Junioren Hoofdklasse Round-Up: Speelronde 1

Junioren Hoofdklasse Round-Up: Speelronde 1

Hoofdklasse A-jeugd

De junioren begonnen nerveus aan het nieuwe jaar. Weinig scores in deze eerste speelronde, een ronde van wennen en zoeken naar de automatismen. Het was ‘nieuwkomer’ KZ dat direct wist te verrassen tegen DOS’46 en Oranje Wit boekte de grootste overwinning van de week.

Hoofdklasse A

KZ/Thermo4U A1 – DOS’46 A1
KZ luisterde hun rentree in de Hoofdklasse op met een knappe overwinning op DOS’46. Hoewel de ploeg uit Nijeveen na vijf minuten met 3-0 voor stond, ging de wedstrijd gelijk op. Het schotpercentage van DOS’46 lag echter te laag om het verschil te maken, waardoor zij met 9-11 voorsprong de rust in gingen. Niks aan de hand voor de Koogers, die in de tweede helft direct langszij kwamen, 11-11. Daarna sloeg de thuisploeg zelfs een gaatje, DOS’46 kreeg geen grip op de doorbraak van KZ, resulterend in een 18-15 tussenstand. De Nijeveners probeerden het nog wel, maar de gelijkmaker zat er niet in. Een valse start of een goede les? DOS’46 zal beter voor de dag moeten komen, KZ kan tevreden terugkijken op hun eerste hoofdklassewedstrijd na twee jaar. (Uitslag: 18-17)

Unitas/Perspectief A1 – Groen Geel A1
Een typische openingswedstrijd in Harderwijk; weinig scores en twee nog ‘zoekende’ ploegen. Verdedigend stond het aan beide kanten wel, Unitas gaf echter het minst weg in de eerste helft (7-5), omdat Kjell Jacobi en Lois de Korte veel duels wonnen. Na rust herpakte Groen Geel zich, de ploeg scoorde vijf keer op rij en nam het initiatief volledig over. Unitas vond geen antwoord op de druk naar binnen van de mannen en de steunende dames. Daarbij was Scott de Decker veelvuldig trefzeker en speelde Britt Kwantes de hoofdrol in de paalzone. (Uitslag: 12-14)

DVO/Accountor A1 – TOP/SolarCompleet A1
Het was ook zoeken voor DVO en TOP, ondanks een vliegende start. De eerst vier schoten waren allemaal raak, 2-2. Na de 5-2 nam TOP, dat speelde met veel pressie, de wedstrijd over en kwam op 5-7, maar DVO herstelde zich nog voor de rust. De Sassemers hadden te veel kansen nodig voor de doelpunten – zo werden er 13 kansen binnen de twee meter gemist – en daarnaast hadden ze het moeilijk in de rebound. Daardoor kregen ze de deksel op hun neus. Op 10-10 bleek de ploeg uit Bennekom mentaal de sterkste. Zij hadden het geduld en de meest effectieve aanvallen op het laatst. De mannen van DVO gaven de doorslag, waardoor de wedstrijd in Bennekoms voordeel werd beslecht. (Uitslag: 14-11)

AVO A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
Wederom een spannende wedstrijd in de Hoofdklasse A. Vooral in de eerste helft waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Door het goede voorverdedigen van AVO werd de één-tegen-één geweld van Dalto geneutraliseerd. Terwijl de Driebergenaren moeite hadden met de afronding, vielen de ballen wel makkelijk binnen aan de andere kant. Zodoende ging AVO met een voorsprong de rust in (10-9), maar hield dit niet vol. Pas in de tweede helft profiteerde Dalto van hun kansenoverwicht. Bij AVO zakte het scoringspercentage, terwijl Dalto wel bleef scoren. De geel-zwarten pakten een voorsprong een daarna zijn ze eigenlijk nooit meer in gevaar geweest. Een Asser slotoffensief mocht niet meer baten, Dalto pakt de overwinning. (Uitslag: 15-18)

Stand in de Junioren Hoofdklasse A:

  W P
1. Dalto A1 1 2
2. DVO A1 1 2
3. Groen Geel A1 1 2
4. KZ A1 1 2
5. DOS'46 A1 1 0
6. Unitas A1 1 0
7. AVO A1 1 0
8. TOP A1 1 0

Hoofdklasse B

Fortuna/Delta Logistiek A1 – KCC/SO natural A1
Het was een interessant duel in Delft, waarin KCC goed begon. De Capellenaren kwamen met 1-4 voor tegen de regerend veld- en zaalkampioen. Er brak echter een lastige fase aan, KCC kwam moeizaam tot kansen en Fortuna nam gretig het initiatief over. Beide ploegen zochten met 8-5 de kleedkamers op. De tweede helft golfde op en neer, waarbij het spel van de twee teams beduidend beter was dan dat van de eerste helft. KCC probeerde het wel, maar Fortuna was te sterk om de overwinning uit handen te geven. De crux lag dus in de eindfase eerste helft, daar had Fortuna de wedstrijd eigenlijk al gewonnen. (Uitslag: 18-15)

DSC A1 – PKC/SWKGroep A1
De Eindhovenaren begonnen goed aan de competitie met een overwinning op PKC. DSC is nooit echt in de problemen geweest, toen het eenmaal op 5-3 stond is de marge altijd rond de twee doelpunten gebleven. Twee keer kwamen de Papendrechters, die moeilijk onder de druk vandaan kwamen, terug tot één punt, maar daar stond telkens een snelle goal van DSC tegenover. Daarbij moesten doelpunten overigens vooral komen van Daan van Montfort en Coen Spoor. Al met al wel een overwinning zonder veel problemen, DSC maakt geen fout in de openingsronde. (Uitslag: 16-10)

Oranje Wit A1 – HKV/Ons Eibernest A1
De Dordtenaren begonnen verrassend goed aan de competitie met de grootste overwinning van het afgelopen weekeinde. De eerste helft bleven de Eibers nog wel redelijk in het spoor (10-7) van Oranje Wit, maar spannend maakten ze de wedstrijd nooit. Dat kwam door het gevarieerde aanvalsspel van de gastheren, bij wie Jarno Lichteveld en Djuna Seevinck sterk waren in de afronding. In de tweede helft liep de verliezend finalist van vorig jaar verder weg en kwam iedereen bij Oranje Wit tot scoren. De thuisploeg zal tevreden zijn, HKV/Ons Eibernest zal een tandje bij moeten schakelen. (Uitslag: 21-10)

DeetosSnel A1 – Nieuwerkerk A1
Nieuwerkerk begon sterk en met veel energie. Kansen werden gecreëerd en afgerond, al snel stond het 2-4. Toen DeetosSnel meer verdedigende druk ging geven, wist Nieuwerkerk niet hoe zij daarop moesten antwoorden. De Nieuwerkerkers scoorden de gehele eerste helft niet meer, waardoor de Dordtenaren orde op zaken konden stellen, 8-4. De meeste duels werden ook door de thuisploeg gewonnen. Het tweede bedrijf stond ook in het teken van de verdediging, DeetosSnel scoorde vier keer, Nieuwerkerk maakte er slechts twee. (Uitslag: 12-6)

Stand in de Junioren Hoofdklasse B:

  W P
1. Oranje Wit A1 1 2
2. DSC A1 1 2
3. DeetosSnel A1 1 2
4. Fortuna A1 1 2
5. KCC A1 1 0
6. PKC A1 1 0
7. Nieuwerkerk A1 1 0
8. HKV/Ons Eibernest A1 1 0
Datum: 11 september 2018 - 00:00 uur
Door: Redactie Korfbal.