Junioren Hoofdklasse Round-Up: Speelronde 14

Hoofdklasse A-jeugd

Dat was 'm weer, de laatste reguliere speelronde van het seizoen. De laatste beslissingen vielen in de Hoofdklasse A; de twee kruisfinalisten en de laatste degradant zijn bekend. De rest kon het seizoen lekker afsluiten of toewerken naar de kruisfinales.

Hoofdklasse A

TOP/SolarCompleet A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
Een salonremise? Hoewel beide ploegen dan geplaatst zouden zijn voor de kruisfinales, lag een gelijkspel niet voor de hand. Zoals Thijs van der Zaag al eerder aangaf, TOP ging voor niks anders dan de winst. Maar het was Dalto dat eerst op voorsprong kwam en een gat sloeg, 5-1. De Driebergenaren gingen echter statischer spelen, mede door de hoge druk van TOP. Met het verdedigend plan van de Sassemers was helemaal niks mis, Dalto had alle moeite met de hoge druk. Weinig scores dus bij rust (7-7) en ook in de tweede helft wilden de scores niet echt op gang komen. In eerste instantie lag het momentum wel bij TOP, zij kwamen op 11-9. En dat was het moment dat men had door moeten drukken, maar het niet deed. Dalto begon weer over meerdere schijven te scoren en draaide de wedstrijd om. Hoe graag TOP ook wilde, het dubbeltje valt weer – net als in de vorige ontmoeting – de verkeerde kant op. Over de inzet en het geduld hoeft TOP niet te klagen, maar het was net niet genoeg om er een gelijkspel uit te slepen. (Uitslag: 14-15)

DOS’46 A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1