Junioren Hoofdklasse Round-Up: Speelronde 3

Junioren Hoofdklasse Round-Up: Speelronde 3

Hoofdklasse A-jeugd

Natuurlijk stond dit weekend in het teken van het barre weer, maar ook van de gemiste kansen. Alle ploegen hadden moeite met de afronding, zelfs strafworpen werden veelvuldig gemist. Wel kon Dalto zich onderscheiden in de Hoofdklasse A, zij staan daar alleen bovenaan. In de Hoofdklasse B moeten DeetosSnel en DSC de koppositie delen na drie winstpartijen.

Hoofdklasse A

KZ/Thermo4U A1 – TOP/SolarCompleet A1
De Sassemers beginnen al aardig op stoom te raken. Na de grote overwinning een week geleden tegen AVO, werd KZ dit weekend ook met ruime cijfers aan de kant gezet. Op alle posities kon TOP veel aanvallende en verdedigende druk zetten, waar de Koogers gewoonweg geen antwoord op hadden. Het plan A werkte goed en TOP zou daar geen moment van afwijken. Ze stonden de gehele wedstrijd voor (8-13 bij rust) en lieten KZ geen enkel moment in de wedstrijd komen. De ploeg uit Koog aan de Zaan maakt al forse stappen als promovendus, maar weten nu ook dat ze er nog niet zijn. (Uitslag: 15-24)

DVO/Accountor A1 – DOS’46 A1
Tegen de verwachtingen in werd het toch een makkelijke middag voor DOS’46. Vanaf minuut één hebben ze de wedstrijd onder controle gehad. De druk werd opgevoerd en DVO werd gedwongen om moeilijke kansen te nemen. Bij vlagen kwam DVO er niet uit, al bleef het team nog wel enigszins in het spoor bij een tussenstand van 4-7. De tussensprint naar 4-10 besliste eigenlijk al de wedstrijd voor de thee. De gretigheid in de duels zorgden ervoor dat de thuisploeg dus maar vier keer kon scoren voor rust. De tweede helft was niet goed, al werd deze wel gewoon zakelijk uitgespeeld door DOS’46. Bij de Nijeveners kwamen alle spelers op het scoreformulier, terwijl DVO aanvallend totaal niet draaide: met een afondingspercentage van één op acht wordt het lastig om wedstrijden te winnen. (Uitslag: 10-15)

Unitas/Perspectief A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
Afgaande op het resultaat, leek het een eenvoudig klusje voor Dalto. Niets bleek minder waar, de eerste helft waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. Dalto haalde – zeker bij de herenkant – de doelpunten voornamelijk uit de één-tegen-één, Unitas – bij wie Sabine Verhoef erg zuiver schoot – was dodelijk bij de vrije ballen. Kort voor rust pakte Dalto toch een 10-12 voorsprong (een onehander en een schot van Manoek Anbeek) na een 10-10 gelijke stand. Die twee doelpunten kwamen hard aan voor de Harderwijkers, want na rust liepen de Driebergenaren over hun heen. Niet in scores, maar omdat Unitas slechts één goal maakte in de tweede helft. Aanvallend ging men andere dingen doen dan dat ze gewend zijn, waardoor het spel slordig werd. Dalto speelde weliswaar niet geweldig die tweede helft, maar gaat nu wel alleen aan kop in de Hoofdklasse A. (Uitslag: 11-20)

AVO A1 – Groen Geel A1
De Asser ploeg beleefde een bliksemstart en kwam met 6-1 voor. Eén vak haalde zelfs een aanvalspercentage van 80%, vier doelpunten uit vijf aanvallen dus. Groen Geel maakte veel foute keuzes in de verdediging en kon dat aanvallend moeilijk herstellen. Die voorsprong gaf AVO niet meer weg, al werd het nog wel spannend in het tweede bedrijf. AVO was minder efficiënt – er werden bijvoorbeeld nog drie stippen gemist – maar stonden er wel op het moment dat het moest: van 12-11 werd de wedstrijd toch beslist op 14-12. Opvallend is dat Groen Geel nu drie keer de wedstrijd heeft beëindigd met 14-12, deze keer staat de ploeg uit Wormer echter aan de verkeerde kant van de score. Een nederlaag die misschien niet echt nodig was geweest. (Uitslag: 14-12)

