Junioren Round-Up #12: DOS’46 pakt laatste play-off ticket

Hoofdklasse A-jeugd

De twaalfde speelronde zit er weer op en de kaarten voor de play-offs zijn geschud. Na KZ, Fortuna en DVO plaatste DOS’46 A1 zich nu officieel voor de play-offs. De ploeg wist deze week tegen KCC de beslissende pot te winnen.

Hoofdklasse A:

Achilles (Hg) A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Het zit Achilles niet mee qua blessures. Na de twee heren is nu ook Yrsa Ravensbergen uitgevallen met een blessure. De ploegen bleven toch op gelijke hoogte, totdat Fortuna in de laatste minuten van de eerste helft zijn voorsprong kon uitbreiden. Nadat de teams gerust hadden, lag het initiatief bij de gasten. Van 6-15 liepen zij verder uit naar 6-19 en het krachtsverschil tussen de twee ploegen werd duidelijk. Fortuna zocht naar de juiste kansen om deze in alle vrijheid af te ronden. Ook Achilles kreeg nog even de smaak te pakken, met wat fraaie doelpunten, maar de winst was voor de ploeg uit Delft. “Ik heb een aantal belangrijke aanknopingspunten gezien voor de belangrijke eindfase van de competitie. Vooraf hadden we een aantal afspraken gemaakt, die we wilden zien. Dit hebben de spelers goed gedaan. Fortuna is van buiten onze categorie, dus het is geen schande om van hen te verliezen”, aldus Arjen van Nieuwenhuijzen (Achilles). (Uitslag 15-30)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – SKF A1
“Het was echt een saaie wedstrijd”, begint Rick Memelink (Dalto). Beide ploegen haalden een laag rendement en kwamen moeilijk tot scoren. “Voor het publiek was het geen leuke wedstrijd om te zien”, vermeldt Niels van Vessem (SKF). Dalto heeft de hele wedstrijd voorgestaan. Van een 4-0 konden de Driebergenaren uitlopen naar een 10-5 ruststand. In de tweede helft werd er net zo weinig gescoord en het wedstrijdbeeld bleef hetzelfde. Dalto maakte gebruik van zijn wissels en dit bracht nog meer doelpunten voort. In het eerdere duel was het verschil twee keer zo groot als in deze wedstrijd het geval was. Door de winst staan de geelhemden nog steeds op de derde plek in het klassement. “De absolute scherpte ontbrak. De wil om SKF met een groot verschil naar huis te sturen ook. Geen heel spannende wedstrijd. Helemaal niet van goed niveau, maar wel weer twee punten”, aldus Memelink. (Uitslag 19-8)

PKC/SWKGroep A1 – DSC A1
De thuisploeg startte met van een blessure terugkerende Karlijn van Weereld. Vanaf het begin werd het DSC erg moeilijk gemaakt. De Eindhovenaren wilden druk geven en voor verdedigen, maar PKC dacht hier anders over. Zij verdedigden volledig achter en het duurde even voordat de uitploeg hier zijn weg in vond. Uiteindelijk schoot Abigail Slegers (A2) DSC van de nul af. Echter, de thuisploeg was scherper en liet zijn tegenstander achter de feiten aan lopen. DSC kwam niet dichterbij dan drie doelpunten. Vanaf het begin tot het einde hadden de Papendrechters de leiding en gaven dit niet meer uit handen. De gasten probeerden nog om het verschil zo klein mogelijk te houden. “Dit ging beter in de tweede helft en onze aanvallen begonnen beter te draaien, ondanks het stijf achter verdedigen van PKC. Helaas kwamen wij nooit helemaal terug en was het spel gespeeld”, zegt Dana Vos (DSC). (Uitslag 24-18)

KZ/Thermo4U A1 – TOP/SolarCompleet A1
Aan KZ was de taak om hun teleurstellende uitwedstrijd goed te maken. Toen wist Koog Zaandijk nipt met twee doelpunten te winnen. Ook deze keer begon de wedstrijd gelijk op, maar na de 3-3 nam de thuisploeg het initiatief. Dit gaven ze ook niet meer uit handen. De ploeg had vaak de rebound, waardoor er herhaald kon worden. Ook haalde de ploeg een hoog percentage en voornamelijk Delano Braumuller was erg op schot. In de tweede helft werd aan beide kanten gewisseld, maar de Koogers konden verder blijven uitlopen. “In de rust hebben we aangegeven om te proberen om lekker in het ritme te blijven, maar dit deed helaas niks meer aan de uitslag. Deze ploeg is een maatje te groot, maar onze wedstrijden komen nog”, aldus Christiaan Germans (TOP). (Uitslag 30-13)

Stand in de Hoofdklasse A:

1. KZ A1  12 22
2. Fortuna A1  12 22