Junioren Round-Up #2: PKC door het oog van de naald

Junioren Round-Up #2: PKC door het oog van de naald

Hoofdklasse A-jeugd

PKC/SWKGroep A1 en KCC A1 wisten beide nipt te winnen in deze tweede speelronde. Er zijn ook weer grote zegens geboekt in beide Hoofdklassen.

Hoofdklasse A:

Fortuna/Delta Logistiek A1 – SKF A1
Het duurde een poosje voor de wedstrijd echt op gang kwam. Al vroeg in de wedstrijd viel Sven Golz aan de kant van Fortuna geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Jimmy Swikker en vanaf dit moment kwamen de Delftenaren pas echt in hun spel. “We kwamen behoorlijk op stoom en we konden de korf nu wel vinden. Via goed uitgespeelde aanvallen en goede rebounds konden we een aantal keer herhalen per aanval en steeds onze voorsprong behouden of verder uitbreiden”, aldus Cindy van Eijk (Fortuna). SKF kon hier weinig tegen beginnen. “Het was een moeizame wedstrijd. We speelde weer tegen een sterke tegenstander, maar in tegenstelling tot vorige wedstrijd, toonde wij dit keer geen progressie in het duel”, zegt Niels van Vessem (SKF). Na twee zeges staat Fortuna nu bovenaan in het klassement. (Uitslag 32-12)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – Achilles (Hg) A1
In de eerste helft zag het er nog niet naar uit dat het verschil zo groot zou worden. De beginfase was voor Dalto. De ploeg kwam op een voorsprong van vier punten, maar Achilles kwam onder aanvoering van Sterre Groen weer terug op een gelijke stand. In het zicht van de rust wist de thuisploeg toch nog twee doelpunten te maken, waardoor het team met een voorsprong de kleedkamers in ging. Na rust bleven de ploeg uit Driebergen doorgaan met schieten. Vooral Kjell Jacobi was met zijn doelpunten van groot belang voor de ploeg. “Hier gaven we de wedstrijd weg door uit de discipline te vallen en we speelden ons niet goed onder de verdedigende druk uit. Een terechte nederlaag, maar we hadden dit verschil niet moeten laten oplopen tot negen doelpunten. Hiervan moeten we leren. We nemen de positieve punten mee naar volgende week”, aldus coach Arjen van Nieuwenhuijzen (Achilles). (Uitslag 26-17)

TOP/SolarCompleet A1 – DCS A1
De ploeg uit Sassenheim begon scherper aan de wedstrijd dan vorige week. Het team zette de aanval van DSC onder druk en kreeg zo veel balbezit. Vlak voor rust viel Stan Olsthoorn geblesseerd uit bij TOP,  maar ondanks dat stond het team met 10-5 voor. In de rust stelden de gasten orde op zaken en dit bleek in de tweede helft goed uit te pakken. “Het hele team was voor elkaar aan het werk en de opdrachten en functies werden goed uitgevoerd. Dit beloonde we met een aantal doelpunten en zo kwamen we op een voorsprong”, zegt Dana Vos (DSC). Bij de thuisploeg lukte het aanvallend niet meer en het verschil ten opzichte van de eerste helft werd steeds groter. Geen punten voor de Sassemers dus, ondanks de goede eerste helft. (Uitslag 14-21)

PKC/SWKGroep A1 – KZ/Thermo4U A1
Koog Zaandijk won afgelopen week redelijk gemakkelijk, maar moest nu toch echt aan de bak. Het initiatief lag bij de tegenstander, PKC nam de leiding en kwam op een 5-1 voorsprong. Voor de Koogers het sein om een time-out te nemen. In de periode tot aan rust veranderde het wedstrijdbeeld. KZ kwam terug op gelijke hoogte tot aan de buzzer (11-11). Na de rust was het stuivertje wisselen, waarbij voornamelijk PKC aan de goede kant van de score zat. Coaches Tim van den Berg en Jeroen Euser waren trots op de manier van spelen, de inzet en het uiteindelijke resultaat van PKC. De ploeg uit Koog aan de Zaan kon nog even aanzetten, maar het was te laat – zo zei KZ aanvoerder Onno Bakker. Uiteindelijk hield PKC de punten in Papendrecht. (Uitslag 21-20)

Stand in de Hoofdklasse A:

 
1. Fortuna A1  2 4
1. Dalto A1 2 4
2. Achilles A1 2 2
2. PKC A1 2 2
2. KZ A1 2 2
2. DSC A1 2 2
3. TOP A1 2 0
3. SKF A1 2 0

