Junioren Hoofdklasse Round-Up: Speelronde 5

Hoofdklasse A-jeugd

Enkel toppers in de Hoofdklasse A, in de Hoofdklasse B waren er nauwelijks verrassingen. De competities krijgen nu steeds meer vorm, de Hoofdklasse A ligt na dit weekend helemaal open. De Hoofdklasse B is minder spannend, daar maakt DSC de dienst uit.

Hoofdklasse A

TOP/SolarCompleet A1 – DOS’46 A1
De echte topper van het weekend werd gespeeld in Sassenheim. Op het veld was dat mooi terug te zien; twee goede ploegen maakten er een spannende strijd van, die clichématig leuk was voor de neutrale kijker. Alhoewel, de hele wedstrijd was eigenlijk een verdedigende houdgreep, waar de twee teams zich niet uit konden spelen. Alleen Melvin Spoelder ontsprong die dans met maar liefst twaalf doelpunten. Een beter voorbeeld was het onderlinge gevecht tussen Stan Postma en Mart Vrielink, zij hielden elkaar in evenwicht. DOS’46 stond de hele wedstrijd voor, maar kreeg het in de laatste tien minuten pas echt lastig. TOP kwam terug van 16-19 naar 19-19 en miste daarna zelfs een strafworp. DOS’46 strafte dat af met de 19-20, maar TOP egaliseerde 23 seconden voor tijd. Beide ploegen zullen een dubbel gevoel over hebben gehouden aan dit gelijkspel; TOP omdat het de laatste tien minuten echt beter was, DOS’46 omdat zij de wedstrijd niet eerder op slot gooiden. Zo blijft het spannend bovenin, niemand slaat een echt gat en dus ziet de concurrentie weer kansen. (Uitslag: 20-20)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – KZ/Thermo4U A1