Junioren Hoofdklasse Round-Up speelronde 7

Hoofdklasse A-jeugd

Helaas werden er door de ijzel twee wedstrijden minder gespeeld, maar dat maakte het niet direct een onaantrekkelijke speelronde. OKO/Bies verraste in Hoofdklasse A, in Hoofdklasse B had Fortuna/Delta Logistiek een briljante inhaalslag. Ook in het nieuwe jaar legden de junioren geweldige prestaties op de mat.

Hoofdklasse A

OKO/Bies A1 - Groen Geel A1
Een ploeg die strijdt tegen degradatie tegen een ploeg die strijdt voor een play-off ticket. Maar de gedeelde nummer een van de competitie werd totaal overrompeld door OKO/Bies. Werkelijk alles lukte en klopte bij de Groningers: er werd strijd geleverd, elke bal vloog erin, Groen Geel kwam er aanvallend niet aan te pas door een sterke verdediging en Henk Kramer had nog een hard blok in huis. De Wormers, die zonder overtuiging speelden, kregen geen grip op een ontketend OKO/Bies, dat na de 4-3 wegliep naar 13-3. Vervolgens scoorden ze nog negen doelpunten voor rust, 22-8 is een ongekende ruststand. De tweede helft werd dan wel gewonnen door Groen Geel (9-13), maar het geloof zat er al lang niet meer in. Daardoor mocht Anne Zuiderveld zijn productie opschroeven naar elf doelpunten en was Rianne Snip, van een blessure teruggekeerd, ook trefzeker met zeven doelpunten. Een heerlijke, maar vooral belangrijke overwinning voor OKO/Bies. (Uitslag: 31-21)

DVO/Accountor A1 - AW.DTV A1