Junioren Hoofdklasse Round-Up: Speelronde 5

Junioren Hoofdklasse Round-Up: Speelronde 5

Hoofdklasse A-jeugd

Enkel toppers in de Hoofdklasse A, in de Hoofdklasse B waren er nauwelijks verrassingen. De competities krijgen nu steeds meer vorm, de Hoofdklasse A ligt na dit weekend helemaal open. De Hoofdklasse B is minder spannend, daar maakt DSC de dienst uit.

Hoofdklasse A

TOP/SolarCompleet A1 – DOS’46 A1
De echte topper van het weekend werd gespeeld in Sassenheim. Op het veld was dat mooi terug te zien; twee goede ploegen maakten er een spannende strijd van, die clichématig leuk was voor de neutrale kijker. Alhoewel, de hele wedstrijd was eigenlijk een verdedigende houdgreep, waar de twee teams zich niet uit konden spelen. Alleen Melvin Spoelder ontsprong die dans met maar liefst twaalf doelpunten. Een beter voorbeeld was het onderlinge gevecht tussen Stan Postma en Mart Vrielink, zij hielden elkaar in evenwicht. DOS’46 stond de hele wedstrijd voor, maar kreeg het in de laatste tien minuten pas echt lastig. TOP kwam terug van 16-19 naar 19-19 en miste daarna zelfs een strafworp. DOS’46 strafte dat af met de 19-20, maar TOP egaliseerde 23 seconden voor tijd. Beide ploegen zullen een dubbel gevoel over hebben gehouden aan dit gelijkspel; TOP omdat het de laatste tien minuten echt beter was, DOS’46 omdat zij de wedstrijd niet eerder op slot gooiden. Zo blijft het spannend bovenin, niemand slaat een echt gat en dus ziet de concurrentie weer kansen. (Uitslag: 20-20)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – KZ/Thermo4U A1
Zowel Dalto als KZ konden profiteren van dat gelijke spel, maar KZ had dit weekend de betere vorm. Ze sloegen snel een klein gaatje, maar konden niet per se ver weg lopen. Sterker nog, nadat het na dertien minuten 3-6 stond, werd er door beide teams een kwartier lang niet gescoord. Uiteindelijk werd er gerust met een 7-10 tussenstand. De tweede helft begon veelbelovend, in drie minuten werd er zes keer gescoord (9-14). Dalto kon dat gaatje van de Koogers maar niet dichten. Op 13-16 mochten de Driebergenaren nog even hopen op een omslag, maar op dat moment trok KZ een enorme sprint. Van afstand waren ze ook niet te houden, met een gedisciplineerde verdediging en veel rake afstandsschoten (zeventien stuks) slaat KZ een goede slag. (Uitslag: 15-23)

DVO/Accountor A1 – Groen Geel A1
Ook DVO en Groen Geel kunnen ‘gewoon’ naar boven kijken. De start van de ploeg uit Wormer was echter niet goed en die van DVO juist wel. De toppers van Groen Geel, bijvoorbeeld Scott de Decker, speelden goed, maar overall waren de Bennekommers een maatje te groot. Het leidde tot een 12-7 ruststand. Daarna kwam Groen Geel nog een keer terug tot vier verschil en kon het wellicht doordrukken, maar door twee schoten van afstand van Daan Dijkstra was het verschil definitief. DVO liep steady uit naar een ruime voorsprong. Of de uitslag geflatteerd is of niet, DVO bleef scoren, terwijl Groen Geel stokte. De competitie ligt nu dus weer helemaal open. (Uitslag: 24-14)

AVO A1 – Unitas/Perspectief A1
Zelfs AVO – dat nu zevende staat – zou nog ver naar boven kunnen kijken. Toch zal de ploeg al erg content zijn met deze overwinning an sich. Het was een goede wedstrijd van AVO, verdedigend sterk en aanvallend kon men in de flow komen. De combinatie van scherpe afronding en overwicht in de rebound maakte het verschil. Lisa Mulder scoorde zeven keer en daarnaast lagen de percentages enorm hoog, dat zorgde voor een 9-4 ruststand. Deze voorsprong voor AVO werd in de tweede helft alleen maar uitgebreid. Een zure nederlaag voor Unitas, dat nu wel in de problemen komt zonder punten. AVO doet het goed, maar zal nog meer punten moeten pakken wil het boven de rode streep komen te staan. (Uitslag: 25-11)

