Junioren Hoofdklasse Round-Up: Speelronde 14

Hoofdklasse A-jeugd

Dit seizoensslot was er een voor in de boeken. Dalto kwam messcherp voor de dag tegen DOS'46, De Meeuwen en AVO speelden een hard, rechtstreeks duel om handhaving. Goed, de laatste speelronde zit erop, ook alle beslissingen zijn in de Hoofdklasse B gevallen!

Hoofdklasse A

Fortuna/Delta Logistiek A1 – Nieuwerkerk A1
De kampioen tegen degradant. Het verschil tussen beide ploegen was al vrij snel zichtbaar, toen Fortuna op 2-0 kwam en daarna de voorsprong langzaam uitbouwde. Mede door sterk reboundwerk konden de Fortunezen veel herhalen en makkelijk scoren. Het grootste gevaar van Nieuwerkerk ging uit van Mike de Ronde, iedere centimeter ruimte benutte hij met een doelpunt. Zo bleef de schade beperkt tot de rust (14-9), maar later in de tweede helft liep Fortuna helemaal weg van Nieuwerkerk. Farian de Roo nam het voortouw in deze laatste fase, waarin de thuisploeg een grote einduitslag op het bord kon zetten. Nieuwerkerk degradeert zonder een enkel punt, Fortuna gaat met een goed gevoel de play-offs in. (Uitslag: 30-14)

DSC A1 – Oranje Wit A1