Junioren Hoofdklasse Round-Up: speelronde 8

Hoofdklasse A-jeugd

De tweede helft van de competitie is begonnen, met belangrijke punten met het oog op de play-off strijd en degradatie. TOP en DOS'46 tonen zich ware koplopers, zij maken geen fouten. Achilles en Unitas pakken belangrijke punten en houden zo de degradatiestrijd levend.

Hoofdklasse A

DSC A1 – KCC/SO natural A1
Weer zo’n topper in de competitie, tussen de nummers twee en drie. Voor de neutrale toeschouwer was het ook een fijne wedstrijd om te zien, na drie minuten stond het al 2-2. De eerste helft ging gelijkop, maar vierde DSC – dat verdedigend sterk stond – een minieme voorsprong bij rust (11-10). DSC wilde al vroeg een genadeklap uitdelen, maar op 13-11 werd een strafworp gemist en twee aanvallen later stond het ‘gewoon’ 13-13. De Eindhovenaren namen een time-out en daarna sloegen ze wel toe. Via een schot en een vrije bal van Daan van Montfort werd het verschil weer op twee gezet, KCC – dat veel geblesseerde basiskrachten moest missen – was niet bij machte om dit recht te trekken. Een volwassen en belangrijke zege voor DSC, KCC moet in de achtervolging voor de play-offs. (Uitslag: 24-21)

Groen Geel A1 – TOP/SolarCompleet A1