Programma:
Achilles A1 - PKC A1
KZ A1 - Dalto A1
DSC A1 - Fortuna A1
SKF A1 - TOP A1

Hoofdklasse B:

DOS’46 A1 – DeetosSnel A1
Na de nederlaag van vorige week, was DOS’46 gebrand op een goede wedstrijd en het liefst met winst als resultaat. De thuisploeg wilde in eigen zaal een goede wedstrijd laten zien, maar het team begon ongeconcentreerd aan het duel. DeetosSnel pakte de eerste voorsprong, maar door snelle combinaties en zuivere schoten van de Nijeveners, werden de rollen omgedraaid. Het rustsignaal klonk door de zaal met een stand van 18-6 op het scorebord. Na rust ging DOS’46 verder met scoren, maar ook DeetosSnel kon nog genoeg kansen creëren.  Uiteindelijk stopte de teller bij de thuisploeg bij een stand van 35 doelpunten. (Uitslag 35-14)

Wageningen A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
De Wageningers schoten uit de startblokken. Na een time-out kwam LDODK beter in de wedstrijd en liepen de gasten de achterstand enigszins in tot een 12-9 ruststand. In de helft hierna werd het verschil niet veel groter dan drie doelpunten. Al snel wisten Jiske van Brenk en Danieke van de Hoef doelpunten te maken voor de ploeg uit Wageningen. Aan de kant van de thuisploeg bleek dat een vak beter liep in de aanval dan de ander. “Overall namen wij voldoende pogingen, maar haalden wij niet het rendement die we hadden kunnen halen. Na vorige week wilde wij ons voornamelijk verdedigend verbeteren en dat hebben wij gedaan. De dames waren verdedigend erg sterk en de heren hebben veel duels gewonnen”, zegt Johan van Beek (Wageningen). Wageningen begint het seizoen dan ook sterk, met vier punten uit twee wedstrijden. (Uitslag 22-18)

AVO A1 – DVO/Accountor A1
Zaterdag was de Marsdijkhal in Assen weer volop gevuld met toeschouwers. Het was de thuisploeg die direct de voorsprong nam, via een afstandsschot van schutter Bas de Haan. AVO hield de voorsprong tot aan de rust vast (9-8). Na de thee haalde DVO een hoger schotpercentage en mede door Joris Buitenhuis werden er veel kansen gecreëerd. De Bennekommers namen het initiatief over, maar AVO bleef dankzij twee gemiste DVO-strafworpen bij. “Dat AVO-uit altijd een lastige wedstrijd is, dat wisten we. We hadden ons goed voorbereid op deze confrontatie en hebben de zwakke plekken van AVO in fases uitstekend blootgelegd. Een mooie teamprestatie waar we tevreden over zijn”, zei Lars Pieper (DVO). (Uitslag 17-21)

KVS/Maritiem A1 – KCC A1
Opnieuw speelde KVS in eigen huis, echter bleek dit de ploeg in de eerste helft niet te helpen. Ook KCC was ‘slapjes’ aan de wedstrijd begonnen, zo zei coach Niels Molendijk. Ondanks dat waren het de gasten die de eerste voorsprong pakten. Tot aan rust kon de ploeg het verschil van vier doelpunten behouden. Langzaam kreeg KVS meer vat op het spel, waardoor de ploeg tot op één punt verschil kon komen. “Aan onze kant was er een soort van gemakzucht. Het werd onrustig vanuit onze kant, maar we konden het onszelf aanrekenen dat het spannender werd dan nodig”, aldus Molendijk (KCC). Ondanks het verlies aan de kant van KVS liet de ploeg collectief goed spel zien. Ruben van Houten was een uitschieter. Hij wist maar liefst acht doelpunten te maken. “Als we deze lijn doortrekken gaan we zeker nog punten pakken”, aldus Jelle den Dekker (KVS). (Uitslag 20-22)

Stand in de Hoofdklasse B:

 
1. DVO A1 2 4
1. Wageningen A1  2 4
1. KCC A1 2 4
2. AVO A1 2 2
2. DOS'46 A1 2 2
3. LDODK A1 2 0
3. KVS A1 2 0
3. DeetosSnel A1 2 0

Programma:
DeetosSnel A1 - Wageningen A1
LDODK A1 - DOS'46 A1
DVO A1 - KVS A1
KCC A1 - AVO A1

Datum: 26 november 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl