Junioren Hoofdklasse Round-Up: Speelronde 4

Hoofdklasse A-jeugd

Weinig verrassingen in de vierde speelronde bij de junioren, waar KCC de show stal met maar liefst 42 doelpunten. Het was een weekend van de ‘topaffiches’, bovenin wordt flink gestreden in beide Hoofdklassen; in de Hoofdklasse A zijn de verschillen miniem, in de Hoofdklasse B ontpopt DSC zich als de te kloppen ploeg.

Hoofdklasse A

DOS’46 A1 – AVO A1
Spanning in deze Drentse Derby was ver te zoeken, DOS’46 walste over AVO heen. De eerste minuten ging het stroef, op dat moment mochten de Assenaren ook genieten van een voorsprong, 1-3 en 2-4. Daarna ging het wel lopen bij de Nijeveners, met zes scores in zes aanvallen werd de stand omgebogen naar 8-4. DOS’46 pakte door, voor rust werd er nog een 15-7 stand op het bord gezet. In de tweede helft verslapte DOS’46 – met een uitblinkende Mart Middelkamp – niet en ging het rustig verder met scoren. Zo kwamen alle basisspelers minimaal twee keer tot scoren. AVO probeerde het wel, maar het haalde haar niveau niet en moest erkennen dat de tegenstander gewoon een klasse beter was. (Uitslag: 27-15)

Unitas/Perspectief A1 – TOP/SolarCompleet A1