans versus Diede Pasman. Langzaam maar zeker trok DVO het duel naar zich toe in het tweede bedrijf; verdedigend zat het potdicht, en onder aanvoering van Van Essen – uiteindelijk goed voor tien doelpunten – was een overwinning in de maak. Een indrukwekkende overwinning van DVO, Fortuna moet aan de bak in eigen huis. (Uitslag: 25-21)

TOP/SolarCompleet A1 – DOS’46 A1
Terwijl de andere play-off een echte strijd was, was het in Sassenheim eigenlijk eenrichtingsverkeer. TOP domineerde de wedstrijd vanaf het begin en gaf DOS’46 geen kans om in de wedstrijd te komen. Alleen in de beginfase bleven de Nijeveners bij met een tussenstand van 3-4, maar daarna ging het mis voor de nummer twee uit de Hoofdklasse B. Veel ging er fout: van verkeerde passes tot onjuiste schotkeuzes. Zes doelpunten bij rust was het resultaat, tegenover de veertien van de Sassemers. Daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor de TOP-dames, die loepzuiver waren van afstand op de belangrijkste momenten. Na rust probeerde DOS’46 het gevoel terug te krijgen, maar het kwaad was al geschied. Frivool speelde TOP de wedstrijd uit, attractief én effectief. De score eindigde bij 31-20, waarbij Siem van Osnabrugge zich als topscorer kroonde met negen treffers. Een afgetekende overwinning voor TOP. DOS’46 zal alles op alles moeten zetten om het tij te keren in de tweede ontmoeting. (Uitslag: 31-20)