Junioren Hoofdklasse Round-Up: Speelronde 6

Junioren Hoofdklasse Round-Up: Speelronde 6

Hoofdklasse A-jeugd

Het gaat werkelijk alle kanten op in de Hoofdklasse A, DOS'46 A1 maakte echter geen fout en gaat nu aan kop in de competitie. In de Hoofdklasse B stond er zowel een topper als een degradatiekraker op het programma. Er gebeurde weer genoeg bij de junioren.

Hoofdklasse A

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – TOP/SolarCompleet A1
Dat de competitie alle kanten op kan, bewijst ook deze wedstrijd maar weer eens. TOP leek het de laatste weken aardig op de rit te hebben, terwijl Dalto wat schommelde in de prestaties. Dit weekend dicteerde een hardwerkend en goed spelend Dalto echter de wedstrijd. Qua scores ging het nog lang gelijk op, tot aan de rust (7-6) was er nog niks aan de hand en ook daarna was het stuivertje wisselen tot 11-10. Daarna liepen de geel-zwarten weg bij de Sassemers naar 16-10. Bij TOP zat het hem vooral in de discipline en de ploeg zal moeten oppassen dat het niet in herhaling treedt. Vorig jaar miste de ploeg namelijk ook de nodige discipline, deze wedstrijd is in ieder geval een waarschuwing. Dalto komt op gelijke hoogte met TOP en sluit weer bovenin aan. (Uitslag: 16-11)

Groen Geel A1 – DOS’46 A1
Waar TOP vergeet door te drukken in de competitie, pakt DOS’46 wel de volle buit. Vanzelf ging het allemaal niet, na een kwartier stond er een schamele 4-2 op het scorebord. DOS’46 nam een time-out om de boel wakker te schudden, en met succes. Het begon te lopen en de rust viel eigenlijk op een verkeerd moment voor de ploeg uit Nijeveen, dat in de flow zat: 6-11. Als het direct na de thee 6-12 wordt, lijkt het duel klaar. Groen Geel herpakte zich en schoot zichzelf knap terug in de wedstrijd. Het gaatje bleef hangen op vier, maar vlak voor tijd kwam Groen Geel met drie treffers op rij toch terug tot 16-17. Door een mooie doorloopbal van Silke Wolters werd de wedstrijd dan toch beslist. Zodoende gaat DOS’46 nu alleen aan kop, maar is het verschil met de nummer zes Groen Geel nog altijd maar drie punten. (Uitslag: 16-18)

DVO/Accountor A1 – AVO A1
Hoewel er wat wisselende resultaten tussen zitten, begint DVO aardig in vorm te raken. Het was in de eerste helft misschien wat tam en voorspelbaar, maar de Bennekommers wisten toch een ruime uitslag neer te zetten. Omdat AVO veelvuldig trefzeker was via de dames kon het nog op voorsprong komen in de eerste helft, maar zette in twee minuten de 7-9 achterstand om in een 10-9 ruststand. In de tweede helft zat er meer actie in, zocht de thuisploeg de betere kansen en haalden een goed schotpercentage. De ploeg scoorde maar liefst zeventien keer, terwijl AVO niet kon bijblijven in dat scoringsgeweld. Het moest van de dames komen, uiteindelijk werd er maar door één heer gescoord. Geen man overboord in Assen, maar de ploeg kan het zich niet permitteren verder achter te lopen op de concurrentie. (Uitslag: 27-17)

KZ/Thermo4U A1 – Unitas/Perspectief A1
Voor Koog Zaandijk is de overwinning nooit in gevaar geweest. Hoewel Unitas nog op een 0-1 voorsprong kwam en KZ daar een beetje verrast door leek, nam KZ de wedstrijd al snel over en de marge van drie à vijf doelpunten werd nooit groter. De ploeg uit Harderwijk speelde slim, pakte veel rebounds, maar kon simpelweg niet opboksen tegen de (individuele) kwaliteit van KZ. Pas op het einde konden de Koogers wat weglopen, nadat Robbert Molenaar sterk inviel na een time-out. De uitslag is dan wellicht wat geflatteerd, maar de individuele kwaliteiten hebben bij KZ de doorslag gegeven. Dus weer geen punten voor Unitas, maar er is nog tijd. KZ doet goede zaken voor de strijd om de kruisfinales. (Uitslag: 20-14) 

Stand in de Hoofdklasse A: 