Stand in de Hoofdklasse A: 

  W P
1. TOP A1 5 7
2. DOS'46 A1 5 7
3. Groen Geel A1 5 6
4. KZ A1  5 6
5. DVO A1  5 5
6. Dalto A1  5 5
7. AVO A1 5 4
8. Unitas A1  5 0


Hoofdklasse B

DSC A1 – HKV/Ons Eibernest A1
Eigenlijk kon je spreken van een ongelijke strijd, de koploper tegen de rode lantaarndrager. DSC kende totaal geen problemen en legde een goede eerste helft op de mat. Hier en daar was het nog wel wat onrustig, maar door een goed percentage werden de scores toch gehaald. In de tweede helft werd het wat slordiger. De Eindhovenaren wilden richting de dertig goals, maar daarvoor werden aan het einde teveel kansen gemist. HKV/Ons Eibernest deed wat het kon, maar miste de kwaliteit om er een spannende wedstrijd van te maken. (Uitslag: 28-11)

PKC/SWKGroep A1 – Nieuwerkerk A1
Nieuwerkerk moet het blijkbaar niet van de start hebben, net als tegen Fortuna begon het deze keer tegen PKC zwak. Verdedigend werd er nauwelijks druk gezet en aanvallend was er onmacht. De Papendrechters konden excelleren en wisten de korf makkelijk te vinden. Bij een ruststand van 16-3 was de wedstrijd natuurlijk al gespeeld, maar in de tweede helft stond er een ander Nieuwerkerk in het veld. Het gat met PKC was te groot, maar de schade werd toch beperkt na een helft vol werklust. PKC zal blij zijn met de eerste helft en de punten, maar zal kritisch kijken naar de tweede helft. Nieuwerkerk moet volgende week in de degradatiekraker bij de les blijven, wil het de punten pakken tegen HKV/Ons Eibernest. (Uitslag: 21-12)

Fortuna/Delta Logistiek A1 – Oranje Wit A1
Vorig jaar nog een regelrechte topper, nu zijn de kaarten heel anders geschud. Fortuna overtuigde misschien nog niet, maar wint haar wedstrijden wel en staat zodoende gewoon op een tweede plek. Tegen Oranje Wit speelden de Fortunezen zakelijk. De Dordtenaren hadden goede kansen de achterstand te verkleinen, maar gingen toch met een 8-5 achterstand de kleedkamers in. Na rust werd er twaalf minuten niet gescoord en dan kan je de punten tegen Fortuna wel vergeten. De drive was weg, Fortuna kon in de tweede helft snel en makkelijk het verschil maken. Aanvallend zal het wel anders moeten bij Oranje Wit, de scores vallen de laatste weken niet makkelijk. (Uitslag: 19-8)

KCC/SO natural A1 – DeetosSnel A1
De doelpunten vielen ook moeizaam in Capelle aan den IJssel, voor de neutrale kijker was dit geen leuke pot om te zien. Verdedigend stond KCC heel sterk, DeetosSnel nam geforceerde schoten, had geen rebound en dus leidde dit tot veel eenschotsaanvallen. Door dat reboundoverwicht kon de thuisploeg blijven herhalen in de aanval, met name Willem Slappendel werkte zich in de korfzone te pletter. Na veel schoten valt er altijd wel een in en daarom stond KCC lang voor. DeetosSnel bleef eraan hangen, maar Lucas Visser bleek als invaller goud waard voor KCC. In korte tijd forceerde hij een strafworp en maakte zelf nog een doelpunt. De winst gaat naar KCC, en dit verlies komt na vorige week nog wat harder aan bij DeetosSnel. Twee keer dichtbij, maar twee keer geen punten. (Uitslag: 12-9)

Stand in de Hoofdklasse B: 

  W P
1. DSC A1 5 10
2. Fortuna A1  5 8
3. KCC A1 5 6
4. DeetosSnel A1 5 6
5. PKC A1 5 6
6. Nieuwerkerk A1 5 2
7. Oranje Wit A1 5 2
8. HKV/Ons Eibernest A1 5 0
Datum: 9 oktober 2018 uur