Junioren Round-Up #10: Veel dubbele uitslagen

Hoofdklasse A-jeugd

De tiende speelronde was er één met grote onderlinge verschillen. DOS’46 wist bijna met dubbele cijfers te winnen. De ploeg uit Nijeveen liep van een klein verschil uit naar een ruime overwinning.

Hoofdklasse A:

Fortuna/Delta Logistiek A1 – DSC A1
DSC kampt met een aantal blessures, maar de openingsfase van de wedstrijd was wel voor de Eindhovenaren. De ploeg scoorde mee met koploper Fortuna en pakte zelfs een 5-3 voorsprong. Echter, daarna lag het initiatief bij de thuisploeg. Bij de Delftenaren heersten de juiste focus en de wil om de wedstrijd te winnen. Fortuna speelde zijn kansen goed uit en kon richting het einde van de eerste helft een voorsprong van zes doelpunten bemachtigen. Er werd scherp geschoten en de kansen werden goed uitgespeeld. In de tweede helft was het wedstrijdbeeld hetzelfde. Fortuna scoorde over alle schijven en wist verdedigend de druk er op te houden. “Bij Fortuna viel alles op zijn plek en bij ons niet. Fortuna was gewoon een klasse beter en maakte alle pogingen af, waar wij veel meer kansen en aanvallen voor nodig hadden”, zegt Dana Vos (DSC).  (Uitslag 32-16)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – KZ/Thermo4U A1
De thuisploeg ging in eigen zaal als een raket van start. De vorige week geblesseerd geraakte Justin Straatman werd vervangen door Twan van Huisstede (A2). Met een 7-1 voorsprong had de ploeg duidelijk het initiatief. Echter, er was nog geen sprake van paniek aan de kant van de Koogers. Na een aantal minuten vielen ook aan de kant van KZ de doelpunten. Van de achterstand was bij rust dan ook niks meer te zien (11-15). In de beginfase van de tweede helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht. KZ bleef doorgaan met scoren en Dalto hield het gat zo klein mogelijk. Echter, aanvallend waren de gasten dominanter, waardoor de ploeg het verschil steeds groter maakte. “Ik denk dat het een aantrekkelijke wedstrijd was. Een klein beetje een geflatteerde uitslag, maar het was smullen. Met vlagen haalden we een geweldig niveau”, aldus Rick Memelink (Dalto). (Uitslag 25-33)

TOP/SolarCompleet A1 – SKF A1
Belangrijke punten voor TOP om de degradatie te vermijden. In een eerdere confrontatie was SKF er bijna met de punten vandoor gegaan, maar dit keer nam de thuisploeg het voortouw. Het team begon sterk met als uitblinker Stan Olsthoorn, die na een gemiste strafworp zijn vizier op scherp had. Ook in de tweede helft moesten de Sassenheimers scherp blijven spelen. Het andere vak van TOP kwam onder aanvoering van doelpunten van Ruben Molloy beter in het spel. Zodoende kon het team nog verder uitlopen. “TOP maakte geen fouten en bleef de hele wedstrijd constant scoren en wij moesten nog veel te hard werken om tot een doelpunt te komen. We zullen toch blijven werken om niet met nul punten te eindigen”, zegt Niels van Vessem (SKF). (Uitslag 26-14)

PKC/SWKGroep A1 – Achilles (Hg) A1
Deze week had PKC A1 afgesproken om als doelstelling de top drie te bereiken. Om niet naar beneden te hoeven kijken was dit dan ook een cruciale wedstrijd. Het team startte voortvarend, Britte van der Touw schoot de Papendrechters op een 2-0 voorsprong. Hierna was het stuivertje wisselen tussen beide ploegen. Er werd vanuit beide teams veel druk gegeven en PKC had hier het meeste moeite mee. Dit resulteerde - samen met het doelpunt van Mick van Nieuwenhuijzen - in een voorsprong bij rust voor Achilles (13-14). In de tweede helft waren het steeds de gasten die aan de goede kant van de score zaten. PKC bleef de hele tijd in de achtervolging, tot een tactische omzetting de wedstrijd kantelde. Friso Verdoorn zorgde ervoor dat de ploegen langszij kwamen. “Voor ons duurde de wedstrijd net vier minuten te lang. Echt zonde dat we hier geen punt over de streep hebben getrokken. Dat was wel verdiend geweest gezien het spelbeeld”, aldus Arjen van Nieuwenhuijzen (Achilles). (Uitslag 24-21)

Stand in Hoofdklasse A:

W P
1. KZ A1 10 18