  W P
1. DOS'46 A1 6 9
2. KZ A1  6 8
3. Dalto A1 6 7
4. DVO A1 6 7
5. TOP A1  6 7
6. Groen Geel A1  6 6
7. AVO A1 6 4
8. Unitas A1  6 0


Hoofdklasse B

DSC A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Ondanks de magere uitslag was het een mooie wedstrijd om te zien, die ging tussen de nummers één en twee van de competitie. Overall leek DSC de eerste helft wat beter, maar Fortuna bleef dankzij Jimmy Swikker op de been, de Eindhovenaren kregen geen grip op hem. Het resulteerde in een 11-9 ruststand. De tweede helft werd vooral een verdedigende wedstrijd, waarbij de Fortunezen hun tegenstanders naar de buitenkant drukte en DSC het overwicht in de rebound had. De scores gingen gelijk op, maar de 13-14 voor de poeg uit Delft leek een wake-up call. Na twee doelpunten van DSC moést Daan van Montfort de wedstrijd twee minuten voor tijd wel beslissen via een strafworp, maar hij faalde vanaf de stip. In de daaropvolgende aanval was het wel raak voor Fortuna, waardoor de punten werden verdeeld in een wedstrijd die eigenlijk geen verliezer kende. (Uitslag: 15-15)

DeetosSnel A1 – Oranje Wit A1
In deze Dordtse Derby had Oranje Wit zich een andere start voorgesteld, maar toch stond het na een kwartier 7-0 voor DeetosSnel. Een bliksemstart voor ‘de thuisploeg’, die Oranje Wit wel beetje bij beetje zagen terugkomen. Na een kleine omzetting – de heren wisselden van tegenstander – in de verdediging ging het echter beter en was er in de rust nog weinig over van de ruime tussenstand, 12-9. Na rust zetten de oranje-witten door en komen zelfs 13-14 voor, maar hielden dat niet de hele tweede helft vol. DeetosSnel stelde namelijk orde op zaken met Sven Golz, die met een aantal belangrijke doelpunten de wedstrijd besliste. De nederlaag zal hard aankomen voor Oranje Wit, DeetosSnel kan nog steeds naar boven kijken. (Uitslag: 21-18)

KCC/SO Natural A1 – PKC/SWKGroep A1
Ook de Papendrechters blijven het goed doen. De twee punten had PKC weliswaar te danken aan een sterke slotfase, want de eerste 45 minuten had KCC de overhand en stond het bij rust met 11-10 voor. In het tweede bedrijf vielen de doelpunten echter niet meer bij de Capellenaren, ze scoorden nog maar vier keer. Op die manier kon PKC de 14-11 achterstand omzetten in een 15-19 overwinning. In die slotfase werd het te statisch bij KCC, waardoor ze geforceerd gingen spelen. Bovendien viel Willem Slappendel nog uit met een blessure. Veel tegenslagen voor KCC en PKC speelde het aan de andere kant gewoon goed uit. Ze verzaakten de hele wedstrijd niet en namen de twee punten mee naar huis. (Uitslag: 15-19)

HKV/Ons Eibernest A1 – Nieuwerkerk A1
De degradatiekraker uit de Hoofdklasse B, HKV/Ons Eibernest tegen Nieuwerkerk. Maar van spanning was eigenlijk geen sprake, Nieuwerkerk startte scherp en gaf verdedigend veel druk, de Eibers kwamen er niet aan te pas, 0-5. Toen zij eenmaal ook op het scorebord kwamen, werd het nog even interessant omdat HKV/Ons Eibernest op twee doelpunten verschil kwam. Nieuwerkerk sloeg echter nog voor rust een gat en ging met 7-13 de kleedkamers in. De uitploeg kwam verder ook nooit in de problemen, omdat Bart Huijser, Max de Vries en Melissa van der Velde met respectievelijk zeven, zes en vijf goals enorm op dreef waren. Een uitstekende prestatie van Nieuwerkerk. (Uitslag: 15-25)

Stand in de Hoofdklasse B: 

  W P
1. DSC A1 6 11
2. Fortuna A1  6 9
3. DeetosSnel A1 6 8
4. PKC A1 6 8
5. KCC A1 6 6
6. Nieuwerkerk A1 6 4
7. Oranje Wit A1 6 2
8. HKV/Ons Eibernest A1 6 0
Datum: 16 oktober 2018 uur
Door: Redactie Korfbal.nl