Junioren Hoofdklasse Round-Up: Speelronde 7

Junioren Hoofdklasse Round-Up: Speelronde 7

Hoofdklasse A-jeugd

De junioren zitten alweer op de helft van de compettie, waarbij alleen DSC al de officiële herfstkampioen is geworden. Verder liggen de competities nog volledig open en dit weekend bewees maar weer dat het iedere wedstrijd alle kanten op kan. Een interessante speelronde in de Hoofdklasse A en B.

Hoofdklasse A

TOP/SolarCompleet A1 – Groen Geel A1
Beide ploegen hadden een overwinning nodig; TOP om in de bovenste regionen te blijven, Groen Geel om weer aan te haken bij diezelfde top. De Sassemers begonnen het best aan de wedstrijd, vooral verdedigend stond het uitstekend. Als ook aanvallend de ballen erin vallen, resulteert dat in tussenstand van 5-1. Later kwamen de Wormernezen terug naar 9-7, maar moesten wel rusten met een 13-8 achterstand. Die korte sprint voor rust was eigenlijk het laatste wapenfeit van Groen Geel, want ook in de tweede helft maakten ze nooit aanspraak op een overwinning of een gelijkspel. TOP nam veel kansen en daardoor liep het verschil hoog op (16-9 en 20-11). De ploeg uit Sassenheim was duidelijk een maatje te groot, Groen Geel zal zich moeten herpakken. (Uitslag: 27-18)

DOS’46 A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
De overwinning vorige week op TOP moet vertrouwen hebben gegeven aan Dalto, maar DOS’46 is lastig te verslaan. De wedstrijd ging dan ook gelijkop van 5-5 naar 7-7 en bij rust hadden de gastheren een klein gaatje van twee geslagen, het stond 11-9 bij rust. Tot de 16-14 is het in het tweede bedrijf stuivertje wisselen, maar als DOS’46 daarna er drie achter elkaar erin gooit, is het gat ineens vijf. Een achterstand die de Driebergenaren niet meer goed konden maken, terwijl zij niet per se slecht speelden. Het is de kracht van DOS’46. Het zijn niet allemaal per se enorm overtuigende overwinningen, maar de Nijeveners staan er iedere keer op de goede momenten. Na de openingsronde hebben ze geen wedstrijd meer verloren en beginnen de te kloppen ploeg te worden. (Uitslag: 20-16)

AVO A1 – KZ/Thermo4U A1
Het werd een makkelijke middag voor Koog Zaandijk, na een slappe start van AVO. Snel stond het 1-6 en de wedstrijd was eigenlijk al niet meer te redden voor de Assenaren. Tot de rust was die voorsprong al opgelopen tot 6-17. Aanvallend lukte er veel bij KZ, terwijl AVO niet in het ritme kwam. De tweede helft kreeg niet de schoonheidsprijs, KZ geloofde het wel en AVO kon prima meekomen. Natuurlijk was het duel al lang beslist en dat betekent dat de Koogers als promovendi na de eerste helft van de competitie op een tweede plek staan, een knappe prestatie. AVO zal er een schepje bovenop moeten doen om boven de degradatiestreep te komen. (Uitslag: 15-26)

Unitas/Perspectief A1 – DVO/Accountor A1
Net als KZ was ook DVO geen moment in gevaar dit weekend. Op het begin van de competitie wilde het aanvallend niet altijd lukken bij de Bennekommers, maar de doelpunten vallen nu toch wel makkelijk bij de groen-witten. Ze haalden ook een uitstekend schotpercentage van rond de 25 procent. Vooral Kirsten van den Bergh had het vizier op scherp, in de eerste helft had ze er al vier inliggen. DVO zit dus nog altijd in de achtervolging op de top twee, Unitas wacht nog altijd op de eerste punten. (Uitslag: 14-24)

Stand in de Hoofdklasse A: 

  W P
1. DOS'46 A1 7 11
2. KZ A1  7 10
3. DVO A1 7 9
4. TOP A1  7 9
5. DALTO A1 7 7
6. Groen Geel A1  7 6
7. AVO A1 7 4
8. Unitas A1  7 0


