Junioren Round-Up #6: Spectaculair begin van het jaar voor PKC

Hoofdklasse A-jeugd

PKC/SWKGroep A1 doorbrak de kleine onderlinge verschillen binnen de Hoofdklasse A. De Papendrechters scoorden bijna drie keer zoveel als hun tegenstander en openen het nieuwe jaar wel erg spectaculair.

Hoofdklasse A:

Fortuna/Delta Logistiek A1 – KZ/Thermo4U A1
Voor Fortuna en KZ zijn er nog geen competitiewedstrijden geweest in 2020. De ploegen hadden namelijk als enige uit de poule nog vlak voor Kerst een wedstrijd. Wel zijn enkele spelers in actie gekomen op de Korfbal Challenge. Tijdens een eerdere confrontatie op het veld ging het duel er stevig aan toe en wist Koog Zaandijk met dubbele cijfers te winnen. De thuisploeg was er op gebrand om de nederlaag recht te zetten. De Delftenaren begonnen sterk en pakten al vrij snel een voorsprong van drie punten op de tegenstander, waarna KZ terug kwam en met een voorsprong ging rusten. De gasten wisten verder uit te lopen tot het laatste kwartier van de wedstrijd. Bij de thuisploeg werd Merijn Mensink regelmatig tactisch gewisseld en de ‘Koogers’ hadden hier moeite mee. Als gevolg hiervan wist Fortuna de voorsprong te pakken. “We hadden de kans om vlak voor tijd het verschil naar twee punten te trekken, helaas benutten we die kans niet”, vertelt Cindy van Eijk (Fortuna). Uiteindelijk kwam KZ gelijk en scoorde het winnende doelpunt. “Al met al een teleurgesteld gevoel dat we er geen punten aan over houden”, vervolgt Van Eijk. Beide ploegen delen momenteel de eerste plek. (Uitslag 21-22)

Achilles (Hg) A1 – TOP/SolarCompleet A1
Nadat de gasten de score openden, wist Achilles door vijf jumpshots de voorsprong te bemachtigen. Na rust veranderde het spelbeeld. Stan Olsthoorn (TOP), die tijdens de Korfbal Challenge geselecteerd werd voor Nederland U17, speelde Noa Brusse (Nederland U19) uit de wedstrijd. Vervolgens kreeg Brusse een gele kaart voor commentaar op de leiding. Achilles zakte door de ondergrens en de Sassenheimers bouwden gestaag de voorsprong uit. Lars Hüsken leek het duel op slot te gooien door op afstand de 17-20 binnen te schieten. Door een ijzersterke invalbeurt van Noah de Jong aan de kant van Achilles bleef het toch spannend tot aan de laatste seconden. “Een pijnlijke nederlaag die wij volkomen aan onszelf te wijten hebben. TOP was feller en straalde meer uit dat het wilde winnen”, zegt Arjen van Nieuwenhuijzen (Achilles). Echter, in het klassement laat Achilles TOP nog achter zich. (Uitslag 19-20)

DSC A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
DSC A1 had in de vakantieperiode geoefend tegen DSC 3, dat Reserve Hoofdklasse speelt, en Dalto had een onderling duel tegen de A2. De geelhemden begonnen sterk aan de wedstrijd en halverwege de eerste helft stond het 10-4 in hun voordeel. DSC kwam in de fase hierna sterk terug. Coen Spoor werd ingebracht en bleek van cruciaal belang. De thuisploeg wist het verschil steeds kleiner te maken. In de tweede helft bleef Dalto aan de goede kant van de score. Nadat de Driebergers uitliepen, kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Vanaf de 18-18 besliste Dalto de wedstrijd door op een verschil van twee te komen. In de laatste vier minuten werd er niet meer gescoord, door het lange balbezit van de thuisploeg bleef het team in het voordeel. “Het was een moeizame wedstrijd voor ons. In de eerste helft waren we al genoodzaakt om wat te wisselen in de vakken. We zaten er gewoon niet in”, aldus Dana Vos (DSC). (Uitslag 20-21)

PKC/SWKGroep A1 – SKF A1
De Veenendalers hadden een goede oefenwedstrijd gespeeld tegen Wageningen A1, met winst als resultaat. Bij PKC stond Ticho Stuij van den Herik, die terugkeerde van een blessure, weer in de basis. Vanaf het begin van de wedstrijd nam de thuisploeg het initiatief, maar SKF gaf zich niet gewonnen. De ploeg hield een verschil van zes doelpunten tot aan rust. Nadat het fluitsignaal opnieuw klonk was het scoringspercentage van PKC enorm hoog. Uitblinker was Sander den Ouden, die er mede voor zorgde dat er een einduitslag van 35 doelpunten op het scorebord kwam. De gasten hadden voornamelijk moeite met de verdedigende druk van de opponent en wisten na rust slechts vier keer de korf te vinden. “Afgelopen weekend hebben wij een hele dikke onvoldoende gescoord. Simpele afspraken waren nergens terug te zien en groei in de wedstrijd zat er ook niet in”, vermeld Niels van Vessem (SKF). (Uitslag 35-13)

Stand in de Hoofdklasse A:

W P
1. KZ 6 10