Junioren Round-Up #2: PKC door het oog van de naald

Hoofdklasse A-jeugd

PKC/SWKGroep A1 en KCC A1 wisten beide nipt te winnen in deze tweede speelronde. Er zijn ook weer grote zegens geboekt in beide Hoofdklassen.

Hoofdklasse A:

Fortuna/Delta Logistiek A1 – SKF A1
Het duurde een poosje voor de wedstrijd echt op gang kwam. Al vroeg in de wedstrijd viel Sven Golz aan de kant van Fortuna geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Jimmy Swikker en vanaf dit moment kwamen de Delftenaren pas echt in hun spel. “We kwamen behoorlijk op stoom en we konden de korf nu wel vinden. Via goed uitgespeelde aanvallen en goede rebounds konden we een aantal keer herhalen per aanval en steeds onze voorsprong behouden of verder uitbreiden”, aldus Cindy van Eijk (Fortuna). SKF kon hier weinig tegen beginnen. “Het was een moeizame wedstrijd. We speelde weer tegen een sterke tegenstander, maar in tegenstelling tot vorige wedstrijd, toonde wij dit keer geen progressie in het duel”, zegt Niels van Vessem (SKF). Na twee zeges staat Fortuna nu bovenaan in het klassement. (Uitslag 32-12)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – Achilles (Hg) A1
In de eerste helft zag het er nog niet naar uit dat het verschil zo groot zou worden. De beginfase was voor Dalto. De ploeg kwam op een voorsprong van vier punten, maar Achilles kwam onder aanvoering van Sterre Groen weer terug op een gelijke stand. In het zicht van de rust wist de thuisploeg toch nog twee doelpunten te maken, waardoor het team met een voorsprong de kleedkamers in ging. Na rust bleven de ploeg uit Driebergen doorgaan met schieten. Vooral Kjell Jacobi was met zijn doelpunten van groot belang voor de ploeg. “Hier gaven we de wedstrijd weg door uit de discipline te vallen en we speelden ons niet goed onder de verdedigende druk uit. Een terechte nederlaag, maar we hadden dit verschil niet moeten laten oplopen tot negen doelpunten. Hiervan moeten we leren. We nemen de positieve punten mee naar volgende week”, aldus coach Arjen van Nieuwenhuijzen (Achilles). (Uitslag 26-17)

TOP/SolarCompleet A1 – DCS A1
De ploeg uit Sassenheim begon scherper aan de wedstrijd dan vorige week. Het team zette de aanval van DSC onder druk en kreeg zo veel balbezit. Vlak voor rust viel Stan Olsthoorn geblesseerd uit bij TOP,  maar ondanks dat stond het team met 10-5 voor. In de rust stelden de gasten orde op zaken en dit bleek in de tweede helft goed uit te pakken. “Het hele team was voor elkaar aan het werk en de opdrachten en functies werden goed uitgevoerd. Dit beloonde we met een aantal doelpunten en zo kwamen we op een voorsprong”, zegt Dana Vos (DSC). Bij de thuisploeg lukte het aanvallend niet meer en het verschil ten opzichte van de eerste helft werd steeds groter. Geen punten voor de Sassemers dus, ondanks de goede eerste helft. (Uitslag 14-21)

PKC/SWKGroep A1 – KZ/Thermo4U A1
Koog Zaandijk won afgelopen week redelijk gemakkelijk, maar moest nu toch echt aan de bak. Het initiatief lag bij de tegenstander, PKC nam de leiding en kwam op een 5-1 voorsprong. Voor de Koogers het sein om een time-out te nemen. In de periode tot aan rust veranderde het wedstrijdbeeld. KZ kwam terug op gelijke hoogte tot aan de buzzer (11-11). Na de rust was het stuivertje wisselen, waarbij voornamelijk PKC aan de goede kant van de score zat. Coaches Tim van den Berg en Jeroen Euser waren trots op de manier van spelen, de inzet en het uiteindelijke resultaat van PKC. De ploeg uit Koog aan de Zaan kon nog even aanzetten, maar het was te laat – zo zei KZ aanvoerder Onno Bakker. Uiteindelijk hield PKC de punten in Papendrecht. (Uitslag 21-20)

Stand in de Hoofdklasse A:

1. Fortuna A1  2 4
1. Dalto A1 2 4