Junioren Hoofdklasse Round-Up: speelronde 6

Junioren Hoofdklasse Round-Up: speelronde 6

Hoofdklasse A-jeugd

Het was niet het weekend van de meeste doelpunten, maar onder die herfstige omstandigheden is het de junioren vergeven. De ploegen hebben er desalniettemin een mooi weekend van gemaakt. Weinig scores, veel spannende wedstrijden.

Hoofdklasse A

Unitas/Perspectief A1 - Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
Op een goede dag zou Unitas kunnen stunten. Die goede dag hadden ze tegen Dalto. Sabine Verhoef zette de toon met drie doelpunten en zij bracht Unitas op 5-3 tegen de koploper. Dalto, dat in eerdere wedstrijden zo overtuigde, kwam niet onder de verdedigende druk van Unitas uit. De eerste helft kende sowieso weinig scores, want ook de thuisploeg had moeite met scoren. De voorsprong bleef wel behouden; 6-4, 7-5 naar 8-6 bij rust. Van direct herstellen in de tweede helft was geen sprake, Unitas bouwde haar voorsprong juist uit naar 10-6. De Driebergenaren kwamen serieus in de problemen en de enige oplossing leek het aanvallend wisselen. Aanvankelijk had het ook succes, ze kwamen terug tot 11-9. Op tijd was het Mike van Boven die Unitas weer wat lucht gaf, hij zorgde voor 13-9. Een stunt was in de maak, want Dalto werd volledig afgeschminkt. Normaal gesproken vallen de doelpunten makkelijk, maar tegen Unitas even niet. Daardoor lopen ze averij op, maar krijgen ze volgende week alweer de kans om zich te revancheren tegen de concurrent, het nog ongeslagen TOP. Unitas mag uiterst tevreden zijn over deze prestatie, de overwinning past binnen hun mooie seizoenstart. (Uitslag: 15-11)

ZKV A1 - LDODK/Rinsma Fashion A1
Daar zijn de punten dan eindelijk voor de Zaandammers. Ze hebben er lang op moeten wachten en hard voor moeten vechten. Ook deze wedstrijd kregen ze het niet cadeau. Het leek een makkelijke middag te worden voor ZKV, nadat ze met 7-1 voorkwamen. LDODK, ook nog puntloos, probeerde aan te haken en dat lukte omdat ZKV de strijd aan ging in plaats van dat zij bleven korfballen. Ook de Friezen zijn naarstig op zoek naar de eerste punten en door middel van hun vechtlust werd het weer een echte wedstrijd. Het laatste kwartier had de Zaanse formatie de boel echter weer op de rit. De dames begonnen ook mee te scoren en daardoor haalde ZKV haar eerste overwinning binnen. Het ging moeizaam, maar ze zijn van de ‘nul’ af. Als er een dag was voor LDODK om punten te pakken, dan was dat deze keer wel. (Uitslag: 17-16)

DOS’46 A1 - Nieuwerkerk A1
Het verlies van Dalto zal in Nijeveen hartelijk zijn ontvangen, DOS’46 kan daardoor voorzichtig weer de aansluiting gaan vinden bij de top. Eerst zelf de punten dan maar binnen halen tegen Nieuwerkerk en dat bleek nog geen makkelijke opgave. Mede door twee strafworpen van Bart Huijser kwam Nieuwerkerk op 0-4. Een valse start van DOS’46, maar na de 3-6 ging het mis gaat het mis bij Nieuwerkerk. De Nijeveners draaiden de rollen om bij 7-6. Het gas ging erop, vooral bij de DOS-dames. Uiteindelijk zou elke dame minimaal drie doelpunten noteren. De thuisploeg sloeg een beslissend gat vlak voor rust (11-7) en daardoor konden ze wat vrijer korfballen in de tweede helft. De voorsprong werd namelijk geleidelijk uitgebouwd naar 20-12. Nieuwerkerk keek de gehele tweede helft tegen een achterstand aan en ze kregen maar geen vat op het spel van DOS’46. Nieuwerkerk kon een ruime nederlaag niet voorkomen, maar dat had niet gehoeven op basis van de eerste helft. (Uitslag: 25-16)

TOP/SolarCompleet A1 - DVO/Accountor A1
Herfstige omstandigheden natuurlijk ook in Sassenheim, waar TOP weinig problemen kende met een gehavend DVO. Alhoewel, de eerste helft kwam de thuisploeg moeilijk onder de druk van de Bennekommers vandaan. Wel bleef het geduldig spelen waardoor de aanvallen goed werden opgezet, terwijl DVO het meer moest hebben van stippen en vrijeballen. Het resulteerde in een 8-4 ruststand. In de tweede helft veranderde qua spelbeeld niet veel, maar viel het lage schotpercentage van DVO wel op. En als TOP dan ook nog een groot reboundoverwicht heeft, dan wordt het lastig. TOP kon blijven herhalen en doelpunten maken, bij DVO misten ze de echte overtuiging om een goed resultaat af te dwingen. TOP doet haar plicht en staat nu alleen bovenaan. (Uitslag: 21-12)

