Junioren Round-Up #5: Jaar afgesloten met veel doelpunten

Hoofdklasse A-jeugd

Als slotstuk van 2019 waren de uitslagen gevarieerder dan ooit. Het regende doelpunten in Veenendaal voor DSC A1, maar ook DVO/Accountor A1 en DOS’46 A1 hebben het jaar met een ruime overwinning afgesloten.

Hoofdklasse A:

SKF A1 – DSC A1
Afgelopen wedstrijd verloren beide teams nipt en de ploegen waren gebrand op de winst. De gasten - waar Patrick den Hertog afgelopen week werd bevestigd als trainer/coach na vertrek van Ewald Frensch - maakten al snel duidelijk dat zij de bovenliggende partij waren. Binnen no-time had het team al een ruime voorsprong opgebouwd. “Waar wij vorige week misschien onze beste tweede helft speelden, hebben wij afgelopen weekend onze slechtste eerste helft gespeeld”, vertelde Niels van Vessem (SKF). De thuisploeg keek namelijk tegen een 3-14 achterstand aan. In de helft die volgde kon SKF zich herpakken en ging de ploeg uit Veenendaal gelijk op met de Eindhovenaren. Echter, de achterstand was al te groot, om nog gevaarlijk te worden. DSC sluit het jaar af met een ruime overwinning. (Uitslag 13-25)

KZ/Thermo4U A1 – Achilles (Hg) A1
Ook in Koog aan de Zaan regende het doelpunten. In de beginfase gingen beide ploegen gelijk op, maar Achilles had na een kwartier spelen een voorsprong van twee doelpunten bemachtigd. Het hele spel stond op zijn kop toen de ‘Koogers’ in sneltreinvaart wegliepen van de tegenstander. Achilles had het vooral lastig met het verdedigende werk van KZ en dit resulteerde in een 13-7 stand bij het fluitsignaal. De wedstrijd leek nog niet gespeeld te zijn, want de gasten kwamen terug tot een verschil van vier goals. Toen brak er voor Achilles een doelpuntloze fase in de wedstrijd aan, waarna KZ kon uitlopen en de wedstrijd gecontroleerd uit wist te spelen. “KZ is een complete ploeg en het is bijzonder knap wat ze laten zien. De overwinning is meer dan verdiend, alleen vind ik het jammer dat wij weinig klaarspelen als het verschil zo groot wordt”, vertelt Arjen van Nieuwenhuijzen (Achilles). (Uitslag 25-12)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
De gasten schoten uit de startblokken en hadden de discipline om Dalto steeds naar de moeilijke kansen te dwingen. Zo kon Fortuna een 7-13 voorsprong pakken. In de tweede helft werd er bij Dalto gewisseld in de hoop het tij te kunnen keren. Echter, het wedstrijdbeeld veranderde hiermee niet. Nog steeds was het Fortuna dat de scherpte van de eerste helft vasthield en met deze overwinning blijft de ploeg ongeslagen bovenaan staan. “We kwamen de tweede helft minder scherp uit de kleedkamer dan aan het begin van de wedstrijd, maar konden onze voorsprong toch blijven behouden. Er is zeker nog ruimte voor verbetering”, aldus Cindy van Eijk (Fortuna). Terwijl Dalto in januari de competitie weer hervat, zal Fortuna (in verband met de Europacup begin januari) komende zaterdag nog in actie komen tegen KZ. (Uitslag 15-27)

TOP/SolarCompleet A1 – PKC/SWKGroep A1
Een belangrijke wedstrijd stond er voor beide ploegen op het programma. PKC was gewaarschuwd voor een scherpe start aan de kant van de Sassenheimers, zoals die in voorgaande wedstrijden. Door deze voorbereiding was het PKC die van 1-0 uitliep naar 5-0. Het scoringspercentage lag bij de Papendrechtse ploeg dan ook erg hoog. Vooral op afstand waren de schoten erg zuiver. Toen TOP zijn eerste doelpunt scoorde kreeg de ploeg meer grip op de wedstrijd, maar toch bleek PKC de bovenliggende partij. Belangrijk voor het team waren dames Anouk de Visser en Britte van der Touw, die allebei goed waren voor zes doelpunten. Ook verdedigend kwamen de gasten beter uit de verf. Verdedigende fouten aan de kant van de thuisploeg werden direct afgestraft. Het verschil in doelpunten werd nooit kleiner dan vijf. “De wedstrijd begon niet als gewenst. Ons plan om het tempo laag te houden werkte niet optimaal, door de scherpte van PKC. Jammer van het verlies, maar hun overwinning was terecht”, zegt Christiaan Germans (TOP). (Uitslag 17-22)

Stand in Hoofdklasse A:

1. Fortuna A1  5 10
2. KZ A1 5 8