Junioren Round-Up #7: Dalto tikt de 40 doelpunten aan

Hoofdklasse A-jeugd

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 zette afgelopen weekend een monsterscore neer. De ploeg scoorde maar liefst 41 keer en alle spelers zagen hun naam op het scoreformulier terugkomen.

Hoofdklasse A:

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – TOP/SolarCompleet A1
Binnen vier minuten stond Dalto met 7-0 voor, waardoor TOP genoodzaakt was om vroeg in de wedstrijd een time-out aan te vragen. Dit leverde het gewenste resultaat en de Sassenheimers hadden een kleine opleving van drie achtereenvolgende doelpunten, onder leiding van Bente Vooijs. Toen was het aan Dalto om een time-out in te zetten. De thuisploeg kwam steeds meer op stoom en liep van 11-4 uit naar een 21-10 ruststand. Dichterbij dan het verschil van vier kwamen de gasten niet meer. Dalto haalde een aanvalspercentage van 50%, mede door Carel Wielinga die zich topscorer mag noemen met negen doelpunten. “De wedstrijd was een grote teleurstelling. Na de overwinning op Achilles hadden we het idee om echt weer aan te haken. Tijdens de wedstrijd zakte de moed ons verder en verder in onze schoenen. Wij gaan dit snel vergeten en weer vooruit kijken op de komende weken”, vertelt Christiaan Germans (TOP). (Uitslag 41-19)

Achilles (Hg) A1 – DSC A1
Na het eerdere verlies van DSC thuis, was het zaak om dit recht te zetten. De ploegen waren gewaagd aan elkaar en het begin van de wedstrijd ging dan ook gelijk op. De gasten wisten niet uit te lopen, omdat zij vaak maar één poging hadden om tot scoren te komen. Na tien minuten moest Coen Spoor het veld met een blessure verlaten en hij werd vervangen door Maikel Peeters, die oorspronkelijk in de A2 speelt. Hij maakte een goede invalbeurt. Het vak waarin hij kwam ging beter lopen en ook Pieter van Leeuwen maakte belangrijke doelpunten voor de ploeg. Door herhaling en de sterke verdediging konden de gasten hun voorsprong uitbouwen. “In de tweede helft ging het niet beter met ons. De uitslag was iets te groot, maar wel terecht. Op dit moment loopt het niet zo lekker en moeten wij met zijn allen hard werken om beter in vorm te gaan komen”, vertelt Arjen van Nieuwenhuijzen (Achilles). (Uitslag 13-22)

KZ/Thermo4U A1 – SKF A1
Opvallend is dat de scores van de eerste wedstrijd van het seizoen en dit duel nagenoeg hetzelfde waren. Koog Zaandijk scoorde deze keer één doelpunt minder en SKF juist één meer. Snel was het de thuisploeg dat op voorsprong kwam via Lars Hoorn. Doordat SKF met veel geduld speelde, vielen er niet veel doelpunten in de eerste helft. Aan de kant van de ‘Koogers’ werd er nog regelmatig gewisseld en invallers Jennifer Roos en Maggie Schleeper vielen volgens aanvoerder Onno Bakker (KZ) goed in. De thuisploeg wist - mede door invaller Kiko Weenink die een prachtige doorloopbal scoorde - 28 goals te maken. “Afgelopen twee wedstrijden waren wij eigenlijk gewoon slecht. Gelukkig pakten we het bij KZ weer goed op. De score zegt misschien anders, maar wij lieten onszelf weer zien, boden weerstand en maakten weer plezier”, zegt Niels van Vessem (SKF). (Uitslag 28-15)

PKC/SWKGroep A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Een nipte overwinning voor een niet zo’n spannend begin. De thuisploeg scoorde de openingsgoal na slechts drie seconden en liep daarna uit naar 5-1. Dankzij vier vrije ballen wist Fortuna weer aan te haken. PKC had zichtbaar moeite met de fysieke lange heren van de ploeg uit Delft en hierdoor konden de gasten vlak voor rust met een voorsprong de kleedkamers opzoeken. Na rust was het Fortuna die het verschil naar vijf doelpunten bracht. Door de ingebrachte Esmee Hoogendoorn bleef de wedstrijd nog spannend. Het was Hoogendoorn - die vorige week haar rentree maakte na een sleutelbeenbreuk - die direct twee doelpunten maakte. Hierna bleven beide ploegen zoekende naar de zwakke plekken van de tegenstander. Met nog vier minuten te spelen stond het 16-16 gelijk. Fortuna trok echter aan het langste eind. “We wisten dat het een lastige uitwedstrijd zou worden, want PKC had goede resultaten neergezet met winst op KZ en Dalto. We lieten ze nog dichtbij komen, maar wisten op één punt voor te blijven”, aldus Cindy van Eijk (Fortuna). (Uitslag 16-17)

Stand in Hoofdklasse A:

W P
1. KZ A1 7 12