Junioren Hoofdklasse Round-Up: Speelronde 8

Hoofdklasse A-jeugd

Vlak voordat de junioren de zaal in gaan, zijn er toch nog wat belangrijke punten te verdelen. Zo lopen DOS'46 en DSC als koplopers van beide Hoofdklassen uit op de concurrentie, terwijl het verschil tussen de achtervolgers met de week kleiner lijkt te worden. Een cruciale speelronde acht.

Hoofdklasse A

DOS’46 A1 – KZ/Thermo4U A1
Het zou een topper moeten worden tussen de nummer één en twee van de competitie, maar dat werd het duel eigenlijk nooit. Alleen het begin was even spannend; DOS'46 had de overhand, kwam 3-0 voor en vanaf de 5-5 kreeg het meer grip op de verdedigende tactiek van KZ en kon een gaatje slaan van drie doelpunten. Langzaam werd dat uitgebreid in de tweede helft naar 11-7. Op 12-8 besliste invalster Jildau de Haan de wedstrijd definitief met twee scores op rij. In de slotfase konden de Koogers het verschil nog wat verkleinen, maar de overwinning is nooit in gevaar geweest. DOS’46 verstevigt haar eerste plaats en mag zich Herbstmeister noemen, KZ zal als promovendus niet ontevreden zijn over de eerste helft van het veldseizoen. (Uitslag: 15-12)

TOP/SolarCompleet A1 – DVO/Accountor A1