Hoofdklasse B

Oranje Wit A1 - KCC/SO natural A1
Twee keer dichtbij, maar het zat deze week niet mee voor KCC. Doordeweeks werd er gelijkgespeeld - Groen Geel maakte in de laatste secondes de 15-15 - en Oranje Wit won in het weekend met miniem verschil. Er had echter meer ingezeten voor de Capellenaren die in hoog tempo speelden, de hele wedstrijd ging het gelijk op. Het haperde bij de Dordtenaren en dat kwam voornamelijk omdat de ploeg onrustig speelde in de aanval. Door een scherpe Yannick Schild bleef Oranje Wit wel in de wedstrijd. Nadat KCC in de eerste helft telkens op voorsprong stond, nam Oranje Wit dat initiatief over in de tweede helft. Richting het einde van de wedstrijd sloegen ze zelfs een gat van drie doelpunten, ze waren simpelweg wat daadkrachtiger. Die achterstand kon KCC niet meer goed maken, hoewel het nog wel spannend werd bij 20-19. Oranje Wit antwoordde direct met de 21-19 van Bo Oppe en daarmee was de overwinning voor de Dordtenaren ook meteen binnen. Geen beloning voor KCC na een sterk teamoptreden. (Uitslag: 22-21)

DSC A1 - PKC/SWKGroep A1
Kan DSC de aansluiting houden met de top, of pakt PKC belangrijke punten voor lijfsbehoud? De start was in ieder geval voor de uitploeg, maar PKC kon niet echt uitlopen. DSC hing aan het elastiek, maar gaf veel doelpunten weg in en rond de korfzone. De 9-11 ruststand was een logisch gevolg. In de tweede helft richtten de Eindhovenaren zich op; ze waren rustiger in de aanval en kwamen terug tot 11-11. Het was erop en erover. Op 16-13 en 17-14 konden ze de wedstrijd zelfs in het slot gooien door het verschil op vier te zetten, maar ondanks de vele kansen deed DSC dat niet. In de resterende acht minuten kwam PKC terug op basis van individuele kwaliteit. Uiteindelijk koos de thuisploeg ervoor om de wedstrijd rustig uit te spelen in de laatste minuut. Tycho Brink - die de hele wedstrijd al goed stond te rebounden - pakte ook in die aanval weer drie rebounds, maar een doelpunt viel niet. Overall gezien is de 17-17 ook een terecht gelijkspel, maar beide ploegen schieten er weinig mee op. (Uitslag: 17-17)

Fortuna/Delta Logistiek A1 - Vitesse A1
Ze krijgen veel complimenten voor de spelopvatting, maar punten levert het tot dusver nog niet op. Vitesse is als enige nog puntloos in deze competitie. Tegen Fortuna kwam daar geen verandering in, niemand lijkt de ploeg uit Delft te kunnen stoppen. Het  weerhield Vitesse er niet van om er een leuke wedstrijd van te maken. Beide ploegen legden veel energie in hun spel waardoor het nooit saai werd. Fortuna haalde direct voor de rust uit, mede door twaalf damesdoelpunten was het 20-9 bij rust. Na rust waren de ogen gericht op één man, Merijn Sevenhuijsen. Niet te kloppen in de rebound en daar voegde hij nog negen doelpunten aan toe. In totaal scoorde Fortuna 34 keer, wederom een productieve wedstrijd waarin een hoog percentage werd gehaald aan Delfste zijde, terwijl Vitesse zichzelf qua scores te kort deed door zes stippen en zes vrije ballen te missen. De punten blijven uit, maar de ploeg maakt mooie stappen. (Uitslag: 34-14)

DeetosSnel A1 - Groen Geel A1
DeetosSnel blijft in het spoor van de koplopers Oranje Wit en Fortuna. Groen Geel zal eerder naar beneden moeten kijken dan naar boven, want het had in de tweede helft geen kans tegen deze ploeg uit Dordrecht. DeetosSnel kwam goed uit de startblokken en nam gelijk het heft in handen. Romi Vink blonk in deze fase uit, binnen tien minuten had ze er al drie inliggen. De Wormers bleven in de eerste helft nog bij door de vele strafworpen en met een 9-8 ruststand zou het in de tweede helft nog alle kanten op kunnen. Maar het werd eenrichtingsverkeer. De verdedigende fouten werden er in het tweede bedrijf uit gehaald bij DeetosSnel, waardoor Groen Geel nog maar één keer tot scoren kwam. Met een doelpunt in een helft, dan ga je geen wedstrijden winnen. Een ijzersterke tweede helft van DeetosSnel levert de overwinning op. (Uitslag: 17-9)

Spelers, coaches en scheidsrechters, geef elkaar de hand tijdens de Week van de Scheidsrechter (7 – 15 oktober)! #scheidsbedankt

Datum: 10 oktober 2017 - 14:00 uur
Door: Redactie Korfbal.