Junioren Hoofdklasse Round-Up: Speelronde 4

Junioren Hoofdklasse Round-Up: Speelronde 4

Hoofdklasse A-jeugd

Weinig verrassingen in de vierde speelronde bij de junioren, waar KCC de show stal met maar liefst 42 doelpunten. Het was een weekend van de ‘topaffiches’, bovenin wordt flink gestreden in beide Hoofdklassen; in de Hoofdklasse A zijn de verschillen miniem, in de Hoofdklasse B ontpopt DSC zich als de te kloppen ploeg.

Hoofdklasse A

DOS’46 A1 – AVO A1
Spanning in deze Drentse Derby was ver te zoeken, DOS’46 walste over AVO heen. De eerste minuten ging het stroef, op dat moment mochten de Assenaren ook genieten van een voorsprong, 1-3 en 2-4. Daarna ging het wel lopen bij de Nijeveners, met zes scores in zes aanvallen werd de stand omgebogen naar 8-4. DOS’46 pakte door, voor rust werd er nog een 15-7 stand op het bord gezet. In de tweede helft verslapte DOS’46 – met een uitblinkende Mart Middelkamp – niet en ging het rustig verder met scoren. Zo kwamen alle basisspelers minimaal twee keer tot scoren. AVO probeerde het wel, maar het haalde haar niveau niet en moest erkennen dat de tegenstander gewoon een klasse beter was. (Uitslag: 27-15)

Unitas/Perspectief A1 – TOP/SolarCompleet A1
Ook TOP werkt al vroeg in het seizoen toe naar een behoorlijk niveau, dit weekend werd Unitas makkelijk opzij gezet. De Harderwijkers kwamen er niet aan te pas in de beginfase, de verdedigende druk van TOP was te hoog. De uitploeg kon aanvallend makkelijk de posities in het veld goed op elkaar laten aansluiten en de Sassemers kwamen dan ook snel 0-4 en 2-8 voor. Het stokte het wat tot aan de rust, maar daarna gooiden ze het gas er weer vol op; meteen na de thee werden in zes aanvallen vijf doelpunten gemaakt. Vooral de dames van TOP schoten met scherp, van de 22 goals kwamen er veertien van hen. Bij 5-15 was de wedstrijd gespeeld, TOP hoefde niet meer en Unitas werkte aan haar eigen aanvalsspel. Door deze winst staat TOP nu bovenaan en heeft Unitas nog geen punt gepakt na vier wedstrijden. Nog geen stress in Harderwijk, maar het zal op den duur wel de punten moeten gaan pakken. (Uitslag: 10-22)

KZ/Thermo4U A1 – DVO/Accountor A1
Wie kan en mag naar boven kijken? Die vraag stond centraal in dit duel tussen twee teams die eerder wisselende resultaten hebben geboekt. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, de eerste helft ging gelijk op. Aanvallend lieten beide ploegen zich van hun betere kant zien, KZ had veel druk naar binnen waar DVO moeite mee had, maar de Bennekommers zetten daar zelf prima aanvallend spel tegenover. Door twee goals van de scherpe Onno Bakker werd er toch met 11-9 gerust in plaats van 9-9. Daarmee deelden de Koogers een kleine tik uit, maar DVO herstelde zich in het eerste kwartier na rust, 14-15. Een korte, maar krachtige tussensprint van KZ leidde tot de 22-17, KZ was in deze fase bijzonder efficiënt. DVO kon niet meer aansluiten, de thuisploeg boekt een mooie overwinning.  (Uitslag: 22-19)

Groen Geel A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
Net als bij KZ – DVO een wedstrijd tussen twee ploegen die graag bovenin meedoen. Het was dan ook geen verrassing dat het gelijk opging in de eerste helft, die eindigde in 9-10. Waar Dalto veel drive naar binnen had, speelde Groen Geel op het schot. Het was echter Dalto dat elke keer op voorsprong kwam en Groen Geel dat achter de feiten aan liep. In de tweede helft verloor Dalto echter de scherpte in de afronding, getuige de slechts drie doelpunten na rust, ondanks het kansenoverwicht ten opzichte van Groen Geel. De ploeg uit Wormer kwam prima de kleedkamers uit met een goede Scott de Decker. Vier goals op rij waren voldoende om de wedstrijd om te draaien in het voordeel van Groen Geel. (Uitslag: 16-13)

