Junioren Hoofdklasse Round-Up: speelronde 7

Hoofdklasse A-jeugd

De eerste helft zit erop voor de junioren, de tussentijdse balans mag worden opgemaakt. In Hoofdklasse A lijken Fortuna en Oranje Wit zich voorzichtig te verzekeren van de play-offs, daaronder strijden liefst vijf ploegen voor de titel 'the best of the rest'. In Hoofdklasse B is de competitie opgedeeld in twee kampen: vier ploegen zijn volop in de race voor de play-offs, de andere vier strijden tegen degradatie.

Hoofdklasse A

DeetosSnel A1 - TOP/SolarCompleet A1
Geen enkel moment heeft TOP voorgestaan, maar ze houden desalniettemin een heel waardevol punt over aan deze wedstrijd. Gezien de eerste helft dacht DeetosSnel een makkelijke middag te hebben. Met de tussenstanden van 3-0, 5-2, 8-4 en 14-7 bij rust hadden ze helemaal niks te vrezen. Aanvallend liep het totaal niet bij de Sassemse formatie. Veel éénschotsaanvallen, er was geen rebound en er leek überhaupt geen aanvalsplan klaar te liggen. De ploeg uit Dordrecht deed het veel beter, met scores van onder meer Jordi van Elburg en Martijn van de Beld. TOP kwam echter goed uit de kleedkamers, want puntje voor puntje kropen ze dichterbij DeetosSnel, dat bovendien wat soberder ging verdedigen. De scherpte was er wat af en zo kon TOP terugkomen in de wedstrijd. Lang bleef het verschil op vijf staan, maar toen de 15-11 gemaakt werd, kon TOP doorstoten naar een gelijke stand. Siem van Osnabrugge en Sebastiaan Mud waren scoorden makkelijk in de tweede helft en namen hun ploeg bij de hand. Van 16-12 werd het 16-16, maar vervolgens bleef DeetosSnel wel iedere keer aan de goede kant van de score. In een tumultueuze slotfase scoorde Stan Postma vanaf de zijlijn de 19-19, had DeetosSnel nog genoeg kansen om de wedstrijd te winnen, maar moesten beide ploegen de punten delen. De thuisploeg baalt, TOP vindt weer aansluiting bij de middenmoot. (Uitslag: 19-19)

Nieuwerkerk A1 - Fortuna/Delta Logistiek A1