Junioren Hoofdklasse Round-Up: speelronde 4

Hoofdklasse A-jeugd

Oranje Wit staat na vier speelrondes alleen aan kop in Hoofdklasse A, Fortuna liet dure punten liggen in Eindhoven. Het biedt kansen voor DeetosSnel, dat eenvoudig afrekende met PKC. In Hoofdklasse B zijn er geen wijzigingen in de top drie, maar het blijft onderin billenknijpen.

Hoofdklasse A

DSC A1 - Fortuna/Delta Logistiek A1
Het was bijna een kopie van de ontmoeting tussen beide ploegen eerder dit jaar op het veld. Toen boog Fortuna een achterstand om en pakten ze een sneaky overwinning. Dit weekend ging het weer moeizaam bij Fortuna, zij stelden met een laatste krachtsinspanning nog een punt veilig. De Eindhovenaren toonden namelijk meer geduld en gretigheid in de eerste helft, al leidde dat tot slechts een minimale voorsprong bij rust: 11-10. Veelbelovend was het begin van de tweede helft, Fortuna kwam direct op 11-12. DSC herstelde, en behield lang een voorsprong van twee doelpunten. Tot zes minuten voor tijd ging dat goed, maar op 21-19 dook Fortuna de time-out in. Angelo van der Hout voorkwam vervolgens dat DSC zou gaan stunten. Twee loepzuivere afstandsschoten zorgden voor weer een comeback, de wedstrijd eindigde in 21-21. Daan van Montfort had de winnende nog in zijn handen, maar hij schoot zijn vrije bal tekort. DSC geeft dus weer een voorsprong weg, maar houdt er nu wel een punt aan over. Fortuna zal blij zijn dat het niet teveel schade heeft opgelopen. (Uitslag: 21-21)

TOP/SolarCompleet A1 - Nieuwerkerk A1