Junioren Hoofdklasse Round-Up: Speelronde 12

Hoofdklasse A-jeugd

Hoewel de laatste speelronde nog even op zich laat wachten, was dit eigenlijk al het weekend van 'de laatste kans.' LDODK moést winnen om nog te kunnen handhaven, hetzelfde gold eigenlijk ook voor PKC en DOS'46 doet toch weer mee om de kruisfinales na de winst op Dalto. Er gebeurde in ieder geval genoeg.

Hoofdklasse A

DOS’46 A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
De laatste kans voor DOS’46? Daar leek het wel op, want de Nijeveners waren gretig, al kwamen ze in de beginfase wel op achterstand, 1-4. Ze hadden moeite met de reboundkracht van Dalto. Beetje bij beetje kwam DOS’46 meer in de wedstrijd, via 4-4 werd het 8-6. Daarna ging Dalto er weer overheen en zo golfde het spel op en neer. Het doelpunt van Bonne Bus (9-12) vlak voor rust was een belangrijke, DOS’46 hield vertrouwen. Al snel in de tweede helft vonden ze de aansluiting met de ploeg uit Driebergen en het ging gelijk op tot 16-16. Maar Mart Vrielink – die een ijzersterke wedstrijd speelde – en Bus maakten het verschil. Drie doelpunten op rij voor DOS’46 was genoeg voor de overwinning. Het worden nog twee spannende, laatste weken. Dossie is nog steeds niet afgehaakt en Dalto had zich kunnen plaatsen voor de kruisfinales, maar laat dat na. (Uitslag: 20-17)

TOP/SolarCompleet A1 – Unitas/Perspectief A1