Junioren Round-Up #11: KZ, Fortuna en DVO zeker van play-offs

Hoofdklasse A-jeugd

Drie ploegen wisten zich deze week al te plaatsen voor de play-offs, die over enkele weken bepaalt wie er strijden in de finale. In de Hoofdklasse B maakt als vierde kandidaat DOS’46 een goede kans om zich bij de rest te voegen.

Hoofdklasse A:

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – PKC/SWKGroep A1
Het doel van PKC was het verstevigen van de positie op de derde plek. Ook de Driebergers konden kans maken om die plek te bemachtigen. Het was de thuisploeg die de score opende, maar al snel wisten de gasten aan te sluiten. Dalto had moeite met het achterverdedigen van de tegenstander. De ploeg kon na een time-out weer aansluiten bij PKC (8-9). Het bleef stuivertje wisselen. Steeds was het de Papendrechtse ploeg die aan de goede kant van de score zat met Dalto in de achtervolging. De ploeg kon niet loskomen en dat resulteerde in een gelijke stand van 17-17. Er naderde een spannende eindfase waarin Dalto voor kwam te staan. Direct trokken de gasten de stand weer gelijk, maar Dalto kon nog een keer tot scoren komen en kon zo de punten in Driebergen houden. Coach Rick Memelink: “Misschien was dit wel de spannendste wedstrijd van dit seizoen.” (Uitslag 21-20)

KZ/Thermo4U A1 – DSC A1
Knallend ging Koog Zaandijk van start in eigen huis. Er werd veel druk gegeven op de aanvallen van DSC, waardoor de gasten moeite hadden om tot scoren te komen. De ploeg uit Eindhoven probeerde nog met wissels de wedstrijd te kantelen, maar dit bracht niet het gewenste resultaat. Bij rust hadden de Koogers al een ruime voorsprong (17-5). Na rust bleef de thuisploeg zich houden aan de afspraken en zo kon de voorsprong verder uitgebouwd worden. In de poule is het al bekend wie de play-offs gaan spelen, maar DSC moet nog wel uitkijken dat het niet degradeert. “We zijn blij dat de play-offs nu binnen zijn. Nu is het belangrijk dat we de komende weken een steeds hoger niveau halen en tot dusver zijn we daar goed mee bezig”, aldus aanvoerder Onno Bakker (KZ). (Uitslag 32-11)

SKF A1 – Achilles (Hg) A1
Achilles zag deze week ook Rick Pot wegvallen met een blessure. De gasten waren slap in de verdediging en aanvallend werd er verkeerd geselecteerd. Ook miste de ploeg drie strafworpen, waar zij de punten echt hebben laten liggen. SKF wist dat de tegenstander gehavend aan de wedstrijd zou beginnen en dit gaf hen enigszins hoop. De hele wedstrijd heeft de thuisploeg voor gestaan, maar op het laatst liet SKF het verschil toch teruglopen tot één doelpunt. Mick van Nieuwenhuijzen was belangrijk voor deze counter. Hij wist maar liefst acht keer de korf te vinden. In de laatste vijf seconden had Achilles nog een kans, maar deze rolde er uit. Dit betekent dat de eerste punten voor SKF eindelijk binnen zijn. “Helaas hebben we het niet kunnen bolwerken. Een nederlaag tegen de nummer laatst was echt onnodig. Nu komen we in de moeilijkheden helaas. Dat is ook wel een mooie uitdaging”, aldus Arjen van Nieuwenhuijzen (Achilles). (Uitslag 20-19)

TOP/SolarCompleet A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Voor de vijfde keer dit seizoen waren Fortuna en TOP elkaars tegenstander. Uit alle voorgaande wedstrijden hadden de Sassenheimers het gevoel dat er kansen waren. Zo ook deze wedstrijd, die wederom gelijk opgaand begon. In het afronden van de doelpunten liep het bij Fortuna beter. Een cadeautje was het voor het publiek om de duels tussen Jimmy Swikker en Stan Olsthoorn te zien. Beide heren haalden op een respectvolle manier het beste in elkaar naar boven. Bij een stand van 21-22 was het op voor de thuisploeg, waardoor Fortuna uit kon lopen naar de dertig goals. “We hebben prima mee gedaan en veertig minuten goed gespeeld. Het voelde dubbel. De komende weken worden spannend, maar hier kunnen we mee verder op naar de laatste drie wedstrijden”, zegt Christiaan Germans (TOP). (Uitslag 23-30)

Stand in Hoofdklasse A:

1. KZ A1  11 20
2. Fortuna A1  11 20