Stand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. Dalto A1 3 5
2. TOP A1 3 4
3. DOS'46 A1 3 4
4. Groen Geel A1 3 4
5. DVO A1 3 3
6. KZ A1 3 2
7. AVO A1 3 2
8. Unitas A1 3 0

 

Hoofdklasse B

DeetosSnel A1 – PKC/SWKGroep A1
Naar verwachting zou het een zwaar jaar worden voor DeetosSnel, maar de ploeg is vooralsnog ijzersterk begonnen aan de competitie met drie overwinningen. Makkelijk ging het niet tegen PKC, dat bijna een keer zo veel kansen creëerde als hun Dordtse opponent. De percentages van de Papendrechters waren echter niet om over naar huis te schrijven. Tel daar een vroege achterstand bij op, dan wordt het een lastige opgave tegen DeetosSnel. Uiteindelijk hielden de Dordtenaren het verdedigend dus goed dicht, waardoor het langzaam kon uitlopen. Wel kon PKC nog terugkomen van 10-5 naar 11-9, maar de aansluitingstreffer werd niet meer gemaakt. DeetosSnel mag blij zijn met de punten en PKC zal de percentages omhoog moeten krikken, dan volgen de punten ongetwijfeld. (Uitslag: 13-10)

Fortuna/Delta Logistiek A1 – HKV/Ons Eibernest A1
HKV/Ons Eibernest moet toch hebben gehoopt op een leuke stunt. Vorig jaar won de ploeg als enige (naast Oranje Wit) van Fortuna, dat later de dubbel pakte. Toch hadden de Fortunezen dit weekend weinig te vrezen. Snel werd er een voorsprong op het bord gezet doordat de juiste kansen werden geselecteerd: de thuisploeg kwam 5-1 en 6-2 voor. Heel even werd de wedstrijd gestaakt vanwege het noodweer, maar die break deed de Eibers weinig goed. Bij rust (11-2) was de wedstrijd natuurlijk al gespeeld, maar Fortuna speelde de tweede helft niet goed. Daardoor kon de formatie uit Den Haag de schade wat beperken met de ingevallen B-spelers. Een gevaar vormden ze niet meer, de punten bleven hoe dan ook in Delft. (Uitslag: 16-8)

DSC A1 – Nieuwerkerk A1
Net als DeetosSnel is DSC nog ongeslagen in deze Hoofdklasse B. Tegen Nieuwerkerk ging het de eerste tien minuten gelijk op, wel stonden de gasten telkens aan de goede kant van de score. Dat initiatief werd beloond met een voorsprong van twee doelpunten, door een goede aanvallende druk naar binnen. Het resulteerde in een 10-12 ruststand. De tweede helft moest DSC dus in de achtervolging, maar nadat beide ploegen hun eerste aanval direct verzilverden met een doelpunt, schakelde DSC minstens twee tandjes bij. Nieuwerkerk had direct na rust namelijk hun laatste doelpunt al gemaakt. DSC ging meer pressen en pakten snelle rebounds, Nieuwerkerk had moeite met het bereiken van de achterkant van de korf. Een kwartier voor tijd bracht Coen Spoor zijn ploeg middels een stip naast Nieuwerkerk en dat was het breekpunt van dit duel, met hard werken DSC trok hem door naar een overwinning. (Uitslag: 17-13)

Oranje Wit A1 – KCC/SO natural A1
De gehele wedstrijd had KCC weinig problemen met Oranje Wit. De Dordtenaren kwamen simpelweg tekort tegen de Capellenaren. KCC draaide lange aanvallen met veel kansen, omdat het in de rebound veel over had. Verdedigend stond het positioneel uitstekend in de korfzone, waardoor het spel van de gastheren ontregeld werd. Illustratief was ook dat Oranje Wit twee stippen miste in de eerste helft, het leidde tot een 1-7 ruststand. Verdedigend ging het dus ook niet verkeerd bij Oranje-Wit, aanvallend was er onmacht. Werk aan de winkel voor de verliezend veldfinalist van vorig jaar, KCC haalt de punten eenvoudig binnen. (Uitslag: 6-16)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. DeetosSnel A1 3 6
2. DSC A1 3 6
3. Fortuna A1 3 4
4. KCC A1 3 2
5. Oranje Wit A1 3 2
6. Nieuwerkerk A1 3 2
7. PKC A1 3 2
8. HKV/Ons Eibernest A1 3 0

 

Datum: 25 september 2018 - 00:00 uur
Door: Redactie Korfbal.