Hoofdklasse B

Fortuna/Delta Logistiek A1 – DeetosSnel A1
Het was een heerlijke wedstrijd in Delft. De thuisploeg begon voortvarend met een snelle 4-0, maar na de time-out van DeetosSnel waren de rollen snel weer omgedraaid bij 4-5. De scores gingen alle kanten op en dat maakte het duel zeer attractief. Door Sven Golz, die wederom een sterke partij speelde, bleef de achterstand miniem voor de gasten bij rust, 14-13. Vervolgens is het DeetosSnel dat het initiatief overneemt in het tweede bedrijf, maar drie minuten voor tijd 19-18 achter komt. Luke van der Linden redt een punt voor de Dordtenaren door de 19-19 binnen te schieten. Al met al een gelijkspel waar beide ploegen wel mee kunnen leven. (Uitslag 19-19)

Oranje Wit A1 – DSC A1
De motor haperde vorige week wat, maar dit weekend stond DSC er gewoon weer. Na een goede start, 1-3 na vier Eindhovense aanvallen, kwam Oranje Wit er steeds beter in. DSC kreeg geen vat op de acties naar binnen, wat resulteerde in veel scores uit doorloopballen of stippen. Enigszins verrassend ging Oranje Wit dan ook met een 11-9 voorsprong rusten. Moeizaam was het begin van de tweede helft. Beide ploegen scoorden lastig, terwijl DSC naarstig opzoek was naar de aansluiting. Zo werd er aanvallend gewisseld – Daan van Montfort werd een paar keer naar het aanvalsvak gebracht en Fabio van der Elzen kwam ook binnen de lijnen – om doelpunten te forceren. Met succes. Van Montfort eindigde met negen goals, Van der Elzen scoorde er nog vier. Vanaf de 17-15 was Oranje Wit het ook kwijt, een run van 0-9 leidde tot de 17-24. De thuisploeg mocht lang hopen op een mooie stunt, maar verliest uiteindelijk geflatteerd omdat het in de laatste minuten niet thuisgaf. DSC toonde zich echter mentaal weerbaar en mag zich door het gelijke spel tussen Fortuna en DeetosSnel al herfstkampioen noemen. (Uitslag: 17-24)

Nieuwerkerk A1 – KCC/SO natural A1
Met een 5-0 voorsprong ben je er nog niet, ervoer Nieuwerkerk afgelopen weekend. De ploeg had een goede start met een hoog scoringspercentage, maar kon dat geen goed vervolg geven. KCC voerde de druk wat op en zaten weer volledig in de wedstrijd bij 6-4. Men ging erop en erover, want er werd gerust met 8-9. Het krachtsverschil tussen beide ploegen werd in de tweede helft duidelijk, want Nieuwerkerk kwam simpelweg niet meer in het stuk voor en dat was zonde na zo’n leuk begin. KCC pakt de nodige punten en mag nog altijd naar boven kijken. (Uitslag: 12-19)

PKC/SWKGroep A1 – HKV/Ons Eibernest A1
PKC blijft tweede, want de wedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest ging eenvoudig gewonnen. De Papendrechters konden veel herhalen en hadden weinig tegenstand van de Eibers. HKV/Ons Eibernest, dat vooral het eerste kwartier nog aardig meekwam, moest het ook weer fysiek afleggen in dit duel met een aantal B-aspiranten in de basis. Bij rust stond het 14-4 en in de tweede helft liep de stand alleen maar hogerop, mede door de vele afstandsschoten van PKC. De teller stopte bij 33, een lekkere score voor het doelsaldo. (Uitslag: 33-8)

Stand in de Hoofdklasse B: 

  W P
1. DSC A1 7 13
2. PKC A1  7 10
3. Fortuna A1 7 10
4. DeetosSnel A1 7 9
5. KCC A1 7 8
6. Nieuwerkerk A1 7 4
7. Oranje Wit A1 7 2
8. HKV/Ons Eibernest A1 7 0
Datum: 23 oktober 2018 uur
Door: Redactie Korfbal.nl