Junioren Hoofdklasse Round-Up: Speelronde 1

Hoofdklasse A-jeugd

De junioren begonnen nerveus aan het nieuwe jaar. Weinig scores in deze eerste speelronde, een ronde van wennen en zoeken naar de automatismen. Het was ‘nieuwkomer’ KZ dat direct wist te verrassen tegen DOS’46 en Oranje Wit boekte de grootste overwinning van de week.

Hoofdklasse A

KZ/Thermo4U A1 – DOS’46 A1
KZ luisterde hun rentree in de Hoofdklasse op met een knappe overwinning op DOS’46. Hoewel de ploeg uit Nijeveen na vijf minuten met 3-0 voor stond, ging de wedstrijd gelijk op. Het schotpercentage van DOS’46 lag echter te laag om het verschil te maken, waardoor zij met 9-11 voorsprong de rust in gingen. Niks aan de hand voor de Koogers, die in de tweede helft direct langszij kwamen, 11-11. Daarna sloeg de thuisploeg zelfs een gaatje, DOS’46 kreeg geen grip op de doorbraak van KZ, resulterend in een 18-15 tussenstand. De Nijeveners probeerden het nog wel, maar de gelijkmaker zat er niet in. Een valse start of een goede les? DOS’46 zal beter voor de dag moeten komen, KZ kan tevreden terugkijken op hun eerste hoofdklassewedstrijd na twee jaar. (Uitslag: 18-17)

Unitas/Perspectief A1 – Groen Geel A1