Junioren Hoofdklasse Round-Up speelronde 7

Junioren Hoofdklasse Round-Up speelronde 7

Hoofdklasse A-jeugd

Helaas werden er door de ijzel twee wedstrijden minder gespeeld, maar dat maakte het niet direct een onaantrekkelijke speelronde. OKO/Bies verraste in Hoofdklasse A, in Hoofdklasse B had Fortuna/Delta Logistiek een briljante inhaalslag. Ook in het nieuwe jaar legden de junioren geweldige prestaties op de mat.

Hoofdklasse A

OKO/Bies A1 - Groen Geel A1
Een ploeg die strijdt tegen degradatie tegen een ploeg die strijdt voor een play-off ticket. Maar de gedeelde nummer een van de competitie werd totaal overrompeld door OKO/Bies. Werkelijk alles lukte en klopte bij de Groningers: er werd strijd geleverd, elke bal vloog erin, Groen Geel kwam er aanvallend niet aan te pas door een sterke verdediging en Henk Kramer had nog een hard blok in huis. De Wormers, die zonder overtuiging speelden, kregen geen grip op een ontketend OKO/Bies, dat na de 4-3 wegliep naar 13-3. Vervolgens scoorden ze nog negen doelpunten voor rust, 22-8 is een ongekende ruststand. De tweede helft werd dan wel gewonnen door Groen Geel (9-13), maar het geloof zat er al lang niet meer in. Daardoor mocht Anne Zuiderveld zijn productie opschroeven naar elf doelpunten en was Rianne Snip, van een blessure teruggekeerd, ook trefzeker met zeven doelpunten. Een heerlijke, maar vooral belangrijke overwinning voor OKO/Bies. (Uitslag: 31-21)

DVO/Accountor A1 - AW.DTV A1
Een verdedigende wedstrijd, hoewel DVO een flitsende start had van 4-1. Ze hadden de overhand, maar door een scherp schietende Margot Wiegerink bleven de Amsterdammers in het spoor en kwamen tot twee maal toe voor in de eerste helft (7-8). De ploeg uit Bennekom korfbalde zichzelf daarna naar een voorsprong van vier doelpunten verschil, maar vlak voor rust was het Max Waterhout die onder hoge druk de 12-9 maakte met een buzzerbeater. Een achterstand van drie doelpunten is te overbruggen, maar het zat er deze keer gewoon niet in voor AW.DTV. De groen-witten waren beter en hadden de wedstrijd onder controle. In de eerste helft was het veredigend nog wat slordig, maar ook dat punt werd aangescherpt in de tweede helft. De hoofdstedelingen moesten het hebben van individuele klasse, maar dat bleek te weinig om een punt te pakken tegen DVO. (Uitslag: 24-17)

KZ/Hiltex A1 - AVO A1
Na een moeizame periode voor Koog Zaandijk was de scherpte er in het nieuwe jaar wel. Er was vertrouwen, vechtlust en veel energie. Zij hadden het initiatief, maar AVO bleef de eerste helft gewoon netjes bij. Het was stuivertje wisselen, al leefden de Kogers vlak voor rust heel even op, van 10-10 liep het uit naar 13-10. Na rust kreeg de Asser ploeg weer een klap te verwerken, het werd direct 14-10. Opgeven kwam echter niet in het AVO-woordenboek voor en na de 15-11 werd de ommekeer ingezet. Dit was het moment voor Marlou Kuiper om haar team bij de hand te nemen. Ze speelde subliem, produceerde negen doelpunten – waaronder een onehander vanaf de zijlijn als buzzerbeater – en nam anderen mee in haar sterke spel. Met nog acht minuten te gaan waren de rollen al compleet omgedraaid; AVO stond met 17-19 voor. KZ heeft gestreden, maar de punten zitten er ook in het nieuwe jaar voorlopig nog niet in. (Uitslag: 18-21)

Hoofdklasse B

KCC/SO natural A1 - Fortuna/Delta Logistiek A1
Opnieuw heeft KCC zich van haar beste kant laten zien, maar uiteindelijk was het – verrassend genoeg – niet voldoende. De ploeg uit Capelle aan den IJssel begon alleraardigst en speelde een prima eerste helft. Julian Middelkoop speelde ijzersterk, getergd dat-ie is nadat hij niet geselecteerd werd voor Oranje U19. Ook Timo van Dieren en Anouk Edens hadden een belangrijke bijdrage in de 16-13 voorsprong bij rust. De wederopstanding van Fortuna kwam niet direct na rust. KCC zette het goede spel door tot een kwartier voor tijd (22-14). De daaropvolgende time-out van de Fortunezen was allesbeslissend. Het offensief werd besproken, én Joren van Nieuwenhuijzen en Manon Brand kwamen binnen de lijnen. De ploeg uit Delft kroop onder aanvoering van deze invallers dichterbij en KCC voelde de bui al hangen, invalster Brand tekende dertig seconden voor tijd voor het winnende doelpunt. De Capellenaren hadden absoluut meer verdiend dan nul punten voor deze wedstrijd, maar voor de 11-2 run in 16 minuten verdient Fortuna ook de credits. (Uitslag: 24-25)

PKC/SWKGroep A1 - Nieuwerkerk A1
Nieuwerkerk werd vooraf gezien als een van de kanshebbers voor de play-offs, maar in deze concurrentiemoordende poule moet de ploeg zich eerder gaan bezighouden met handhaven. PKC bleek wederom een maatje te groot voor haar tegenstander. De snelle 4-0 voorsprong was dan nog geen beslissing, maar het was wel al een klein voorschotje op weer een nieuwe overwinning. Het ging echter niet vanzelf, want Nieuwerkerk vocht zich in de wedstrijd (4-2, 6-2, 8-4 en later 12-12) onder aanvoering van een geniale Niels Stuurstraat, die de wedstrijd zou eindigen met elf goals. Een gelijke stand met rust kwam er niet, want PKC deelde nog even snel een tikkie uit: 13-12. Een minimale voorsprong bij rust, maar daar kwam in de tweede helft verandering in. Weer werd het verschil direct op vier punten gebracht, 16-12, en dit verschil werd groter en groter en PKC denderde door tot 25-17. Het hoogtepunt van de wedstrijd was voor Mark Klop, die weer eens een fantastische, vallende onehander afrondde. (Uitslag: 27-21)

Achilles A1 - DeetosSnel A1
Tot nu toe maakte Achilles het iedere tegenstander lastig, maar dit weekend liep het totaal niet tegen DeetosSnel. Ze stonden er niet als team en gaven verdedigend niet thuis, waardoor de Dordtenaren kinderlijk eenvoudig een ruime voorsprong konden pakken in de eerste helft (4-12). Vervolgens speelden ze in de tweede helft de wedstrijd rustig uit. Er was zelfs ruimte om spelers uit de B1, Cindy Schilders en Yoëlle Visser, te laten debuteren. DeetosSnel speelde goed, dynamisch en was niet af te stoppen. Belangrijke punten voor de rood-witten, die in het spoor blijven voor de play-offs. (Uitslag: 14-23)

Datum: 10 januari 2017 - 16:45 uur
Door: Redactie Korfbal.nl