Stand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. TOP A1 4 6
2. DOS'46 A1 4 6
3. Groen Geel A1 4 6
4. Dalto A1 4 5
5. KZ A1 4 4
6. DVO A1 4 3
7. AVO A1 4 2
8. Unitas A1 4 0


Hoofdklasse B

DeetosSnel A1 – DSC A1
Twee ongeslagen ploegen lijnrecht tegenover elkaar, een heerlijk affiche in de Hoofdklasse B. Beide ploegen maakten de verwachtingen ook meer dan waar, er gebeurde veel in Dordrecht. DSC nam het initiatief en kwam met 3-0 voor, tien minuten lang hielden zij DeetosSnel op de nul. De Eindhovenaren stonden de rest van de eerste helft ook telkens aan de goede kant van de score, mede dankzij Fabio van der Elzen, die - naast dat hij een karrevracht aan verdedigende rebounds pakte - ook nog zeven keer scoorde. In de tweede helft was het spelbeeld niet anders, DSC vergat de wedstrijd te ‘killen’ en gaf de 13-16 voorsprong weg: 16-16. DSC richtte zich nog een keer op en scoorde twee keer, maar er volgde een hectische slotfase. DSC baalde dat het in eerste instantie een stip tegen kreeg en DeetosSnel de 17-18 zag maken. Daarna hoopten de Dordtenaren op nóg een strafworp, maar die kreeg de ploeg dan weer niet en moest het genoegen nemen met een verlies. DSC haalt opgelucht adem en is nu de enige juniorenploeg die elke wedstrijd gewonnen heeft. (Uitslag: 17-18)

HKV/Ons Eibernest A1 – KCC/SO natural A1
Een monsterscore in Den Haag, KCC tikte zelfs de veertig doelpunten aan. Het was een combinatie van een matig HKV/Ons Eibernest en een goed aanvallend KCC, dat heel direct en gevarieerd speelde. Al na zes minuten stond het 1-10, het zou een lange middag worden voor de Eibers. Aan onehanders en prachtig uitgespeelde aanvallen geen gebrek bij de Capellenaren, over alle schijven werd gescoord en de gastheren hadden er geen antwoord op. Een pijnlijke nederlaag voor HKV/Ons Eibernest, dat op alle vlakken werd afgetroefd. (Uitslag: 15-42)

Nieuwerkerk A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Fortuna maakte dit weekend geen fout tegen Nieuwerkerk, de Delftenaren beleefden een vrij eenvoudige middag. Nieuwerkerk startte vooral verdedigend slordig, terwijl Fortuna daar juist verzorgd aanvalsspel tegenover zette. Omdat gedurende de eerste helft de klad erin kwam bij de Fortunezen en Nieuwerkerk zicht terugknokte, werd er ‘slechts’ gerust met 9-14. In de tweede helft werd direct de 10-14 binnengeschoten, maar dat schrok Fortuna niet af. De Delftenaren stelden orde op zaken, lieten bij vlagen leuk en goed korfbal zien en liepen snel uit. De score liep uiteindelijk zelfs nog hoog op, Nieuwerkerk was niet tegen Fortuna opgewassen. (Uitslag: 13-27)

Oranje Wit A1 – PKC/SWKGroep A1
Het lijkt er voorlopig op dat Nieuwerkerk en Oranje Wit moeten gaan strijden om de zesde plek, want PKC was afgelopen weekend de gelukkigste in het onderlinge duel met de Dordtenaren. Oranje Wit nam brutaal een 2-0 voorsprong, maar dat was het enige moment dat het van een voorsprong kon genieten. De rest van de wedstrijd stond PKC aan de goede kant van de score. In de tweede helft kwam Oranje Wit tot driemaal toe op één punt, maar de verdedigende druk van PKC was voldoende om de winst niet weg te geven. En dus blijft het een rode draad voor Oranje Wit; verdedigend gaat het goed, maar aanvallend is er nog werk aan de winkel. Er werden dit weekend weliswaar meer kansen gecreëerd, maar de open kansen zullen er wel in moeten om aanspraak te maken op een overwinning. PKC was effectiever en wint. (Uitslag: 10-14)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. DSC A1 4 8
2. Fortuna A1 4 6
3. DeetosSnel A1 4 6
4. KCC A1 4 4
5. PKC A1 4 4
6. Nieuwerkerk A1 4 2
7. Oranje Wit A1 4 2
8. HKV/Ons Eibernest A1 4 0

 

Datum: 2 oktober 2018 uur
Door: Redactie Korfbal.