Junioren Hoofdklasse Round-Up: speelronde 1

Hoofdklasse A-jeugd

Het avontuur richting de Ziggo Dome is begonnen, ook de junioren werkten dit weekend hun eerste speelronde af. De echte spanning was te voelen in de Hoofdklasse A, in de Hoofdklasse B boekten de toppers gemakkelijk hun overwinning. De kop is er in ieder geval af.

Hoofdklasse A

TOP/SolarCompleet A1 - Fortuna/Delta Logistiek A1
Wat een openingswedstrijd. De nummers één uit beide Hoofdklassen op het veld maakten er een waar korfbalfeest van in Sassenheim, waarbij TOP de overhand had in de beginfase. Ze pakten veel afvallende ballen en creëerden veel goede kansen rond de korf, die door iedereen ook werden afgerond. Hoewel TOP terecht uitliep naar 14-10, gingen ze niet met een bevredigend gevoel de rust in. Fortuna kwam terug tot 15-14. De koppies stonden weer op scherp, TOP ging door waar het gebleven was: Fortuna aan het wankelen brengen. De ploeg uit Delft kwam weliswaar beter voor de dag dan in de eerste helft, maar bij 20-15 en nog een kwartier te spelen keken ze tegen een flinke uitdaging aan. In die zin werden ze een beetje geholpen door TOP, bij wie het schotpercentage drastisch daalde en de fouten er in slopen. De doelpunten vielen niet zo makkelijk meer, terwijl Fortuna steeds dichterbij kwam, onder aanvoering van Mirthe van Staalduinen (drie doelpunten in de tweede helft) en ook Tom Snaphaan en Annick Post gingen zich met de scores bemoeien. Na de 22-22 en de 23-23 viel het dubbeltje aan de goede kant bij Fortuna: Manon Brand besliste in de laatste minuut de wedstrijd. Misschien geen gestolen overwinning gezien het laatste kwartier, maar over heel de wedstrijd gezien had TOP zeker een punt verdiend. (Uitslag: 23-24)

HKV/Ons Eibernest A1 - DSC A1