Junioren Hoofdklasse Round-Up: Speelronde 9

Hoofdklasse A-jeugd

Het was een lange periode van rust tussen het einde van de zaal en het begin van de tweede helft van het veldseizoen. Maar goed, ook de junioren zijn weer los. In een weekend met vervelende weersomstandigheden gebeurde er genoeg.

Hoofdklasse A

AVO A1 – TOP/SolarCompleet A1
Na alle feestvreugde van het winnen in de Ziggo Dome stond TOP er ‘gewoon’ weer op het veld. De Sassemers hadden een taaie tegenstander in AVO, dat de laatste wedstrijden in de zaal beter en beter begon te draaien. Echter, TOP speelde in een zonnige eerste helft stoïcijns en bouwde een voorsprong op van 5-13 bij rust. Het werd een compleet andere tweede helft vanwege harde regen en wind, zelfs de dug-out van AVO viel om. De thuisploeg ging wel beter om met de omstandigheden, de ploeg kwam terug tot 12-14. Twee scores voor TOP beslisten de wedstrijd, de werklust van AVO werd niet beloond. TOP blijft in de race voor de kruisfinales, AVO staat voor hun doen te laag en mist nu wederom punten in strijd om handhaving. (Uitslag: 12-16)

Unitas/Perspectief A1 – DOS’46 A1