Junioren Hoofdklasse Round-Up: Speelronde 12

Hoofdklasse A-jeugd

In beide Hoofdklassen stonden twee toppers op het programma, maar het spektakel kwam meer van de andere wedstrijden. Zo doet TOP belangrijke zaken tegen PKC en blijft de degradatiestrijd in Hoofdklasse B ook onverminderd spannend.

Hoofdklasse A

Fortuna/Delta Logistiek A1 – Oranje Wit A1
Verzekerd van de play-offs waren deze ploegen een week geleden en dat maakte dit affiche des te interessant. Hoe staat men er eigenlijk voor? Een echte tussentijdse test werd het echter niet, mede door het gemis van Bo Oppe. De aanvoerder van Oranje Wit A1 speelde mee bij het eerste, dat in strijd is om handhaving. De vakken bij de uitploeg waren daardoor flink gehusseld en het was zichtbaar wat onwennig allemaal. Fortuna profiteerde daarvan met scherpe, verdedigende druk en kon aanvallend veel herhalen. Goals vielen er alleen weinig in deze topper, bij rust stond het 10-6. Toen de Fortunezen er in de tweede helft 13-7 van maakten, leek de wedstrijd al gespeeld, maar aan de hand van Jop Brouwer – die echter nog twee belangrijke stippen miste – en Yannick Schild werd het toch 13-11. Bij de ploeg uit Delft waren het de dames, maar vooral Angelo van der Hout die sterk speelden. Zowel verdedigend als aanvallend was de spits belangrijk en zo kon Fortuna relatief eenvoudig de overwinning pakken. Daarmee nemen ze ook direct de koppositie over. Een belangrijke positie met het oog op het thuisvoordeel in de play-offs. (Uitslag: 20-16)

TOP/SolarCompleet A1 – PKC/SWKGroep A1