Junioren Hoofdklasse Round-Up: Speelronde 9

Hoofdklasse A-jeugd

Geen verrassingen en veranderingen in de Hoofdklasse A, maar de Hoofdklasse B staat op zijn kop. Door overwinningen van AVO en LDODK op respectievelijk DVO en Dalto is de strijd om plek twee écht losgebarsten, en omdat Unitas ook twee overtuigende punten pakte, is er ook onderin nog niks beslist.

Hoofdklasse A

TOP/SolarCompleet A1 – DeetosSnel A1
De Sassemers blijven maar winnen, maar de punten krijgen ze absoluut niet cadeau. Deze wedstrijd had veel weg van een week ervoor, toen TOP in de problemen kwam tegen Groen Geel. Het verschil zat hem echter in de tweede helft. Waar de koploper vorige week in de tweede helft met vier punten achter kwam, was dat nu omgekeerd. Na een 12-12 ruststand bouwde TOP een marge op van vier doelpunten bij 21-17, om dit niet meer weg te geven. Een ongelukkige tweede helft voor DeetosSnel, dat na de overwinning tegen Fortuna en deze gelijkwaardige eerste helft toch wel op iets meer had gehoopt. De ploeg kon echter het hoge niveau niet vasthouden en TOP wel. De nummer één van de competitie mag weer twee punten bijschrijven. (Uitslag: 22-20)

Achilles A1 – DSC A1