Junioren Hoofdklasse Round-Up: speelronde 6

Hoofdklasse A-jeugd

Het was niet het weekend van de meeste doelpunten, maar onder die herfstige omstandigheden is het de junioren vergeven. De ploegen hebben er desalniettemin een mooi weekend van gemaakt. Weinig scores, veel spannende wedstrijden.

Hoofdklasse A

Unitas/Perspectief A1 - Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
Op een goede dag zou Unitas kunnen stunten. Die goede dag hadden ze tegen Dalto. Sabine Verhoef zette de toon met drie doelpunten en zij bracht Unitas op 5-3 tegen de koploper. Dalto, dat in eerdere wedstrijden zo overtuigde, kwam niet onder de verdedigende druk van Unitas uit. De eerste helft kende sowieso weinig scores, want ook de thuisploeg had moeite met scoren. De voorsprong bleef wel behouden; 6-4, 7-5 naar 8-6 bij rust. Van direct herstellen in de tweede helft was geen sprake, Unitas bouwde haar voorsprong juist uit naar 10-6. De Driebergenaren kwamen serieus in de problemen en de enige oplossing leek het aanvallend wisselen. Aanvankelijk had het ook succes, ze kwamen terug tot 11-9. Op tijd was het Mike van Boven die Unitas weer wat lucht gaf, hij zorgde voor 13-9. Een stunt was in de maak, want Dalto werd volledig afgeschminkt. Normaal gesproken vallen de doelpunten makkelijk, maar tegen Unitas even niet. Daardoor lopen ze averij op, maar krijgen ze volgende week alweer de kans om zich te revancheren tegen de concurrent, het nog ongeslagen TOP. Unitas mag uiterst tevreden zijn over deze prestatie, de overwinning past binnen hun mooie seizoenstart. (Uitslag: 15-11)

ZKV A1 - LDODK/Rinsma Fashion A1